Swingtrading

I vores artikelserie omhandlende forskellige handelsformer, er vi nu nået til at kigge på Swingtraderen. Vi kommer i denne artikel ind på hvad en Swingtrader er, hvordan en Swingtrader handler, fordele/ulemper ved Swingtrading samt vigtige faktorer for en Swingtrader.

Hvad er en Swingtrader?

Swingtrading går ud på, at forsøge at fange nogle af de større trends i markedet på nogle af de lidt højere tidsrammer. En handel for en Swingtrader kan vare fra én dag og helt op til et par uger. Swingtrading kan være en praktisk løsning for mange, da det ikke kræver ligeså meget tid som f.eks Scalping eller Daytrading.

Hvordan handler en Swingtrader?

En Swingtrader handler alt fra aktier, valutakryds, råvarer og aktieindeks. En Swingtrader er typisk en Trend-follower og vil prøve at hoppe med på et instrument når en trend er ved at være etableret.

Ligesom Daytraderen, så handler Swingtraderen typisk ud fra Teknisk Analyse og kan tjene penge både når markedet stiger og når markedet falder. Nogle bruger også Fundamental Analyse til at bakke op om det tekniske og til at sikre, at man kun er investeret i selskaber som er i en sund finansiel tilstand.

Fordele og ulemper ved Swingtrading

Her er lidt fordele og ulemper ved Swingtrading.

Fordele

  • Tid må siges at være den største fordel ved Swingtrading. Swingtrading er perfekt til folk som har et fultidsarbejde og som ikke har lyst til at bruge flere timer hver dag foran skærmen.
  • Man har som Swingtrader længere tid til at tage beslutinger og overveje handler. Dette har man ikke i Daytrading, så Swingtrading er godt at starte ud med hvis man er ny inden for trading og Teknisk Analyse generelt.
  • Mulighed for at øge sin konto hurtigere end ved traditionel investering da man har en højere frekvens af handler.

Ulemper

  • Risiko. Som Swingtrader holder man sin position minimum én dag og dermed er man udsat for risikoen for gaps over natten og i weekenden når markedet er lukket.

Der er faktisk ikke nogle ulemper ved Swingtrading udover risikoen for gaps over natten og weekenden. Personligt er jeg selv en blanding af Daytrader og Swingtrader, da mine positioner typisk holdes åbne i alt fra et par minutter til 5 dage.

Vigtige faktorer for en Swingtrader

Ligesom hos Daytraderen, er det vigtigt at Swingtraderen har defineret en “favoritliste”. Den består typisk af forskellige aktivklasser, såsom råvarer, valutapar, aktier og aktieindeks. Dette gøres for at have et bredt spektrum af markeder man kan handle og som man har godt kendskab til.

Handelsomkostinger betyder mindre for en Swingtrader end en Daytrader og en Scalper. Dog er det vigtigt, at Swingtraderen finder en broker som ikke tager sig for godt betalt for at have positioner åbne over natten. Her snakker vi naturligvis i form af CFD kontrakter.

Da en Swingtrader typisk primært benytter sig af Teknisk Analyse, så er det vigtigt at have en god og solid platform at analysere på. Her anbefaler vi TradingView. Vi har lavet et par videoguides til platformen her.

Det er også utrolig vigtigt, at man som Swingtrader bogfører alle sine handler i en trading journal. Vi bruger selv Edgewonk til dette, men man kan også lave sin egen i excel. Se her hvilke informationer man skal bogføre for at kunne forbedre sig.

Det er vigtigt for en Swingtrader at have nogenlunde styr på Teknisk Analyse og især Risikostyring. En Swingtrader skal have et klart entry point og (endnu vigtigere) et exit point (stop-loss), hvilket er svært at definere ud fra Fundamental Analyse. Det kan man tilgengæld relativt nemt definere ved nogle af de strategier som vi har skrevet om her.

 

Gustav Mejlvang

Gustav Mejlvang is experienced day trader particular interested in trading algorithms, strategy development and software.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *