Action/Reaction Linjer

action-reaction-lines

Action/Reaction linjer (kaldet A/R) er et af de hemmelige koncepter inden for teknisk analyse.

Det er svært selv ud fra en Google-søgning at finde korrekt information omkring konceptet. Denne artikel er derfor skrevet med udgangspunkt i flere bøger omkring geometri samt fra erfaring med dem i min egen daytrading.

Hvad er A/R linjer?

A/R linjer hører under den tekniske kategori: Geometri. Inden for teknisk analyse kan man analysere vertikalt, horisontalt og diagonalt. A/R analyserer diagonalt, hvilket betyder, at vi både analyserer pris og tid.

A/R liner bygger på Newton’s Tredje Lov:

For every Action there is an equal and opposite Reaction

A/R kom for alvor frem igennem Roger W. Babson og Alan H. Andrews tilbage i 1960erne og 1970erne, hvor et 60 siders kursus blev solgt for hele $1.500, hvilket var en mindre formue dengang.

Alan H. Andrews
Alan H. Andrews
Roger Babson
Roger Babson

Babson hævder bl.a., at A/R var værktøjet, som gav ham en formue på over $50,000,000.

Måske har flere af jer stødt på Alan Andrews, som er manden bag pitchforken. Pitchforken bygger på samme tekniske koncept omkring, at hver aktion har en identisk modreaktion.

action-reaction

Den letteste måde at lære at tegne A/R linjer på, er ved at tegne en kanal. Derefter projekterer man kanalerne ovenpå hinanden. De projekterede kanaler bliver reaktion-linjerne, som viser fremtidige price targets.

Eksempel på anvendelse af Action/Reaction linjer i DAX

Denne proces gennemgås på de følgende billeder, som viser DAX på 1-times grafen.

action_reaction

Som det ses på ovenstående billeder, så kopierer vi den første kanal og projekterer den videre op, så hver pil har samme længde. Ved brud af første kanal bliver den næste kanal target for prisen. Ved næste brud (ved pil nummer 2) projekterer vi kanalen igen videre op, som så fungerer som det næste target.

action reaction daytrading

Man kan tydeligt se, hvordan kanal nummer 3 bliver modstand for prisen. Ved den røde pil bryder prisen den tredje kanal. Derfor projekterer vi endnu en gang kanalen videre op. De næste kanaltoppe fungerer, som de næste price targets.

daytrading

Disse A/R linjer er fantastiske til at skabe ekstra bekræftelse omkring et vendingspunkt.

Eksempel på anvendelse af Action/Reaction linjer i valutahandel

Lad os tage endnu et eksempel i EURUSD på 4-timers grafen.

EURUSD

EURUSD forex

Endnu en gang bliver A/R linjerne vendingspunktet for prisen.

Action/Reaction linjer er meget brugbare

A/R linjerne kan bruges på mange måder, og de ses også brugt i artiklen omkring The Bat Pattern. Jeg bruger dem personligt også tit i min daytrading af Wolfe Waves, som er illustreret på nedenstående billede.

Wolfe Waves

På billedet ovenfor bliver flere teknikker brugt. Først og fremmest A/R linjer, som er de stiplede linjer, som udgør toppen i Wolfen. Derudover anvendes et Fibonacci grid, som vi tidligere har behandlet i artiklen omkring Fibonacci-tal. Forekstra  bekræftelse ses der samtidig en såkaldt Hoved-Skulder-Formation i RSI-indikatoren, som er en indikator jeg personligt vægter meget højt i min daytrading. Vi har tidligere skrevet flere artikler omkring RSI indikatoren samt om korrekt anvendelse af RSI indikatoren.

Vi arbejder på at få lavet en video omkring action/reaction og geometrien i markedet.

Indtil da er i velkommen til at stille spørgsmål eller kommentere på artiklen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *