Guide til daytrading

I løbet af de sidste halvandet år har vi udgivet ikke færre end 200 artikler. Som ny daytrader kan det godt være lidt svært at finde ud af, hvor man skal starte.

Derfor har vi lavet denne begynderguide, som samler de bedste og vigtigste artikler i en samlet guide her på DaytraderLand.

Vi har lavet tre trin. Ét for de helt nye, ét for de let øvede og ét for de erfarne daytradere.

Husk, at vi hele tiden opdaterer vores side med nye artikler, videoer og webinarer. Tilmeld dig nyhedsbrevet her for at få direkte besked, når der sker noget spændende nyt på siden.

Den helt nye Daytrader

Her er de vigtigste basis-artikler til de helt nye daytradere.

Introduktion til Daytrading

Er du helt ny og bare gerne vil læse lidt om faget og hvad det vil sige at daytrade, så vil jeg anbefale dig først at læse denne artikel, som kort beskriver hvad Daytrading er. Dernæst kan du læse denne artikel, som beskriver hvilke kvaliteter en succesfuld daytrader skal besidde.

Teknisk analyse

Næsten alle daytradere handler ud fra teknisk analyse. Er du helt ny inden for teknisk analyse, så vil jeg anbefale dig at læse lidt om selve kursgrafen og de forskellige varianter af dem. Er du allerede bekendt med de forskellige candlesticks, så kan du begynde at kigge lidt på de klassiske kursmønstre, de forskellige indikatorer, samt vores øvrige artikler om teknisk analyse.

Hvem er du som trader?

Det er vigtigt at du finder ud af, hvilken handelsstil passer til dig. Har du det bedst med at følge trenden, eller måske er du en af dem som har det bedst med Mean Reversion trading.

Udover at vælge en handelsstil, så er det vigtigt at gøre det klart for sig selv, hvilken tidsramme som man vil handle på, dvs. om man er en Scalper, Daytrader, Swingtrader eller Position Trader. Husk at tilpasse tradingen dit liv – ikke omvendt!

Strategier

Efter du har lært om teknisk analyse, så er det tid til at prøve nogle strategier af og lave din egen. Du kan læse om forskellige strategier her og Hans-Henrik Nielsens populære 5/1 metode her.

Demokonto

Når du så har fundet en strategi som du synes giver mening og har testet af, så kan du eksperimentere med den på en demokonto. Du kan oprette en gratis demokonto på f.eks SpreadMarket her.

Den let-øvede Daytrader

Alt for mange mennesker får desværre opfattelsen af, at der er mange nemme penge at hente ved at daytrade og har urealistiske forventninger. Daytrading kræver stor tålmodighed, disciplin, tid og en målrettet indsats for at få succes.

Risikostyring

Så inden du smider alle pengene ind på en handelskonto og brænder dem af, så anbefaler vi dig at starte med at læse lidt om risikostyring. Risikostyring er en af de vigtigste ting at have styr på i Daytrading. Hvis ikke risikoen holdes i check, så kan alt andet være ligegyldigt, da man selv med en profitabel strategi kan tabe alle ens penge hvis ikke man forstår hvor meget man skal satse per handel.

Jeg vil anbefale dig at læse denne artikel som en start, og efter den skal du læse denne artikel omkring position sizing – en metode så du altid risikerer den procentdel af kontoen per handel.

Psykologi

Der er mange aspekter af daytrading som går mod vores intuitive fornuft. Vi mennesker er ikke som udgangspunkt programmeret til at kunne handle succesfuldt – vi tager typisk profit så snart vi ser det, og holder vores tabende handler i for lang tid. Vi har skrevet lidt om de psykoligeske aspekter af daytrading. Du kan starte med at læse hvorfor at psykologi er en så stor del af daytrading, og dernæst nogle tips til at mindske det psykiske pres i daytrading.

Handelsplatform

Når du på et tidspunkt føler dig klar til at handle for rigtige penge, så skal du finde dig en god, solid, sikker og billig broker som du kan handle igennem. Vi har anmeldt en lang række handelsplatforme, og det er selvfølgelig vigtigt at du finder en broker som kan imødekomme de behov som du har. SpreadMarket er dog den som klarede sig bedst i anmeldelserne på de fleste parametre.

Den erfarne Daytrader

Hvis du har handlet i et års tid, men stadig føler at du kunne optimere din proces og din daytrading, så vil jeg anbefale dig at anskaffe dig en trading journal hvis du ikke allerede har det.

Trading journal

Det vigtigste redskab til at kunne forbedre sig er en god trading journal. Vi anbefaler softwaren Edgewonk som er en af de bedste på markedet.

Rutiner og optimering

Udover en trading journal, så er det vigtigt at have nogle faste rutiner i sin daytrading. Som inspiration til rutiner og hvordan man forbedrer sig, så kan du med fordel se dette webinar, hvor jeg også gennemgår de fejl som jeg lavede i sidste kvartal og hvordan jeg forbedrer mig.

Spørgsmål eller kommentarer?

Vi håber, at du har fået noget ud af vores guide til daytrading.

Hvis du har ris, ros, spørgsmål eller kommentarer, så er du velkommen til at stille dem herunder.

Gustav Mejlvang

Gustav Mejlvang is experienced day trader particular interested in trading algorithms, strategy development and software.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *