En dansk forsker skal forske i skat på aktiehandel

Professor Peter Norman Sørensen

dansk-forsker-forske-i-skat

Professor Peter Norman SørensenVidenskab.dk skrev den 28. april om professor Peter Norman Sørensen fra Økonomisk Institut på Københavns Universitet, der netop har påbegyndt et femårigt forskningsprojekt for at undersøge de økonomiske fordele og ulemper ved skat på alle finansielle transaktioner, herunder aktiehandel.

Formålet med forskningsprojektet er bl.a. at undersøge om skat på de finansielle transaktioner vil gøre de finansielle markeder mere stabile ved at begrænse spekulation. Det skal munde ud i en konkret model, der kan bruges til at afveje fordele og ulemper ved skat på finansielle transaktioner. Projektet er finansieret med godt og vel 5.7 millioner kroner fra Det Frie Forskningsråd.

Artiklen nævner at profesionelle investorer, der udfører højfrekvent handel, vil blive ramt af aktieskatten, men det vil formentlig også ramme danske daytradere. Men professoren nævner også, at spekulanter er med til at stabilisere markederne.

Uanset udfaldet, så bliver det spændende at følge forskningens resultater. Der går gudskelov en del år, før vi skal frygte for konsekvenserne.

Læs hele artiklen på Videnskab.dk

Hvad synes du om skat på finansielle transaktioner?

Vil det skade eller gavne markederne?
Er spekulanter til skade eller gavn for markederne?
Har Danmark ikke i forvejen en særdeles høj beskatning af aktieavance?
Hvad mener du?

Skriv din kommentar nedenfor.

Robin Roy Krigslund-Hansen

Robin Roy Krigslund-Hansen is a serial entrepreneur interested in pattern recognition, high-speed trading and exchange-traded funds (ETFs), who has been trading for more than 25 years. Robin Roy Krigslund-Hansen is writing about technical analysis, risk management, trading strategies on DaytraderLand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *