Position Trading

Den sidste handelsform som vi vil beskrive, er Position Trading. Vi kommer i denne artikel ind på hvad en Position Trader er, hvordan en Position Trader handler, fordele/ulemper ved Position trading samt vigtige faktorer for en Position trader.

Hvad er en Position Trader?

En Position Trader er en den slags trader som handler på de højeste tidsrammer og som holder sine handler i længst tid. Position Traderen forsøger at komme med på de store overordnede trends som kan vare i adskillige måneder og op til flere år.

Position Traderen er derfor ligeglad med de små prisbevægelser som opstår intradag. Det er kun de helt store trends som er interessante.

 

Hvordan handler en Position Trader?

En Position Trader baserer typisk sine handler ud fra uge eller månedsgrafen og gør da brug af Teknisk Analyse og/eller makroøkonomiske faktorer (fundamental analyse). Position Traderen handler alt ligefra aktier, ETF’er, futures og forex.

Position Traderen kan tjene penge både ved at gå kort og lang, så han kan altså tjene penge både når markedet stiger og når det falder. Position Trading ligner meget traditionel investering på tidshorisonten og fremgangsmåden, dog er der i Position Trading som regel også en portion Teknisk Analyse med, så man ved hvor man skal sætte sit stop-loss og så man ved, hvor stor ens position skal være.

En Position Trader bruger meget lidt tid på sin handel så snart den er placeret og aktiv. Det meste af tiden bliver brugt på research til nye ideer omkring den næste store trend.

 

Fordele og ulemper ved Position Trading

Fordele

  • Position Trading kræver meget lidt tid foran skærmen, dog skal man bruge en del tid på research.
  • Når en Position Trader har ret, har han typisk meget ret og vil opnå en stor profit i forhold til hans risiko.
  • Meget mindre stressfyldt og krævende end f.eks Scalping og Daytrading.

Ulemper

  • Renters rente tager meget længere tid for Position Traderen at arbejde sig op, da frekvensen af handler er meget lavere end ved f.eks Swingtraderen og Daytraderen.
  • Det kan være meget svært at holde sine handler lang tid nok til, at man får det fulde udbytte af ens position. Tålmodighed er den aller vigtigste egenskab for Position Traderen.
  • Det tager lang tid at opbygge en track-record og få erfaring, da antallet af handler typisk kan tælles på to hænder per år.
  • Stop-loss vil for en Position Trader være ret stort, da man handler på høje tidsrammer.  Man skal derfor have en god portion kapital til at starte med.

Vigtige faktorer for en Position Trader

Det er yderst vigtigt, at man som Position Trader har helt styr på de grundlæggende fundamentale markedsfaktorer. Det er typisk disse temaer som man danner sine hypoteser ud fra, hvor man så bruger det tekniske til at komme ind og ud af sine positioner i markedet.

Position Traderen skal derfor have adgang til fundamentale analyser og prognoser fra f.eks investeringsbanker.

Det er også vigtigt, at man som Position Trader har en stor nok kapital, så man ikke risikerer halvdelen af kapitalen på én enkelt handel hvis nu, at stop-loss skal ligge langt væk. Derudover kan man også blive “margin called”, hvis ikke man har kapital nok.

Position Traderen skal have en platform, hvor han kan handle mange forskellige instrumenter. Handelsomkostninger betyder ikke så meget, da de udgør en meget lille procentdel af den potentielle profit.

Et eksempel på en succesfuld Position Trader er Lars Tvede, som vi har et ekslusivt interview med her.

Gustav Mejlvang

Gustav Mejlvang is experienced day trader particular interested in trading algorithms, strategy development and software.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *