Oliehandel med Top Down-analyse

I dag vil jeg vise en oliehandel med brug af min  Top Down-analyse. I får en frisk analyse på olie, som lige nu befinder sig på et ganske spændende punkt i grafen.

I denne oliehandel med Top Down-analyse kigger jeg kun på dagsgrafen og 1-times grafen.

Dagsgrafen for olie

Herunder ses udviklingen på dagsgrafen i olie:

Olie-dagsgraf
De indtegnede trendlinjer vil mange af jer fra vore kurser og foredrag kunne genkende. Det er trendlinjer, der tegnes på de såkaldte fraktallinjer.

Jeg bruger disse linjer på dagsgrafen til at kunne få en retning i markedet med. Når et marked bryder ned igennem en opadgående trendlinje, så må jeg kun kigge efter short setups på min 1-times graf. Tilsvarende, når et marked bryder op igennem en nedadgående trendlinje, så må jeg kun lede efter long setups på min 1-times graf.

Som det ses her på grafen, så betyder et brud ned ikke, at grafen kun kan bevæge sig nedad derfra. Der vil altid være bølgebevægelser op og ned. Men disse bølger kommer jeg til senere, idet vi netop bruger disse til timing på den lavere tidsramme.

På dagsgrafen lige nu er det vigtigt at holde øje med to ting:

  1. Det seneste observerede brud var et nedadgående brud på en opadgående trendlinje. Derfor kigger vi nu kun efter short i olie
  2. Kursen ligger lige nu og tester en nedadgående trendlinje på toppen af kursen for 3. gang indenfor kort tid

Så konklusionen på dagsgrafen er, at vi er i en short-bevægelse og ligger helt i toppen af en mulig nedadgående trendkanal.

Når vi ligger i toppen af en nedadgående kanal, så har vi et meget fordelagtigt setup i forhold til vores risk-reward ratio. Det betyder, at vi kan gå ind i en handel, hvor vores stop-loss kan sættes lige udenfor kanalen ganske få point væk. Vores potentiale i handlen er derimod helt nede ved bunden, hvilket giver en meget stor potentiel gevinst i forhold til en relativ lille potentiel risiko.

Så lad os zoome lidt ned og kigge på 1-times grafen

1-timesgrafen på olie

Herunder ser vi en graf over olien på 1-timesgrafen.

Olie-1time

På grafen her er hver bar lig med 1 time. Det gør, at vi kan være lidt mere præcis med vores entry i handlen. Den øverste faldende linje er toplinjen fra dagsgrafen fra for lidt siden. Den opadgående røde trendlinje er en trendlinje som i den sidste graf – blot er denne tegnet på bundene. Det vi gerne vil se nu, det er et brud ned igennem den opadgående trendlinje. I dette tilfælde kommer bruddet (ved pilen) netop, som vi rører den øverste trendlinje fra dagsgrafen, hvilket gør setup’et endnu bedre.

Vi har altså nu en nedadgående trend på dagsgrafen, en opadgående mindre bevægelse på 1-times grafen samt et brud på 1-times trendlinjen lige præcis dér, hvor vi møder modstand fra en overordnet trendlinje. Dette er et meget stærkt setup, hvilket giver mig en klar indikation af, at vi skal ned i olien de kommende dage.

Kan man nu være sikker på det?

Der er jo intet der er sikkert i daytrading. Det jeg går efter er setups med høj sandsynlighed og gode risk-reward forhold.

Netop dette setup har jeg set mange gange før i historien. Jeg ved, at der er en god chance for en bevægelse nedad.

Kursen ligger i skrivende stund lige omkring kurs 46. Hvis man går short i dette niveau, så ville man kunne sætte et stop-loss omkring de 46,5 – 46,6. Det sandsynlige støtteniveau – hvor en nedadgående bevægelse kunne møde modstand – vil nok være nede omkring de tidligere bunde omkring kurs 43,0

Dette giver os en potentiel profit på ca. 3,5 USD holdt op mod en potentiel risiko på 0,5 USD. Det er en reward/risk på cirka. 7/1. Det betyder igen, at vi faktisk i denne oliehandel kun behøver at fange en god handel ca. hver 7. handel for at kontoen er i break-even. Har vi en højere succesrate end dette, så vil vi tjene penge i det lange løb på denne slags daytrading.

Så ingen ved med garanti, hvor olien skal hen den kommende tid. Mange ting kan spille ind omkring olielagre, generel samfundsøkonomi osv. Men rent teknisk er dette en handel, som jeg vil følge i løbet af i dag og formentlig tage en shorthandel på, hvis jeg kan få en god pris tæt på den nedadgående trendlinje.

Hans Henrik Nielsen

Hans Henrik Nielsen is a very experienced day and swing trader, teacher and publisher, who in the last couple of years has produced 80-134% profit on his day trading.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *