Tradingplan uge 50 – Korrektion i DAX

Så er vi ved at være ved vejs ende i dette år. Vi skal dog lige have de sidste handelsdage med inden vi går på ferie her over jul og nytår.

Denne uge kigger vi på følgende setups:

Aktieindeks

DAX

Som forventet i sidste uge fik vi en rigtig flot stigning i Dax indekset. Vi er dog ret “overkøbt” på flere tidsrammer. Dagenes range er blevet smallere og smallere de sidste par handelsdage, hvilket fortæller mig, at vi skal have en korrektion nedad før vi eventuelt skal videre op.

Jeg kigger derfor efter et sidste skub op mandag morgen og vil ellers primært holde mig til short handler i Dax.

FTSE100

Footsie ser for mig bullish ud (ligesom olien) og jeg vil gerne købe et pullback. Ideelt skulle vi se et retracement tilbage til 6815 som er et tidligere modstandsniveau som nu burde fungere som support.

Råvarer

Guld

Jeg er bullish guld her starten af ugen. Det ser ud til at vi har dannet en midlertidig bund og at vi skal have en korrektion opad. Grunden til at jeg mener dette er, at vi ikke formåede at lukke under swing-low i 11.57 på både dags og timegrafen.

Olie

Som nævnt i sidste uge så kiggede jeg efter en korrektion i olien i starten af ugen og var ellers bullish. Jeg er stadig bullish og tror at vi bryder det nuværende modstandsniveau i 52.4$. Jeg kigger efter købspositioner ved brud og retest af modstandsniveauer.

Sølv

Jeg har et bearish bias på ugegrafen, nemlig Inside Bar Failure. Dog ser price-action på timegrafen ikke synderligt bearish ud, så jeg er lidt afventende. Bryder vi under 16.65 vil jeg helt klart kigge efter shorts med target nede i 16.19. Kan vi bryde over 17.2 vil jeg gå lang på en retest af det niveau.

Valuta

AUDUSD

AUDUSD ser virkelig ud til at den skal nedad denne uge. Price action på uge og dagsgrafen er bearish. Jeg kigger efter at sælge retests på brudte støtteniveauer med target nede i 0.737.

EURJPY

Helt klart mit favorit setup denne uge. Vi har en Bearish Engulfing fra torsdag på dagsgrafen og fredags dannede vi en Inside Bar. Jeg sælger 122.17 med stop i 122.68 og target nede i 120.5.

Jeg antager altså, at vi mandag får en Inside Bar Failure på dagsgrafen (dog kun hvis vi bryder den i en opadgående retning) og at vi dernæst skal ned.

USDCHF

Dette er også et rigtig lækkert setup. Vi har et clean niveau nede i 1.01090 som jeg vil gå lang på hvis vi kan komme derned mandag/tirsdag. Target er helt oppe i 1.0259 men der er en del problem-niveauer på vej derop (f.eks 1.01531) og 1.022).

GBPUSD

Price action på ugegrafen er bearish og jeg vil primært kigge efter shorts i den kommende uge. Jeg er interesseret i at sælge 1.255 på en retest hvis vi kan bryde niveauet succesfuldt.

NZDUSD 

NZDUSD ser også negativ ud og jeg vil kigge efter at gå kort. Target for ugen er 0.7028. Jeg kigger efter at gå short på et retracement tilbage til 0.71149 med stop i 0.7167.

EURUSD

Igen igen tester vi den nuværende support i 1.05. Jeg er meget overbevist om, at vi får et brud denne uge. Jeg vil i hvert fald være meget forsigtig med at være long. Jeg venter dog selv på, at vi får bruddet og vil derefter gå short på en retest af niveauet.

USDJPY

Vi har stadig vores utestede niveau på ugegrafen oppe i 116.26 som jeg stadig tænker at gå short på.

 

Video

Her er optagelsen af søndagens webinar

Spørgsmål eller kommentarer?

Hvis du har ris/ros, spørgsmål eller kommentarer er du velkommen til at poste dem herunder artiklen.

God trading!

Gustav Mejlvang

Gustav Mejlvang is experienced day trader particular interested in trading algorithms, strategy development and software.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *