The Shark Pattern

I denne artikel tager vi fat på det sidste harmoniske mønster af Scott Carney. Det er muligvis det sværeste mønster af dem alle at lære. Derfor anbefales det at læse introduktionen til harmoniske mønstre først.

Hvad er Shark Pattern?

Alle mønstrene på nær Shark Pattern gør brug af XABCD-ben, hvor X er startpunktet og D er slutpunktet. Shark Pattern bruger i stedet 0XABC, hvilket betyder, at vendings punktet er C – og ikke det normale D. Grunden til dette er, at Shark Pattern faktisk er starten på et større overordnet mønster i form af en 5-0.

Før vi går videre med den del, så lad os tage et kig på selve mønstret.

bearish shark pattern bullish shark pattern

Billederne ovenfor viser, at 0 erstatter X, samt at C’et bliver nu vores potentielle vendingsområde.

Mønstret gør – ligesom Cypher’en – brug af Fibonacci-ratioer over 1. Hvis man er vant til at handle de harmoniske mønstre, så kan det måske virke underligt, at der både er 0.886 og 1.113 ved 0-C. Det skyldes, at prisen både kan vende i 0.886 og 1.13. Dette giver en relativ stor vendingszone, hvilket betyder, at man skal være foran skærmen til at monitere handlen undervejs – og ikke blot sætte en ordre i markedet.

Undgå denne typiske begynderfejl

Mange laver den samme begynderfejl, når de skal tegne et Shark Pattern. De tager Fibonacci ekstensionen af 0-X og ikke af X-A. På nedenstående billede er der vist, hvordan man korrekt skal tage ekstensionen af X-A.

shark pattern

Dette er faktisk det vigtigste element i mønstret. Hvis man mestrer dette, så er man godt på vej. B stiger til 1.13 af X-A, og har mulighed for at stige helt op til 1.618. Så langt så godt. Nu tager vi Fibonacci af 0-B, hvilket kan relateres til at tage Fibonacci af X-D i de klassiske harmoniske mønstre. Vi kigger på at tage en handel i 0.886 eller 1.13.

På nedenstående billede er dette indtegnet. Prisen vender akkurat i 0.886.

shark pattern daytrading

Spørgsmålet er så, hvad er target på denne handel?

Uden at vi går videre med det større 5-0 mønster, så kan vi med fordel tage længden på A-B og kopiere det ned til C. Dette giver så et harmonisk ben eller en reciprocal AB=CD, som vores target.

På følgende billede er der vedhæftet en lille figur under mønstret for at vise metoden.

shark pattern daytrader

Dette var en succesfuld Bullish Shark.

Bearish Shark Pattern

Lad os nu tage et kig på en Bearish Shark og starte med et blankt chart. Hold øje med “kernen” i mønstret, som er 1.13-1.618 ekstensionen af X-A. Kernen minder en smule om et 2-Bar Reversal setup, som vi tidligere har skrevet om.

bearish shark pattern

Vi tegner nu ekstension af X-A ind. Man kan se, at prisen berører 1.13, hvilket betyder, at vi nu er klar til at handle. Dog kun hvis prisen stiger op til zonen mellem 0.886 og 1.13 af 0-B

bearish shark patterns

Prisen stiger fra området og vender omkring 0.886. Vi går hermed short og sætter target til at være længden på A-B. Dog kunne prisen sagtens været steget til 1.13, og mønstret ville stadig være gældende. Her skal man være opmærksom på, om der er flere ting, der kan bekræfte, at netop 0.886 er det område, vi ønsker at handle. Man kan holde øje med modstand fra venstre, trendlinjer, bearish candlesticks, divergerende indikatorer eller Fibonacci-clusters.

shark patterns

Target bliver ramt, og det bliver en succesfuld handel ud fra det harmoniske mønster Sharp Pattern. Det skal dog siges, at Shark Pattern bestemt ikke er den hellige gral, men et godt mønster i samspil med sund risk management. Risk to Reward er typisk 1:2 alt efter, hvor stramt man sætter ens Stop-Loss.

Vi kan slutte af med et billede af en 5-0 for at se, hvordan Shark Pattern udspiller sig i det store mønster, og hvorfor længden på A-B fungerer som vores target. Man siger normalt, at hvis man handler en Shark Pattern, så handler man også en 5-0, da de kommer i naturlig forlængelse af hinanden.

Shark Pattern Trading

Sammenfatning på Shark Pattern

Vi håber i kunne bruge denne artikel samt serien af harmoniske mønstre. Vi har nu været dem alle igennem, så nu har du mulighed for at handle mange forskellige M og W-strukturer med stor succes. Det kræver en smule træning før øjnene fanger dem, men det kommer hurtigt.

I kan altid stille spørgsmål eller kommentere nedenfor, hvis I har spørgsmål til artiklen eller harmoniske mønstre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *