Tradingplan – uge 37

Efter en noget konsoliderende start på ugen i sidste uge fik vi i fredags et fald i de store aktieindeks og øget volatilitet i de fleste markeder.

Jeg fik desværre ikke ret i min antagelse om, at vi skulle videre op i DAX og FTSE, og måtte tage et par små tabere på henholdsvis 0.6R og 0.35R.

Denne uge kunne godt sætte os op for et par potentielle bull og bear-traps. Der er dog flere kriterier der skal opfyldes, før at jeg kan gå ind i markedet.

Her er hvad jeg kigger på i denne uge

Aktieindeks

I denne uge kigger vi på DAX og FTSE100.

DAX

Efter fredagens fald tror jeg, at der er rigtig mange som er bearish på markedet.

Jeg tror, at 10.385 er et godt niveau til en bear-trap. Der ligger helt sikkert en masse salgsordrer – både i form af folk – som vil ind i markedet og gå short – og tradere som har deres stop-loss der.

Det jeg gerne vil se er, at vi bryder under – men lukker over niveauet på timegrafen. Gør vi det, så vil jeg gå lang. Formår vi ikke at lukke over på timegrafen, så vil jeg se, om vi kan lukke over niveauet på dagsgrafen. Hvis ikke vi kan lukke over niveauet på enten time- eller dagsgrafen, så vil min antagelse være forkert, og så tror jeg vi skal korrigere lidt længere ned.

FTSE100

Footsie er stadig i en kraftig optrend efter min mening. Det er helt normalt, at der opstår korrektioner i optrends og for mig at se, så er vi ikke i gang med en vending i trenden.

Jeg har dog ikke et købssetup, som det ser ud lige nu.

Jeg afventer starten af ugen. Hvis vi får bullish price-action på dagsgrafen, så vil jeg prøve at gå lang, hvis der opstår et setup.

Råvarer

Vi kigger også på spændende setups i guld og olie.

Guld

På dags- og ugegrafen ligger guld i et bull-flag og er stadig i en solid optrend.

Jeg tror, vi får et fald i starten af ugen, men vil derefter begynde at stige videre op. Vi har et godt støtteniveau i 1.314-1.316, men niveauet er allerede blevet testet af markedet én gang, så jeg kan ikke byde på det blindt. Men hvis vi begynder at vende op fra det niveau, så vil jeg prøve at gå lang på et breakout og re-test af modstandsniveauet.

Olie

Olien ligger lige nu på et støtteniveau i 43.55, men jeg tror ikke det holder.

I den kommende uge fokuserer vi på to niveauer, der har potentiale til gode bear-trap setups. Det er 43.82 og 43.02. På timegrafen vil jeg gerne se, at vi er oversolgt, når vi bryder, og så vil jeg set et luk over niveauet. Sker det vil jeg straks gå lang.

Valuta

Der er fire interessante valutapar at holde øje med i denne uge.

AUDJPY

Fredag aften brød vi et støtteniveau i 77.5. Kan vi bryde lidt længere ned her søndag nat, så vil jeg forsøge at sælge det niveau på en re-test. På sigt tror jeg, at vi skal ned og teste de 76. Det vil være mit target, hvis jeg bliver fyldt på en short.

EURGBP

Vi er i gang med at danne en Skulder-Hoved-Skulder formation på ugegrafen.

Jeg er bullish, indtil at vi rammer de cirka 0.86, hvor den venstre skulders top er. Jeg vil prøve at købe på tilbagefald og gå efter et target oppe i de 0.86. Vi har dog en Inside Bar på dagsgrafen fra i fredags, så jeg vil gerne lige se, at vi mandag kan lukke over den, før jeg vil gå lang.

NZDUSD

Vi har stadig vores Inside Week Failure i spil.

Denne uge tror jeg, vi kan se vores target nede i 0.719 blive ramt. Der er desværre ikke noget niveau over markedet, som er værdigt nok til, at jeg kan gå short på. Så jeg må vente på et brud af niveauet nede i 0.727 og så en re-test af niveauet, før at jeg kan gå short. Der er dog en del plads at spille på så Risk-to-Reward ratioen burde stadig være acceptabel.

GBPUSD

Vi fejlede et brud af den omvendte Skulder-Hoved-Skulder formation på dagsgrafen, men mit bias er klart bearish for ugen. Vi har faktisk et rigtig godt niveau at gå short på lige over markedet her i 1.3286, men jeg vil gerne lige se lidt mere accept af vores break-out, før jeg er villig til at lægge en short-ordre ind i markedet. For mig at se, så er det næste sted prisen vil søge mod nede i 1.305.

Sammenfatning og video

Det var tradingplanen for denne uge.

Jeg håber, at I kunne bruge min plan som inspiration til jeres egen. Skriv endelig, hvis der er ting, der er uklare eller som I er i tvivl om betydningen af.

I ønskes en rigtig god og indbringende uge fra os her hos DaytraderLand.

 

Gustav Mejlvang

Gustav Mejlvang is experienced day trader particular interested in trading algorithms, strategy development and software.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *