Rasmus Pedersen

Rasmus PedersenI vores artikelserie om danske daytradere har redaktionen på DaytraderLand.com fået lov til at stille Rasmus Pedersen 10 spørgsmål om daytrading.

1. Hvornår prøvede du at daytrade for første gang?

Jeg kan ikke præcist huske, hvornår jeg startede med at daytrade. Jeg har været aktiv i markedet siden 2011, men i 2014 begyndte jeg at handle relativt intensivt, så det er et tidspunkt mellem 2011 og 2014.

2. Hvor lang tid gik der, før du havde din første profitable måned som daytrader?

Der gik en del tid med tabsgivende uger og måneder i starten. Problemet var, at jeg ikke havde et go-to setup og stort set handlede alt, hvad jeg lige fik øje på. Jeg kan ikke præcist huske, hvornår det begyndte at slå klik, men det tog nogen måneder og nogle konti, før jeg begyndte at tjene penge.

3. Hvad var din største fejl i starten?

Helt klart overtrading samt en mangel på en niche eller et setup, som jeg vidste fungerede.

4. Hvilke markeder handler du primært i for tiden?

Da jeg startede som daytrader handlede jeg primært indeks og spread-betting i Dow Jones. Som tiden gik – og jeg blev klogere omkring den slags mæglere – begyndte jeg at skifte interesse mod amerikanske aktier – og især Small Caps – som jeg har handlet siden.

5. Hvor mange handler har du i gennemsnit om ugen?

Faktisk bekymrer det mig ikke, hvor mange gange jeg handler, så det varierer meget. Nogle gange handler jeg 20-30 gange om dagen – andre gange overhovedet ikke.

Jeg har den filosofi, at jeg udelukkende tager, hvad markedet giver mig af muligheder. Af samme grund har jeg ikke noget mål for en dag, uge eller måned, da jeg mener det skader måden, man handler på samt ens evne til at være tålmodig og afvente et godt setup.

6. Hvad er den vigtigste egenskab hos en succesfuld daytrader?

Jeg synes, at det er ekstremt vigtigt at være omstillingsparat. Markedet ændrer sig hele tiden, og hvis man handler meget aktivt som mig selv i et marked med lav volatilitet eller i et marked som trender, så kan man meget hurtigt sætte sig i en dårlig situation.

7. Hvordan håndterer du de rigtig dårlige dage?

Jeg har kun haft 2-3 virkelig dårlige dage og normalt kommer jeg hurtigt over tabende og er klar til at handle videre umiddelbart efter.

Generelt har jeg meget få virkelig dårlige dage, da jeg handler ret hurtigt.

Jeg har dog haft én enkelt gang, hvor jeg simpelthen handlede så skandaløst ringe, brød alle mine regler, og tabte en relativt stor sum. Efter denne gang havde jeg brug for at tage lidt tid væk fra markedet og analysere, hvad jeg gjorde forkert og samtidig blive mentalt klar igen.

8. Hvad er dit bedste råd til folk, der gerne vil lære at daytrade?

Find din niche, lær at handle den korrekt og vær konsistent.

Daytrading er egentlig ekstremt simpelt, men samtidigt ekstremt svært, og det kan hurtigt komme til at lyde nemt. Hvis du tror, det er nemt, så er chancerne for at fejlee nærmest 100%. Et udmærket citat som dækker over dette er: ”Stay humble, or the market will humble you”.

9. Hvor meget startkapital kræver det at komme godt i gang med daytrading?

Jeg vil sige, at det er meget afhængigt af, hvad du ønsker at handle og på hvilken platform. Indeks og valuta har oftest meget højt leverage, så man kan komme i gang med få penge. Derudover er der på de fleste CFD mæglere meget små minimummer for at komme i gang, og man kan satse meget lavt.

Hvis man hellere vil handle rene aktier, dvs. aktier som ikke bliver handlet som CFD’er, så kræver det som regel lidt flere penge. Hos amerikanske mæglere er det normalt, at man ikke har mere end 1 til 4-6 gange leverage og derudover har de en ”Pattern day trading rule” som gør, at man skal have over $25.000 for at daytrade. Der findes dog veje uden om dette.

10. Hvad laver Rasmus Pedersen om 5 år?

Jeg håber på, at kunne arbejde i den finansielle branche. Inden for hvilket område er svært at spå om endnu.

Tak til Rasmus Pedersen for de spændende svar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *