Tradingplan uge 49 – DAX fortsætter den opadgående trend

Efter vores webinar omkring optimering af performance via eliminering af fejl og dårlige vaner, så fik vi gennemgået markederne for mulige handler denne uge. Her er hvad vi kigger på.

Aktieindeks

DAX

Vi fik som forventet en korrektion i sidste uge, men trenden ser nu ud til at fortsætte opad.

Jeg kigger derfor efter at gå lang på et intraday bounce i zonen fra 10547 til 10531. Her ligger et tidligere modstandsniveau, vi har .618% fibonacci og det er hovedet på en pinbar på dagsgrafen. Jeg har en købsordre i 10531 med stop i 10474 og target i 10634.

FTSE100

På dagsgrafen har vi formet en meget synlig Skulder-hoved-skulder formation. Jeg står på sidelinjen indtil at vi enten bryder halslinjen eller højre skulder.

Dow Jones

Dow Jones begynder at se interessant ud ift short positioner. Jeg vil dog se at vi kan lave en trap ved ATH (All Time High) i 19280 på timegrafen. Vi skal helst have et rally derop og så fejle et breakout af det sving punkt. Det ville få mig short.

Råvarer

Olie

Olien er ved at bryde op fra et stort modstandsniveau op dagsgrafen, men før vi får vores breakout tror jeg, at vi skal have en lille korrektion tilbage. Jeg kigger efter at gå lang hvis vi får et fake-brake af 50.17 (vi skal dog være forbi Dagens nedre ATR på dagen).

Sølv

På dagsgrafen har vi fake-breaket vores trading range opad, hvilket for mig indikerer at vi skal ned og teste bunden af rangen. Jeg går short hvis vi kan bryde og reteste niveauet i 16.5.

Valuta

EURGBP

Vi har i dag formet en helt klar bear-trap på dagsgrafen. Det ser ud til, at vi er ved at forme en Skulder-hoved-skulder formation, hvor vi nu skal danne højre skulder. Jeg kigger efter at gå lang på en retest af 0.8468 hvis vi kan bryde niveauet succesfuldt.

NZDUSD

Vi har stadig et long-bias som er aktuelt (LLHC) på dagsgrafen. Jeg kigger efter en hurtig long handel ved en retest af niveauet i 0.7107 med stop i 0.7076 og target oppe i 0.71

USDJPY

Dette må siges at være et af de bedste level-plays i lang tid. Kigger vi på ugegrafen kan vi se at vi har et massivt utestet niveau omkring 116.25. Jeg satser på at tage en short hvis vi kan komme derop inden for den nærmeste tid. Stop er 60 pips og target er 167 pips. Jeg ville blive meget overrasket hvis ikke vi fik en reaktion fra sådan et godt level.

Videogennemgang

Herunder kan du se det optagede webinar med en live gennemgang af markederne.

Spørgsmål eller kommentarer?

Har du spørgsmål eller kommentarer kan du stille dem under artiklen her. Vi kommenterer løbende hvis der opstår flere gode setups i løbet af ugen.

God trading til alle!

Gustav Mejlvang

Gustav Mejlvang is experienced day trader particular interested in trading algorithms, strategy development and software.

6 kommentarer til “Tradingplan uge 49 – DAX fortsætter den opadgående trend

 1. Hei gustav. 🙂
  Tusinde tak for alle de videoer du ligge op, har efterhånden set både dine og hans-henriks videoer +500 gange.
  Så forsæt endelig det gode og stærke arbejde 😀
  Jeg har et lille problem så jeg håber du kan hjælpe mig med, ang valutahandel (swing)
  Er meget i tvivl om hvilken brocker jeg skal vælge, og om man spreadbetter sine swingpositioner eller handler det på andre måder.?

  MVH 🙂

  1. Hej Nicolaj.

   Tak for din kommentar! Jeg er glad for at høre at du finder værdi i vores arbejde.

   Der er ikke én broker som passer til alles behov, det kommer an på hvilke markeder du handler oftest, hvor stor din konto er osv. Men du kan tage et kig på nogle af de brokere vi har anmeldt her: https://www.daytraderland.com/daytrading-platforme/

   Jeg handler selv på SpreadMarket i CFD’er, og det er jeg ganske tilfreds med.

   Mvh,

   Gustav Mejlvang

 2. Hej igen Gustav. 🙂

  Ang notional og mini valuta spots hos spreadmarket, hvad passer så bedst til en startstack
  på 10000dkr?
  Hvis jeg forstår jeg rigtig skal satse noget mere hvis jeg vælger notional, ift mini (Minimum handels-størrelse), eller er der noget er misforstår?

  1. Hej igen Nicolaj 🙂

   Jeg ser ingen grund til ikke at bruge “notional”. Og det er helt rigtigt forstået at det er der hvor minimumsindsatsen er den laveste. Selvom jeg godt kunne handle på f.eks den normale spot, så kan jeg position size mere effektivt når jeg kan arbejde med de små enheder.

   Håber det svarer på dit spørgsmål.

   Mvh

 3. Her er fra “info-boksen” på EURUSD notional hos spreadmarket
  Minimum handels-størrelse 10,000.00 (Lang) / 10,000.00 (Kort)-
  Maksimum handels-størrelse 2,500,000.00 (Lang) / 2,500,000.00 (Kort)- Betyder dette at jeg minimum skal købe/sælge 10,000 kontrakter, til 1EUR pr pip?
  Hvis jeg vælger spotmini hedder den:
  Minimum handels-størrelse 1.00 (Lang) / 1.00 (Kort)- Altså minimum 1 kontrakt til 1USD pr pip?
  Maksimum handels-størrelse 250.00 (Lang) / 250.00 (Kort)

  Jeg bliver lidt rundt på taget af den infoboks hos SM, håber du er med på hvad jeg mener. 🙂

  1. Hej Nicolaj.

   Ja, minimumsstørrelsen er netop det som du minimum kan satse. Det afhænger lidt af de forskellige valutapar, hvilken valuta man opgør det i. Jeg har selv forespurgt SpreadMarkets teknikere, om de ikke kan lave det sådan, at der er én valuta for alle par (så man ikke skal regne frem og tilbage).

   Forskellen på Spot, Mini og Notional er ellers blot minimumsstørrelsen, hvor Notional plejer at være den mindste og Spot den med højeste minimumsindsats.

   Ellers skriv til deres support hvis du har spørgsmål til platformen 🙂

   Håber det giver mening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *