Anmeldelse af IG Markets (3.9)

I denne artikel anmelder vi brokeren IG Markets. IG markets

I anmeldelsen bedømmer vi dem på følgende parametre:

 • Sikkerhed
 • Produktudvalg
 • Handelsplatforme
 • Handelsomkostninger
 • Grafpakken
 • Kundeservice
 • Demokonto
 • Bonusser

I slutningen af artiklen giver vi dem en samlet bedømmelse med udgangspunkt i ovenstående.

Om IG Markets

IG Markets er verdens største CFD-udbydder med en årlig omsætning på over fire milliarder kroner (2015). IG Markets har eksisteret siden 1974 og er derfor en af de etablerede brokere i branchen.

De har hovedkontor i London og det er der de er registrerede. De er også børsnoterede på London Stock Exchange og er reguleret af det britiske finanstilsyn (FCA) og opfylder således alle de finansielle krav til en handelsplatform.

De tilbyder handel i over 10.000 markeder og har flere forskellige handelsplatforme, alt efter ens behov.

Sikkerheden hos IG Markets

Kundernes penge er ifølge IG Markets separerede fra deres egne midler. Det vil sige, at skulle IG gå konkurs, så går det ikke ud over kundernes penge, da de er placeret andetsteds hos forskellige banker.

Indskydergarantien er på de lovpligtige knap 500.000 kroner i England. Den del af sikkerheden må siges at være yderst tilfredsstillende hos IG Markets.

Det er også yderst positivt, at de er regulerede i England og ikke i f.eks Cypern eller off-shore.

Men hos IG Markets er det muligt at tabe mere, end du sætter ind på kontoen. Det er lidt forskelligt fra broker til broker, om de vælger at afdække kontoen mod tab. Men hos IG Markets har man valgt at lade risikoen ligge hos kunden.

Det betyder desværre, at man i teorien kan tabe flere penge, end man sætter ind på sin konto.

F.eks skete det for en del kunder, da SNB (Schweiziske Nationalbank) i 2015 valgte at slippe Schweizerfrancen løs mod Euroen. Det medførte ekstrem volatilitet i markedet kombineret med næsten ingen likviditet i markedet, hvilket betød at en del kunder ikke blev taget ud på af stop-loss. De endte så ikke med ikke blot at tabe alt, hvad der stod på deres handelskonto , men også at skylde penge til IG Markets.

Det trækker dog væsentligt ned, at man kan tabe flere penge, end kontoens indestående. Så har vi svært ved at anbefale – især nye – daytradere at anvende platformen.

Produkter hos IG Markets

Som sagt er deres udvalg af produkter meget stort og kan godt være lidt overvældende.

De tilbyder disse finansielle produkter:

 • Aktier (de fleste store aktier)
 • Råvarer
 • Forex
 • Aktieindeks
 • Optioner
 • Bitcoin
 • Obligationer
 • ETF’er
 • Binære Optioner

Der er her ikke et øje tørt i forhold til udvalg af produkter.

Det er i vores øjne ikke særlig seriøst, at en broker tilbyder Binære Optioner. Selve produktet er meget omdiskuteret, men igen, det skulle efter sigende være en god indtægtskilde for brokerne. Vi ser det dog ikke som en positiv ting, at en broker tilbyder Binære Optioner.

Handelsplatforme hos IG Markets

IG tilbyder både deres egen web-baserede platform samt mulighed for at benytte Pro Real Time. Det koster dog 300 kroner om måneden, men hvis man har over fire transaktioner per måned, så får man refunderet beløbet. Derudover så tilbyder de deres platform på smartphone og tablets.

Vi har kigget på deres egen platform.

ig markets anmeldelse

Den web-baserede platform er meget klassisk og relativ let at gå til. Designet er simpelt og funktionelt. Sproget er engelsk uden mulighed for dansk, så det kan være en udfordring for nogle daytradere, hvis man insisterer på at handelsplatformen er på dansk.

Handelsomkostninger hos IG Markets

Spreads hos IG Markets er udmærkede, men ikke så konkurrencedygtige, som vi ellers har set det hos andre brokere. De skriver at de kan komme langt ned, men de er ikke fixed, så man kan komme ud for rigtig høje spreads ved nyheder og på skæve tider af døgnet. Bare fordi der står, at der kan være et spread på 0.8 (EURUSD), så er det altså ikke ensbetydende med, at det er normalt.

Da vi testede deres spreads her klokken 16 på en hverdag,  så de således ud:

 • DAX omkring 1 point
 • Dow Jones: 1,2 point
 • EURUSD: 1.5 point
 • EURGBP: 2 point
 • AUDJPY: 3 point
 • USDJPY: 1,5 point
 • GBPUSD: 2 point
 • Crude Oil: 4 point
 • Guld: 5 point

De ligger en smule højere end konkurrenterne –  og som sagt – så er de variable, hvilket ikke er særlig positivt. Til gengæld åbner IG Markets meget tidligt søndag og de fleste af deres instrumenter er åbne 24 timer i døgnet på hverdage, så man har således mulighed for at gå ind og ud af markedet, når som helst det passer én, dog med lidt højere spreads.

Grafpakken som arbejdsværktøj

Deres grafpakke på web-platformen er rimelig lækker. Det er muligt at handle direkte fra grafen og rykke rundt på ens ordre via grafen, hvilket bestemt er en positiv ting. Man kan enten vælge at se kursen som en linjegraf eller candlestick-graf. Det er desværre ikke muligt at få kursen vist som f.eks. en Renko-graf, hvilket er en smule skuffende.

ig markets review

Det er muligt at indstille på mange tidsintervaller, hvilket også er en positiv ting.

Man har mulighed for at vælge mellem 22 tekniske indikatorer. Der er de vigtigste, såsom f.eks.  MACD, ATR, RSI og Volumen. Vi savner dog et lidt bredere udvalg af indikatorer.

Tegneredskaberne er også i orden. Desværre kan man ikke indstille på Fibonacci-redskabet, så man selv kan tilpasse ratioerne. Dette er et minus i min bog.

Indtastning af handler fungerer fint og problemfrit. Der er salgs- og købsknapper, og så kan man også indtaste limit-ordre. Det er også muligt at tilknytte et trailing stop-loss til ens handel. IG Markets tilbyder også garanterede Stop-loss, men det koster penge og er ikke gratis som ved eksempelvis danske Spreadmarket.com.

Kundeservice hos IG Markets

Kundeservicen virker til at være i orden.

Det er muligt at kontakte IG Markets 24 timer i døgnet på hverdage via telefon og e-mail. Det er helt klart et plus, at de er til af fat på døgnet rundt. Der er ikke noget værre, end at sidde med et problem og ikke kunne komme i hurtig kontakt med ens broker.

Demokonto hos IG Markets

Det er super nemt at åbne en demokonto og kræver ikke det store. Jeg vil dog anbefale ikke at indtaste ens telefonnummer, da man kan opleve at blive kimet ned af deres telemarketing sælgere med tilbud om alverdens ting.

Demokontoen er selvfølgelig gratis og endda uden tidsbegrænsning på, hvilket er positivt.

IG Markets tilbyder ikke bonus

De tilbyder os bekendt ikke nogen form for sign-up bonus eller andre bonusser. I hvert fald reklameres der ikke med dette. Det ser vi som en positiv ting, da en bonus typisk er ret svær at få udbetalt og typisk skader mere, end den gavner. Mange nye daytradere kan komme ud for, at de føler sig presset til at handle et bestemt antal gange for at få bonussen udbetalt, men det er ikke positivt at handle meget mere frekvent. Det kan selvfølgelig virke for nogle tradere, men vores oplevelse er, at man som ny trader hellere bør have sit fokus på gode og velovervejede handler og ikke bare handle løs for at få udbetalt en bonus.

Samlet bedømmelse af IG Markets

IG_Markets-reviewVores samlede bedømmelse af IG Markets ser således ud:

 • Sikkerhed – 3.5 point
 • Produktudvalg – 4 point
 • Handelsplatform – 3.5 point
 • Handelsomkostninger – 3 point
 • Grafpakke – 3 point
 • Kundeservice – 4 point
 • Demokonto – 5 point
 • Bonus – 5 point

Samlet bedømmelse: 3.9 ud af 5.0

IG Markets er en udmærket broker, der dækker behovet hos de fleste daytradere. De tilbyder et kæmpe udvalg af markeder og deres spreads er rimelige – dog en smule højere end konkurrenternes. Deres grafpakke og handelsplatform er fine og designet er pænt og simpelt. Sikkerheden er god, dog kan man tabe mere end man har indskudt, hvilket ikke er særlig trygt. Alt i alt er IG en udmærket broker til den gængse daytrader.

>> Du kan tilmelde dig IG Markets her <<

Disclaimer: Vi modtager ingen betaling for denne anmeldelse. Alle bedømmelser og holdninger i denne artikel er så objektive som mulige og er ikke producerede i samarbejde med IG Markets. IG Markets er hverken annoncør eller sponsor hos DaytraderLand.com. Hvis du tilmelder dig IG Markets´ handelsplatformen igennem ovenstående affiliate-link, så vil skribenten modtage en mindre provision fra IG Markets som en del af deres affiliate program.

Kommentarer til anmeldelsen

Hvad er dine personlige erfaringer med IG Markets?

1 kommentar til “Anmeldelse af IG Markets (3.9)

 1. Hejsa.

  Rigtig god anmeldelse og spot on.

  Jeg har selv handlet med IG siden jeg begyndte at interessere mig for trading. Det er ca 4 måneder siden. En ting der også irriterer mig er de forskellige relative dyre og variable spreds- det kunne de godt gøre bedre. Desuden er der også et minimum stoploss på eks DAX på 4, dog typisk 6. jeg har set det helt op til 10. Det kan gøre det lidt vanskeligere at lave en kontinuerlig strategi – både automatisk og manuel.

  Lidt bedre er det dog på deres major FX. Deres garanterede stoploss er med endnu større spread, dog betaler man først en ekstra-ekstra x point spread hvis det træder i kraft. Det er altså dyrt at bruge garanteret SL!

  I forbindelse med at konto kan gå i minus er klart et minus, fek.s med overweekend positioner der åbner i gab- så lad være med det 🙂 dog er IG gode til at informere når der kommer store udsving i market, som ved fek.s Brexit.

  Deres margin blev sat op fra 0.5% til 1,5% på DAX. Derved prøver man at undgå at kontoen går i minus. IG er heller ikke interesseret i det. Når man har brugt IG et stykke tid vil man uden tvivl begynde at bruge platformen Prorealtime – den har i ikke helt fået med i denne anmeldelse omend jeg ved i har skrevet om den før.

  Den har et arsenal af indikatorer man aldrig kommer til at bruge alligevel- men de er der. Inkluderet er, som i efterspørger, 6 forskellige fibonachi indikatorer alle med juster, eller add-bare niveauer. Underligt nok er volumen en indikator de her svært ved at få med på alle instrumenter. Data retention er også lidt på den sparsomme side eftersom de ikke går ret langt tilbage i tiden jvf backtesting. Der er yderligere 16 forskellige graf typer ink. Renko og Heikin-Ashi. PRT har et helt forum for sig selv til udvikling at automatiserede algoritme trading/indikatorer og screenere, og det er ret nemt selv at programmere.

  Her er altså et rigt mulighed for et aktivt forum til hjælp med udvikling af egne automatiserede strategier ink. Monte carlo simulations. Det er ganske positivt. Backtesting og papertrading af automated strategier er også en mulighed på demokontoen.

  Den automatiske trading funktion har af positive funktioner det, at blive eksekveret server-vise. Dvs du kan lukke din pc og den kører videre.Der er helt sikkert strategier der kan udvikles som er profitable, dog er der stadig mere eller mindre begrænsninger i selve udviklingen. Automatiserede backtesting kan i nogle tilfælde give vanvittige forkerte og misvisende resultater. Uden at komme for meget ind på det, kaldes det “zero bar trading”. Man skal bare være klar over det, og hvordan man undgår det. Yderligere på den negative side er at man kun kan udvikle automatiserede algoritmer på en timeframe af gangen. Det- også zero bar trading skulle være løst i næste version af prorealtime. Det ser jeg meget frem til. Der er ingen dato endnu, men buddet vil være omkring årsskiftet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *