Parallelforskydning af trendlinjer

parallel-forskydning-trendlinjer

Denne artikel bygger videre på artiklerne trendlinjer  og ydre og indre trendlinjer. Vi anbefaler, at du læser dem først for at få det største udbytte af artiklen.

I denne artikel afslører vi et effektivt trick i forbindelse med anvendelse af trendlinjer, som alle daytradere bør kende. Tricket er et fremragende værktøj til at forudsige et fremtidigt vendingspunkt i markedet – og er kendt inden for Elliot Wave-teori og natuligt indbygget i Andrew’s Pitchfork-værktøj.

Metoden tager sit udgangspunkt i en situation, hvor vi har en linje, der er berørt to gange.

trendlinjer

Når den situation opstår, så kan vi parallelforskyde denne linje op (til punkt 3 i grafen ovenfor) og få et fremtidigt vendingspunkt (punkt 4 i grafen ovenfor). Det vil sige, at vi forventer en trendkanal før, at den er dannet.

Denne situation opstår hele tiden i markederne, så vi kan stærkt anbefale dig, at bruge dette trick til ekstra bekræftelse ved et vendingspunkt.

Brug af trendlinjer i DAX

Lad os tage et eksempel i DAX på dagsgrafen.

trendlinjer

Som ses ovenfor, så har vi to gange rørt den øvre trendlinje med et vendingspunkt i punkt 3. Ved dette punkt parallelforskyder vi den øvre trendlinje ned og forventer efterfølgende, at prisen vender ved punkt 4.

Man kan tydeligt se, hvordan prisen rammer den ydre trendlinje, hvorefter køberne straks kommer på banen. Dette ses ved den lange væge på candlesticket.

Dette trick kan bruges på alle tidsrammer

Flere trendlinjer i DAX

Lad os tage endnu et eksempel på 5-minutters grafen i DAX og anvende tricket i samspil med en AB=CD. AB=CD performer bedre, når de indeholder dette parallelforskydningstrick.

Jeg kalder dette setup for en KABCD og tidligere bestod min daytradingplan udelukkende af denne kombination.

Nedenstående billede er et før- og efterbillede, da det visuelt giver et bedre billede af teknikken.

Før:

trendlinier

Efter:

trendlinier daytrader

På ovenstående billede kan man se hvordan AB=CD’en bliver til en KABCD ved hjælp af vores parallelforskydningstrick.

Det skal lige siges, at det ikke er alle AB=CD’er som indeholder dette trick, hvilket man skal være opmærksom på. Teknikken kan også anvendes sammen med harmoniske mønstre og specielt i Gartleys. Man kan læse mere om Gartleys i introduktionen til harmoniske mønstre.

trendlinje harmoniske mønstre

På billedet ovenfor ses, hvordan samspillet mellem 0.786 og parallellinjen giver et stærkt vendingsområde, som prisen respekterer og herefter stiger hurtigt.

Dette er et rigtig stærkt teknisk værktøj, som jeg anbefaler til alle daytradere. Kombiner du det med harmoniske mønstre, støtte- og modstandsniveauer samt indikatorer, så får du nogle rigtig gode setups og større succes med din daytrading.

Spørgsmål eller kommentarer?

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv endelig nedenfor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *