6 graftyper til daytrading

graftyper

Når man går i gang med Teknisk Analyse, så går mange direkte i gang med at tale om indikatorer, glidende gennemsnit osv. Men de glemmer, at der er noget andet – og langt vigtigere – der er helt basalt for at kunne foretage sin tekniske analyse, nemlig selve prisgrafen. I denne artikel kigger vi på graftyper samt deres respektive fordele og ulemper.

Her er der flere forskellige, man kan vælge imellem.

De seks vigtigste graftyper

De tre mest almindelige graftyper er:

Vi har lavet en kort artikel om hver af dem, så du kan klikke på linket (det åbner i et nyt vindue) og læse om hver enkelt graftype.

Men udover de tre ovenstående graftyper, så er det tre alternative graftyper, som det bestemt også er værd kigge på:

Igen, anbefaler vi dig at læse om hvert af graftyperne – og derefter fortsætte denne artikel.

Hvorfor overhovedet bruge en graf?

Man kan måske overveje, hvorfor vi overhovedet skal bruge en visuel graf til at vise os noget, som blot er en repræsentation af en række tal. Men den menneskelige hjerne arbejder meget visuelt, så når vi skal have et hurtigt overblik over en større mængde data, så er det som regel en god idé at præsentere det i en eller anden form for grafik.

De fleste mennesker mister hurtigt overblikket, hvis de præsenteres for f.eks. aktiedata i denne form:

graftyper

Hvilken graftype skal man vælge?

Ved gennemgangen af disse seks graftyper, håber jeg, at du har fået et overblik over, hvordan de skabes og hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige graftyper.

Valget af graftype afhænger meget af, hvor meget støj man vil fjerne holdt op imod, hvor meget information man ønsker ud af grafen.

Langt den mest populære graftype blandt daytradere i dag er candlestick-grafen, som har vundet voldsomt frem de sidste 10-15 år. Den giver et rigtig godt overblik, men kan også nemt skabe forvirring og falske signaler.

De to alternative graftyper – Point & Figure-grafen samt Renko-grafen – er de mest simple, men også der hvor mest information går tabt. Så det er – som ved alt andet i daytrading – hele tiden en afvejning af fordele og ulemper ved de forskellige alternativer.

Hans Henrik Nielsen

Hans Henrik Nielsen is a very experienced day and swing trader, teacher and publisher, who in the last couple of years has produced 80-134% profit on his day trading.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *