Hvad er en daytrader?

hvad_er_en_daytrader
Hvad er en daytrader? Lad os starte med at få terminologien på plads.

Betegnelsen daytrader kommer af det forhold, at handlerne i f.eks. aktier, optioner, futures eller valuta foregår indenfor den samme handelsdag og ofte indenfor meget korte tidsrum.

daytrading

En daytrader er defineret ved at være en person, der handler med aktier, papirer, certifikater o.lign. over meget korte tidsrum og ofte med gearing (dvs. helt eller delvist for lånte penge).

Gearingen betyder at blot en lille ændring i kursen på det handlede aktiv kan betyde en stor indtjening – eller tab på handlen – så for at reducere udsvingene mest muligt, så er daytradere typisk kun inde i en handel fra få minutter til få timer og aldrig i tidsrummet imellem markedernes åbningstider, da der her kan ske meget store og uforudsete udsving.

Nogle daytradere foretager ganske få handler dagligt, mens andre foretager hundredvis af handler. Det afhænger meget af markedet og handelsstrategien.

En daytrader afslutter altid sine handler den samme dag, mens en såkaldt swingtrader derimod holder positionerne i dagevis.


Der findes grundlæggende tre typer af daytradere:

  • Enkeltpersoner, der daytrader for egen gevinst og risiko.
  • Institutionelle daytradere, der arbejder for f.eks. finansielle institutioner og har adgang til meget store mængder kapital, lynhurtig forbindelse til børserne, high-end handelssoftware osv. De har væsentlige fordele fremfor den private daytrader.
  • Daytrading-robotter, der er programmeret til automatisk at handle efter nøje udregnede algoritmer.

I vores artikelserie om danske daytradere kan du læse interview med en række personligheder indenfor daytrading i Danmark.

Robin Roy Krigslund-Hansen

Robin Roy Krigslund-Hansen er en serie-iværksætter med interesse for mønsterkendelse, high-speed trading og exchange-traded funds (ETFs) og har startet flere end 20 virksomheder Robin Roy Krigslund-Hansen skriver om bl.a. teknisk analyse, risikostyring og strategier på DaytraderLand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *