Bull og Bear Flag

bullbear-flags

Denne første artikel omkring de klassiske grafmønstre handler om Bull og Bear flag, samt hvordan man kan handle dem med succes i sin daytrading.

Et flag er et såkaldt continuation-mønster, som bruges ved trend-following handel. Bull og bear flags er ret pålidelige og kan bruges på alle tidsrammer.

Et flag symboliserer en kort pause i markedstrenden, inden den fortsætter. Disse signaler er lette at spotte, da de opstår lige efter et skarpt ryk op eller ned, efter at prisen har konsolideret sig.

Mønsteret består af en flagstang og et flag.

Bull Flag

Et bull flag opstår – efter at prisen har lavet et ryk op – og derefter et tilbagefald. Flagstangen er selve rykket op, og flaget er så de to parallelle trendlinjer, der tilsammen danner flaget.

Eksempel på Bull Flag

På billedet under ses DAX på en 5-minutters graf. Fra punkt A til punkt B har vi rykket opad, som er flagstangen. Derefter falder prisen tilbage (også kaldet et retracement), og vi kan tegne vores flag ind med to parallelle trendlinjer.

bull flag

Entry

Når flaget brydes opad, venter vi på en candlestick, der lukker uden for flaget. Entry begås 1 tick over denne breakout bar (se billedet nedenfor).

Stop-loss

Stop-loss placeres 1 tick under flagets bund (se billedet nedenfor).

Target

Target er et såkaldt measured move. Et measured move af selve flagstangen – målt fra punkt A til punkt B – projekteret fra punkt C og derved dannes punkt D, som er target (se billedet nedenfor).

Target rammes dog ikke altid, så det anbefales løbende at traile sit stop-loss op, så man sikrer en del af profitten i tilfælde af, at target ikke rammes.

bull_flag

Bear Flag

Bear flag er et bull flag – bare omvendt. Bear flaget opstår, når prisen har et skarpt ryk ned og derefter laver et retracement.

Reglerne for entry, target og stop-loss er præcis de samme som ved et Bull flag.

Eksempel på Bear Flag

Bear flag

Uddybende video

I nedenstående video går vi igennem de to ovenstående eksempler for lige at forklare Bull og Bear Flag  i dybden.

Sammenfatning

Man kan prøve at lege lidt med mønsteret og reglerne samt opstille forskellige kriterier, som f.eks at flaget skal opstå ved enten 50 eller 61.8% Fibonacci retracement osv.

Det er altid godt at holde øje med de klassiske graf-formationer, da der er rigtig mange, der kigger på dem og handler efter dem.

Gustav Mejlvang

Gustav Mejlvang is experienced day trader particular interested in trading algorithms, strategy development and software.

1 kommentar til “Bull og Bear Flag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *