Harmoniske mønstre – The Crab Pattern

crab-pattern

Denne artikel forudsætter et kendskab til harmoniske mønstre. Hvis du ikke har det, så anbefales du at læse introduktionen til harmoniske mønstre først.

Hvad er The Crab Pattern?

Crab-mønstret blev opfundet af Scott Carney tilbage i år 2000 og er en del af den harmoniske familie, som består af: Gartley, Bat, Butterfly, Shark, 5-0, Deeb Crab og Crab. Indtil videre har vi gennemgået Gartley og Bat. Crab er et ekstensionsmønster, hvilket betyder, at vi skal gøre brug af en Fibonacci-ratio, som er over 1.

Due to the extremity of the projections utilized in the completion of the pattern, the Crab frequently experiences sharp price action and dramatic reversals.” – Scott Carney

Crab-mønstret gør brug af en 1.618 XA projektion for at finde D’et. Det vil sige, at Crab-mønstret skal bestemme enden på en ekstrem bevægelse. Oftest er D’et lig med en skarp vending i prisen.

harmonic patterns

Som man kan se på billedet ovenfor af en såkaldt Bearish Crab, så ligner det de andre harmoniske mønstre. B-punktet skal retrace imellem 0.382 og 0.618. C-punktet må ikke overskride A. Til gengæld er D’et en 1.618 ekstension af XA, hvilket er unikt for Crab-mønstret.

Denne 1.618 ekstension gør, at Crab-mønstret har den mest favorable Risk-Reward-ratio af alle de harmoniske mønstre.

Eksempel på The Crab Pattern i S&P500

Lad os se på nogle praktiske eksempler, så vi får trænet øjet til dette profitable mønster. Vi skal stadig holde øje med W- og M-strukturer, hvor CD-benet er længere end de øvrige ben. Den mest sete Crab på nuværende tidspunkt er i S&P500 på månedlig-graf.

harmonic-patterns

Hvad ser du i ovenstående graf?

Kig godt efter, inden du scroller ned.

.

..

harmonic_patterns

Som man kan se på ovenstående billede, så udgør D’et en 1.618 ekstension af XA. Det er her, at vi har en Potential Reversal Zone (PRZ) – eller på dansk en potentiel vending – og området, hvor vi ønsker at sælge markedet. Stop-loss i et ekstensionsmønster er mere subjektivt end ved harmoniske mønstre, hvor D’et udgør en Fibonacci-ratio under 1. Dette skyldes, at et Crab-mønster ikke er invalidt, når prisen overstiger X. Profit targets er de samme, som i de andre harmoniske mønstre, og er henholdsvis 0.382 og 0.618 af AD. Dog kan man med fordel benytte trailing stop-loss til at sikre sine vindere.

Lad os se på nogle fuldendte Crab-mønstre.

harmoniske mønstre

Vi har lige gennemført en i S&P500 med en præcis vending i 1.618. Netop denne vending illustrerer pointen omkring, at D’et tit udgør en skarp vending.

Vi har tidligere skrevet en artikel om Action/Reaction Linjer, hvilket bliver rigtig interessant i denne forbindelse. Lad os prøve at lægge et par A/R linjer over grafen.

harmoniske_mønstre

I D’et har vi nu både et fuldendt Crab mønster samt A/R linjer. Det bliver ikke meget bedre i forhold til, at vi ønsker størst mulig sandsynlighed for en vending i D’et.

Eksempel på The Crab Pattern i valutahandel

Det næste eksempel er af valutakrydset EURBGP. Her har vi en klar reaktion i 1.618, som resulterer i en kraftig bevægelse nedad.

harmoniske-mønstre

Lad os endnu engang anvende A/R linjer i sammenspil med Crab-mønstret. På nedenstående billede er der et præcist sammenspil mellem Fibonacci og A/R linjerne.

crab pattern

Hvis man ikke er en smule begejstret over dette sammenspil, som jeg iøvrigt ikke har set anvendt af andre daytradere før, så ved jeg snart ikke…

Der er flere artikler om harmoniske mønstre på vej

Der kommer som nævnt flere artikler om harmoniske mønstre her på Daytraderland. Vi mangler at få behandlet: Butterfly, Shark, 5-0 og Deeb Crab.

Hvis du har fået blod på tanden, så kan du læse meget mere omkring disse mønstre i Scott Carney’s bøger.

Spørgsmål?

Du er meget velkommen til at spørgsmål eller kommentere nedenfor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *