Tradingplan – uge 18

Efter en volatil uge på de finansielle markeder er det blevet weekend og tid til at kigge på, hvad næste uge kunne bringe af muligheder.

Mandag er en fridag for både Kina og England, så der sker nok ikke det helt store i løbet af mandag. Det kunne godt tyde på en lidt sløv start på ugen.

Ellers har vi en ret nyhedsspækket uge med bl.a. arbejdsløshedstal fra USA fredag. Her kan du checke ugens vigtigste nyheder. Det er en god idé at vide, hvornår hvilke nyheder udkommer, så man er forberedt på øget volatilitet. Personligt fjerner jeg alle mine ordrer 15 minutter inden en vigtig nyhed udkommer, og indsætter dem så igen 15 minutter efter at nyheden er udkommet. Det gør jeg, fordi jeg ikke vil risikere slippage og pludselige gaps. Det er også grunden til, at jeg aldrig holder en handel over weekenden.

Vi starter som sædvanligt med at kigge på det tyske DAX-indeks.

DAX

Sidste uge fik vi et tilbagefald. Det kunne godt se ud til, at vi skal lidt længere ned i løbet af ugen.

På dagsgrafen holder jeg øje med trendkanalen, og ser om prisen skulle finde støtte ved bunden af den. Vi er brudt igennem støtteniveauet i 10.100, og jeg tror derfor, at prisen godt kan falde tilbage til de 9.900, som også er markeret på grafen nedenfor. Dog er jeg stadig bullish på DAX, indtil vi enten har ramt toppen af den langsigtede trendkanal eller har lukket udenfor den opadgående kortsigtede trendkanal.

dax

Zoomer vi ned på timegrafen kan vi se, at niveauet (9.900) først fungerede som modstand og sidst fungerede som støtte. Afhængigt af price-action vil jeg kigge efter at gå lang i det niveau, hvis jeg ser tegn på tradere, der bliver fanget på den forkerte side.

Timegrafen for DAX ses nedenfor.

dax handel

FTSE100

Vi har lidt samme scenarie på FTSE som på DAX. Dog har vi på dagsgrafen en inside-bar, som jeg holder øje med på timegrafen. Skulle vi bryde den nedad, så vil jeg kigge efter at gå lang, hvis price-action bekræfter min hypotese.

Nedenfor er timegrafen for FTSE100.

ftse100

Guld

Jeg må erkende, at jeg i sidste uge tog fejl i min antagelse om, at guldprisen skulle nedad.

Vi har brudt toppen af vores skulder-hoved-skulder formation. Næste problem for prisen, ser jeg som sidste swing-high i 1.307,5.

Afhængig af price-action vil jeg kigge efter en short-handel tilbage til 1.284.

Men det er svært at sige endnu, jeg må vente til jeg får mere information i løbet af ugen. Ellers kigger jeg på at købe guld i området 1270.

Nedenfor er dagsgrafen for guld.

guldhandel

Olie

Olien bevægede sig op, som min tese var i sidste uge.

Som det ser ud lige nu er der ikke noget setup for olie.

Jeg kigger dog efter at sælge, hvis prisen kommer op i niveauet 48.30 og 51.03. Samtidig kigger jeg efter at købe – igen afhængig af price action – i området 43.70. Jeg har ingen områder, hvor jeg er villig til at købe blindt, som jeg havde i sidste uge, hvorved forstås at købe eller sælge uden nogen form for bekræftelse i form af price-action.

Timegraf for olie ses nedenfor.

oliehandel

Sølv

Jeg missede en god handel i sidste uge på sølv, da jeg var for forudindtaget i forbindelse med at købe længere nede, og da jeg havde en hypotese om, at prisen skulle ned i løbet af ugen.

Det er en dårlig ting at være for bidt fast i sine ideer og hypoteser, da man kan misse oplagte handler, som man bare ikke ser grundet ens bias.

At være fleksibel i sine ideer og tilgang til trading er helt klart en kvalitet.

Jeg kigger efter at købe sølv i området 17.4 ca. Jeg kigger ikke efter et stort target, bare til næste level som nok vil være i 17.65 ca.

Her er timegrafen for sølv.

daytrading sølv

Valuta

Lad os igen tag et kig på valutamarkederne.

Så du iøvrigt vores seneste artikel om Forex-trading?

AUDJPY

Efter BoJ’s udmelding blev alle yen-parrene solgt ned (JPY steg i forhold til eksempelvis USD).

Jeg kigger efter at gå lang, hvis vi får et Swing Failure Pattern (et mønster fra Tom Dante). Det går ud på at drage fordel af fangede tradere. Det kommer selvfølgelig an på hvordan price-action udvikler sig, samt hvordan vi åbner i nat.

Hvis prisen kan retrace tilbage til ca 84.2 er jeg meget interesseret i at gå kort AUDJPY.

Timegrafen for AUDJPY ses nedenfor.

AUDJPY

AUDUSD

Jeg kigger efter lidt det samme som på AUDJPY her. Jeg kigger efter om sælgerne fejler ved bruddet af sidste swing-low. Jeg har også et område hvor jeg gerne vil købe, det er nede i ca. 72.500 ca.

Nedenfor er timegrafen for AUDUSD.

AUDUSD

EURGBP

Prisen befinder sig mellem to niveauer: et støtte- og et modstandsniveau. Jeg kigger efter at købe på en retracement tilbage til 0.7808, hvor mit target vil være modstandsniveauet oven over.

0.382 retracement rammer lige oven i sidste modstandspunkt, som giver lidt ekstra confluence til handlen. Dog vil jeg gerne have lidt mere luft imellem breakout og re-test. Jeg venter med at lægge en ordre ind til mandag morgen.

Timegrafen for EURGBP ses nedenfor.

EURGBP

USDCHF

Jeg kigger efter at sælge USDCHF i området 0.96565. Det kræver dog, at prisen ikke bevæger sig længere ned end sidste swing low, da Fibonacci retracements så vil rykke sig. Fibonacci-ratioen 0.382 sidder nemlig helt præcist på et level. Den er på watchlisten til næste uge.

Timegrafen for USDCHF ses nedenfor.

USDCHF

USDJPY

Jeg ønsker at gå kort USDJPY i området 107.645 – 107.900. Jeg vil dog afvente nattens åbning og price-action, før jeg lægger ordrer ind i markedet.

Timegrafen for USDJPY ses nedenfor.

USDJPY

GBPAUD

Til allersidst har vi GBPAUD.

Her er jeg villig til at købe blindt i 1.88910 med et stop-loss i 1.87819 og et target i 1.90388. Prisen har brudt ud fra modstandsområdet, som nu burde fungere som støtte for prisen. Derudover har vi et 0.382 Fibonacci retracement lige på niveauet.

Timegraf for GBPAUD ses nedenfor.

GBPAUD

Sammenfatning

Det var alt for denne gang.

Jeg vil komme med løbende opdateringer på tradingplanen under artiklen, hvis jeg foretager mig nogle handler, også handler som ikke nødvendigvis er med i tradingplanen her.

Jeg vil – til forskel fra sidste uge – kun kommentere på handlerne under artiklen her og på DaytraderLands facebookside under oplægget. Det bliver for rodet og for meget at holde styr på 4-5 forskellige debatfora samtidigt.

Har I spørgsmål eller kommentarer, så er I meget velkomne til at stille dem her eller i forummet på hjemmesiden.

Ha’ en god søndag!

 

Gustav Mejlvang

Gustav Mejlvang is experienced day trader particular interested in trading algorithms, strategy development and software.

10 kommentarer til “Tradingplan – uge 18

 1. Du har ikke EURUSD med som ellers er et meget handlet valutapar har jeg læst mig til

  Jeg er lidt nysgerrig på om hvordan du udvælger de valutapar, er det aktivt fravalg og tilvalg og hvorfor er EURUSD fravalgt ?

  1. Hej Casper.

   Jeg har ikke taget EURUSD med fordi jeg ikke har noget klart setup lige nu. Jeg tror dog godt vi kunne se et squeeze opad i løbet af de næste par uger.

   Jeg har en watchlist hvor jeg kigger på i alt 12 valutapar, 3 råvare og 3 aktieindeks. De 12 valutapar er dem som har lavest spread hos min broker.

 2. Her kommer lige en opdatering på planen:

  Jeg har lagt en ordre ind til at gå kort i AUDUSD med en entry i 0.75740 med et stop-loss i 0.76000 og et target baseret på dagsgrafen i 0.74130. https://www.tradingview.com/chart/AUDUSD/E94dcINk-Selling-AUDUSD-blind-0-75470-on-a-decent-level/

  Derudover har jeg lagt en ordre til at gå kort EURJPY. Vi har fået en inside bar på dagsgrafen og jeg håber at køberne bliver fanget på den forkerte side af markedet hvis de prøver at købe på bruddet af denne. Jeg går kort hvis prisen kommer op i 123.350 (det skal dog ske i løbet af i morgen) – jeg prøver derfor at forudsige at vi får en Inside Day Failure. Target vil være support lows. https://www.tradingview.com/chart/EURJPY/0b1VnhBr-Selling-EURJPY-blind-123-350-anticipating-buyer-failure/

  Dax kom ikke helt ned til det niveau hvor jeg var villig til at købe. Vi havde en stærk trendende morgen til nedad siden, men tabte momentum ret hurtigt. Det jeg gerne ville have set, var at momentum fortsatte og prisen brød 9900 og der derefter kom tegn på købekraft (sælgere der bliver fanget der “panik-sælger”) og at prisen derefter ville retrace. Det skete dog ikke.

  Vi har også USDCAD som ser god ud, men det er i bund og grund det samme play som på AUDUSD (de er højt korrelerede). AUDUSD ser lidt bedre ud, og derfor har jeg valgt den.

  God aften, og hav en god og sikker handelsdag i morgen.

  – Gustav Mejlvang

    1. Hej John. Det har den både på Tradingview og ETX som jeg foreløbig bruger som broker.
     Prøv at klik på linket med EURJPY, så kan du se at der var et spike op i nat. Der blev jeg fyldt.

     – Gustav

     1. Strange….

      På min ETX platform er high 123.262 og jeg kan ikke se at kursen på tradingview har været i 123.350.

 3. Hmm. Er du sikker på, at du kigger på “Rolling Daily” på ETX?

  Hvis man trykker play på linket kan du se, at den næste bar efter jeg havde indtastet det var en spike op (det kan være lidt svært at se på grund af den linje Tradingview laver)..

  1. Hej Gustav

   Mysteriet er opklaret – det skete kl. 23 i går aftes, derfor er den ikke med dagens high/low.

   Nice entry 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *