2 Bar Reversal

2-bar-reversal

I denne artikel skal vi kigge på et af de bedre price action kursmønstre kaldet 2 Bar Reversal.

Kursmønstret er oprindeligt kendt fra den populære bog ”Trader Vic: Methods of a Wall Street Master” af Victor Sperandeo. Sperandeo er en professionel daytrader og anses som en legende på Wall Street. Han har blandt andet tidligere administreret George Soros kapital.

En 2 Bar Reversal er et stærkt reversal kursmønster, hvilket betyder, at mønstret findes ved toppe og bunde.

Vi har en bearish 2 Bar Reversal, når trenden er opadgående og laver en ny højere top, men kun kortvarigt formår at holde sig over sidste top og hurtigt lukker under.

Her er strategien at sælge på lukket under linjen på det candlestick, der brød sidste top.

Det er vist i nedenstående illustration.

2-bar reversal

Bearish 2 Bar Reversal

Lad os kigge på et eksempel i DOW på 4-timers grafen.

2-bar reversal dow

Vi har først en bevægelse op (illustreret med “top” i grafen ovenfor). Herefter laver DOW en højere bund (se “højere bund” ovenfor), hvorefter prisen igen stiger for at danne en kortvarig ny top. Læg mærke til, at vi har fem grønne candlesticks i træk ved den nye top. Dette forhold indikerer, at prisen er steget for meget og for hurtigt. Vi markerer bunden af candlesticket, der brød modstanden – i form af den tidligere top – og gør os klar til at shorte, hvis prisen lukker under den røde linje. Vi får efterfølgende et brud af linjen og sætter straks en short-ordre i markedet. Den ekstreme bund fungerer som vores target. Efter bruddet af linjen får vi som forventet en kraftig bevægelse i prisen, der rammer target forholdsvist hurtigt.

Quasimodo kursmønstret er en naturlig forlængelse af 2 Bar Reversal

Den flittige læser af artiklerne her på siden kan genkende kursmønstret fra en tidligere artikel her på DaytraderLand. Det er korrekt. En Quasimodo er en naturlig forlængelse af en 2 Bar Reversal og kan give os muligheden for at komme ind i markedet igen på et senere tidspunkt.

Bullish 2 Bar Reversal

Lad os denne gang se på et eksempel på en bullish 2 Bar Reversal og holde øje med en potentiel Quasimodo.

bullish 2-Bar Reversal

Vi får ikke det bedste entry her, da prisen falder ned igen umiddelbart efter, at vi er gået lang. Det er vigtigt, at vi sætter stop-loss under sidste bund og ikke i break even, da vi ellers altså for nemt bliver stoppet ud af en indbringende handel.

Hvis du har intentioner om at blive en profitabel daytrader, så skal du aldrig sætte dit stop-loss i break-even. Du skal placere dit stop-loss efter grafstruktur og candlesticks.

2-bar reversal daytrader

Efter dette lille sidespor stiger prisen hurtigt igen. Nu forlænger vi linjen ved forrige bund og kigger efter en Quasimodo. Prisen laver en ny højere top, hvilket er kravet i en Quasimodo, og falder herefter tilbage.

Vi er klar til at gå lang igen og score endnu en stor gevinst.

Som tilhænger af teknisk analyse bliver man varm om hjertet, når flere kursmønstre opstår i forlængelse af hinanden.

Bollinger Bands kan forbedre daytrading med 2 Bar Reversal

Bollinger Bands er en indikator, der kan forbedre daytrading med 2 Bar Reversal.

2 Bar Reversals opstår som nævnt ved toppe og bunde, hvor prisen er steget meget. Når prisen stiger eller faldet meget, så bevæger den sig væk fra gennemsnittet, hvilket gør, at vi kan begynde at kigge efter mean-reversion trades. Mean Reversion bygger på den antagelse, at prisen tenderer at bevæge sig tilbage til gennemsnittet.

På billedet nedenfor kan man se, hvor godt 2 Bar Reversal fungerer i samspil med candlestick-spikes udenfor Bollinger Bands.

2-Bar-Reversal

Spørgsmål til 2 Bar Reversal?

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv endelig nedenfor i kommentarfeltet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *