Risikoen ved at daytrade på nyheder

risikoen_ved_nyheder

Jeg bliver ofte spurgt om risikoen ved at daytrade, samt hvordan jeg håndterer det, når der kommer nyheder i markedet.

Og svaret er ret simpelt: Jeg handler ikke hen over store nyheder.

Så simpelt er det!

Nu handler jeg jo mest indeks, det vil sige DAX og DOW. Når der handles i disse markeder, så er det de store internationale nyheder, jeg kigger på. Det vil sige at regnskabstal fra enkelte virksomheder er i store træk irrelevante. Mens renteudtalelser, arbejdsløshedstal osv. primært fra Europa og USA er nogle af de helt store nyheder, der kan flytte kursen gevaldigt. Der hvor jeg finder disse tal er på følgende hjemmeside: Store nøgletal

Her finder man en nedtælling til nyhederne, samt en indikation af hvad markedet forventer sig af nyhederne. Så det er vigtigt at holde øje med disse tal, hvis du skal klare dig helskindet gennem din daytrading på længere sigt.

Hvad er risikoen ved at daytrade på nyheder?

Mange nye daytradere tænker ofte, at man jo bare kan sætte en handel på, og så blot placere et stop-loss, så man er sikret mod tab. Men hvis market pludseligt gapper – det vil sige at markedet rykker hurtigt op eller ned – så kan ens stop-loss ikke effektueres, og så risikerer man massive tab. Læs eventuel artiklen 6 faldgruber ved at bruge stop-loss.

Nedenfor kan du se en grafik over DAX-indekset den 3. december, 2015.

Der kom jobtal fra USA og samtidig udtalelser om fremtidigt renteniveau i Europa. Disse faktorer tilsammen blev fortolket negativt af markedet, hvilket udspillede sig på denne måde:

handlepånyhed

Her taber DAX næsten 400 point på bare 16 minutter. I flere perioder på disse 16 minutter var markedet ligefrem suspenderet hos mange brokere, så der ikke kunne gennemføres handler.

Hvis du på dette tidspunkt var gået long i markedet – dvs. at du havde satset på en stigning – og du f.eks. havde satset 50 kr. per point, så havde du tabt 20.000 kr. på 16 minutter. Hvis du havde 25.000 kr. på kontoen havde du altså tabt 80% af dine penge på et kvarter!

Når folk spørger om det ikke er risikabelt at daytrade, så må man sig, at det er det bestemt.

Men man kan altid minimere sin risiko betragteligt, hvis man holder sig ude af markedet, når risikoen er allerstørst.

Her til kommer hele det område, der hedder generel risikostyring og Money management. Men dette kommer der en separat artikel om, da det er et vigtigt emnet i sig selv.

Hans Henrik Nielsen

Hans Henrik Nielsen is a very experienced day and swing trader, teacher and publisher, who in the last couple of years has produced 80-134% profit on his day trading.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *