Hvad kræver det at blive en succesfuld daytrader ?

hvad_kraever_detDet forholder sig desværre sådan, at langt størstedelen af alle daytradere taber deres penge eller giver op indenfor det første år.Lær her hvordan du bliver en succesfuld daytrader.

Men der findes et mindretal, der tjener rigtig gode penge på daytrading.

I denne artikel vil vi kort komme ind på, hvad det egentlig kræver for at blive en succesful daytrader. Artiklen er ikke udtømmende; der kræves flere ting end disse, men her er de mest basale ting, som du bør overveje.

Daytrading kræver en stærk psyke

Hvis du bedst kan lide et job med en sikker løn, hvor du får en fast, høj timeløn uanset din performance. Ja, så er daytrading nok slet ikke noget for dig.

For at få succes med daytrading skal du kunne klare forholdsvis store udsving på din handelskonto og acceptere, at uanset hvor sikre handler du går ind i, så kommer du også til at begå fejl eller tabe penge. Nuvel, der er nogle setups, hvor det er meget usandsynligt, at du vil tabe penge og sol, måne og stjerner står i den rigtige stilling, men i langt de fleste situationer er der en risiko for, at det også kan gå den modsatte retning af, hvad du forventer og investerer efter. Det kræver en stærk psyke at opleve kontoen gynge op og ned.

Daytrading kræver investering i viden

For at få succes med daytrading, så bliver du nød til at investere en del tid og måske også penge i at sætte dig ind i markedsmekanismerne, studere indikatorer og handelsstrategier, se videoer, samt løbende analysere dine handelsresultater. Sidstnævnte er en meget undervurderet egenskab hos succesfulde daytradere, som mange nybegyndere undervurderer. Der ligger utrolig meget viden gemt i din handelshistorik, som du med stor fordel kan analysere for objektivt at kunne vurdere, om du blot var ‘heldig’ – eller ‘uheldig’ – i en given handel, eller der var tale om dygtighed.

Vi forsøger at give dig mest mulig viden her på DaytraderLand.com i form af artikler, videoer, vidensdeling via vores debatforum osv., men det kan også anbefales at tage på et målrettet kursus i daytrading for at blive endnu dygtigere til at daytrade.

Daytrading kræver mod

Som nævnt ovenfor så kommer du til at opleve store udsving på din handelskonto. Det kræver mandsmod at gå igennem gode og dårlige tider.

Der er en hårfin balance imellem mod og dumdristighed, og det er vigtigt at slå fast, at vi her ikke taler om at lukke øjenene og gamble på et resultat. Vi taler om, at man er tro mod sin handelsstrategi og konsekvent følger den i mål.

En typisk begynderfejl er, at trække sig for tidligt ud af en overskudsgivende handel for at tage det sikre overskud hjem i en situation, hvor intet tyder på at markedet vender eller lignende forhold kan påvirke din handel.

Daytrading kræver disciplin

En anden typisk begynderfejl er, at man efter et par tabte handler går i panik og handler i strid med sin handelsstrategi – eller ligefrem skruppelløst – for at vinde de tabte penge tilbage igen.

Det kan være svært at fortsætte ud af den samme vej, når man lige har haft 4-5 handler, der desværre er gået den forkerte vej. Vi er alle blot mennesker. Men det der adskiller de meget succesfulde daytradere fra mængden er, at de er konsekvente og udviser stor disciplin i de frustrerende situationer.

Daytrading kræver tålmodighed

Du bliver nød til at affinde dig med, at du skal bruge rigtig meget tid på at sidde og vente foran skærmen på det helt rigtige setup for en god handel. Tålmodighed er en svær dyd, og man kan meget nemt blive fristet til at ‘gamble’ på nogen handelssetups, som man inderst inde godt ved ikke er helt optimale, men som man fristes til at udføre, fordi man mister tålmodigheden eller simpelthen sidder og keder sig. Det dur bare ikke!

Daytrading kræver, at du er tålmodig og indstillet på at bruge rigtig mange timer foran skærmen for at vente på de helt rigtige muligheder. Hvis du som flere andre daytrader både DAX og DOW, så kan det nemt løbe op i 12 timer om dagen.

Daytrading kræver startkapital

Der er mange meninger om, hvor lidt kapital det kræver at komme i gang. Som du kan læse i artiklerne om Danske Daytradere, så er flere startet med ca. kr. 10.000. Det er muligt at starte med helt ned til kr. 5.000, men det anbefales at starte med lidt mere. Omvendt så vil vi bestemt heller ikke anbefale dig at starte med at handle for flere hundrede tusinde kroner i starten. Start i det små og arbejd dig gradvist op.

Du bliver nød til at have nødvendig startkapital til at kunne håndtere udsving i dine resultater. Selv den bedste daytrader kan risikere, at der kommer ni tabende handler i streg, og at pengene skal tjenes hjem igen på den tiende handel.

I en separat artikel vil vi komme ind på emnet ‘bankroll management’ og drøfte, hvor meget man kan handle for per handel med udgangspunkt i beløbet på handelskontoen.

Robin Roy Krigslund-Hansen

Robin Roy Krigslund-Hansen is a serial entrepreneur interested in pattern recognition, high-speed trading and exchange-traded funds (ETFs), who has been trading for more than 25 years. Robin Roy Krigslund-Hansen is writing about technical analysis, risk management, trading strategies on DaytraderLand.

1 kommentar til “Hvad kræver det at blive en succesfuld daytrader ?

  1. Daytrading kræver en strategi, en risikostyringsmodel / forretningsmodel og en forretningsmæssig indfaldsvinkel.
    Så kan du lade følelser og mod udenfor.
    Det er den sikreste måde, at bygge en forretning op på, da du altid kender dit tab/risiko 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *