Tradingplan – uge 41

Efter en lidt tricky uge i sidste uge med ganske få interessante setups og generelt set svære markedsforhold så ser de fleste instrumenters struktur nu rigtig god ud.

Denne uge byder på flere rigtig gode muligheder for at daytrade.

Jeg gennemgår som noget nyt også Volume Profile på 5-minuttergrafen på DAX og beskriver mine planer for mandag morgen, samt hvad jeg specifikt holder øje med.

Her er de setups, jeg kigger på i denne uge:

Aktieindeks

Jeg kigger som sædvanligt på det tyske DAX-indeks, det engelske FTSE100 og det amerikanske Dow Jones-

DAX

På dagsgrafen ligger vi stadig i et bull-flag. På timegrafen er jeg dog næsten neutral på retningen – dog svagt bullish.

Jeg kigger efter at gå lang mandag morgen og ser gerne, at vi kan komme ned og teste fredagens low i 10.445 for en potentiel lang handel. Target vil være fredagens Volume Point of Control i 10.507.

FTSE100

Trenden er stadig generelt opad. Jeg kigger derfor efter at gå lang. Jeg er en køber på en re-test af niveauet i 6.922 med et stop-loss i 6.897 og target i 6.998, som er næste niveau over markedet.

Dow Jones

Dow Jones ligger stadig i sin kileformation, så jeg afventer et break-out. Indtil da er jeg neutral.

Råvarer

Guld-, sølv- og oliemarkederne ser interessante ud i denne uge.

Guld

Vi har fået en klassisk bear-trap. Det ses tydeligt på dagsgrafen, hvor vi kan se, at sælgere blev fanget på den forkerte side af markedet ved bruddet under sving-punktet i 1.250. Jeg er derfor positiv på guld på kort sigt, men da trenden er skiftet til nedadgående, så vil jeg ikke være lang i for lang tid. Jeg ser gerne guld tester 1.277 i næste uge.

Olie

Vi har lidt samme setup som på guld – bare omvendt.

Jeg er negativ på olien kort sigt og vil se, om jeg ikke kan komme med på en short-handel ved et break and retest af 49.31. Trenden er dog stadig overordnet set opad, så jeg vil derfor ikke være short ret længe.

Sølv

Det er meget samme billede på sølv som på guld. Her fik vi også en god bear-trap, dog på timegrafen. Jeg er derfor positiv på kort sigt, dog er der ikke noget interessant setup for mig lige nu.

Valuta

Der er fem interessante valutapar at holde øje med i ugens løb.

EURGBP

Efter det lille flash-crash i sidste uge i pundet, så har vi fået nogle ret markante svingpunkter. Jeg kigger generelt efter at trade disse sving-punkter, hvis den rette price-action opstår.

Jeg kigger på følgende sving-punkter: 0.9225, 0.910 og 0.8901.

GBPUSD

Det er lidt samme historie som på EURGBP. Jeg kigger efter at gå lang på en bear-trap ved sving-punktet 1.2227. Hvis vi kan bryde over niveauet i 1.2468 og få lidt mellemrum, inden vi retester, så vil jeg sandsynligvis gå lang.

NZDUSD

Det er mit favorit-setup i denne uge.

Jeg går short på en re-test af niveauet i 0.7237 og target er nede i 0.7200, som er næste niveau under markedet.

Jeg prøver som altid at komme ind så tæt på mit stop-loss som muligt, så jeg kan maksimere min R.

EURUSD

Det er lang tid siden, at jeg har haft en handel i EURUSD, men jeg vil rigtig gerne være lang her i starten af ugen. Vi har stadig vores bullish Inside Week Failure i spil hvor target er 1.1285.

Jeg går lang, hvis vi kan bryde niveauet i 1.1204 og komme tilbage og teste det med lidt mellemrum.

USDJPY

Jeg var bullish USDJPY fra sidste uge, men der kom desværre aldrig noget tilbagefald, så jeg kunne komme med. Det ser dog ud til, at vi får en korrektion, og jeg er klar til at købe på en re-test af niveauet i 101.67, hvor vi også har vores .618 Fibonacci-ratio.

Sammenfatning og video

Det var altt for denne uge.

Det var egentlig meningen, at vi skulle have holdt ugens tradinglan som live-webinar, men der er ikke helt styr på teknikken endnu. Jeg regner dog stærkt med, at vi gør det næste weekend. Jeg skal nok komme med en opdatering, så snart jeg har dato og tidspunkt. Det er selvfølgelig en helt gratis for DaytraderLand´s læsere.

God daytrading til jer alle.

I nedenstående video gennemgår jeg hvert marked i detaljer.

Gustav Mejlvang

Gustav Mejlvang is experienced day trader particular interested in trading algorithms, strategy development and software.

2 kommentarer til “Tradingplan – uge 41

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *