Daytrading

I sidste artikel omkring handelsformer kiggede vi på Scalperen. I denne artikel tager vi et nærmere kig på, hvad en Daytrader er, hvordan en Daytrader handler, fordele/ulemper ved denne handelsform, samt de vigtigste faktorer for en Daytrader.

 

Hvad er en Daytrader?

Daytrading er kortsigtet handel i finansielle instrumenter.

En Daytrader er en trader som handler flere gange om dagen men som altid lukker sine handler inden markedet lukker og har derved aldrig handler åbne over natten.

Daytraderen handler på de korte tidsrammer og en handel kan vare fra et par sekunder og op til et par timer.

En Daytrader kan tjene penge både når markedet går op og når markedet falder.

Hvordan handler en Daytrader?

En Daytrader kan handle alt lige fra aktier til valuta, råvarer og aktieindeks. En Daytrader vil typisk gerne have, at det han handler har en høj volatilitet, det vil sige, at instrumentet bevæger sig meget. En Daytrader vil typisk have en favoritliste med instrumenter som han holder øje med igennem dagen.

Vi har beskrevet en masse Daytrading strategier som kan findes her.

En Daytrader vil næsten altid benytte sig af Teknisk Analyse i sin handel. Dog skal en Daytrader også tage højde for de økonomiske nyheder som udkommer i løbet af en dag.

Som Daytrader er det ekstremt vigtigt at have styr på sin risikostyring, så man på dårlige dage ikke taber mere end højst nødvendigt. Position Sizing er én af måderne til at styre sin risiko.

Fordele og ulemper ved Daytrading

Fordele ved Daytrading

  • Muligt at øge sin konto hurtigere end ved traditionel investering grundet høj gearing og en høj frekvens af handler
  • Ingen risiko for at blive påvirket af nyheder mens markedet er lukket – en Daytrader er altid flad over natten.
  • Der er i teorien ubegrænset upside. Daytrading er skalerbart indtil en vis grænse og det er derfor muligt at tjene rigtig mange penge.

Ulemper ved Daytrading

  • En Daytrader bruger meget af sin tid på netop at trade – derfor skal man have en god portion tid til rådighed.
  • Det kan være ret ensomt at sidde for sig selv og handle hele dagen.
  • Det tager lang tid at mestre og mange af de egenskaber en Daytrader skal have, går typisk imod vores naturlige menneskelige psyke.

Vigtige faktorer for en Daytrader

Ligesom ved Scalperen, så er handelsomkostningerne for Daytraderen vigtige at holde lave, da de typisk er en stor procentdel af ens handler. Handler man hos en dyr broker kan det have en signifikant betydning for ens overskud. Vi har sammenlignet forskellige brokere her. Vi handler selv hos SpreadMarket.

Udover brokeren, så er det vigtigt at man som Daytrader har en god analyseplatform. Vi på DaytraderLand bruger selv den populære og gratis analyseplatform TradingView. Vi har lavet et par videoguides til hvordan man kommer i gang her.

For at Daytraderen kan forbedre sin performance, er det uhyre vigtigt, at han har en logbog hvor han bogfører alle sine handler med alt den nødvendige information. Vi bruger selv Edgewonk til dette.

Det er vigtigt for en Daytrader at være opdateret omkring hvornår de vigtige økonomiske nyheder udkommer. Vi bruger selv denne side til at tjekke dette.

Vælg et marked som bevæger sig og har en høj volatilitet. Et eksempel på dette er det tyske aktieindeks DAX 30.

Risikostyring er alfa omega hos en Daytrader og er en af betingelserne for, at en Daytrader kan have succes på lang sigt.

Et eksempel på en succesfuld Daytrader er vores egen Hans-Henrik Nielsen som vi har et interview med her.

Gustav Mejlvang

Gustav Mejlvang is experienced day trader particular interested in trading algorithms, strategy development and software.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *