Jacob H. Skaaning

Jacob H. Skaaning er gæsteskribent på DaytraderLand og ekspert i Bitcoins og kryptotrading.

Jacob H. Skaaning

I vores artikelserie om danske daytradere har redaktionen på DaytraderLand.com fået lov til at stille Jacob H. Skaaning 10 spørgsmål om daytrading.

1. Hvornår prøvede du at daytrade for første gang?
I 2012 startede jeg på et kursus, hvor jeg begyndte at trade Futures kontrakter i SP500 og olie. Et hardcore marked, hvor man er oppe imod modstandere som Goldman Sachs, algoritmer og ekstremt erfarne daytradere. Behøver jeg at nævne, at jeg fik en ilddåb og en hård start?

Jeg stiftede første gang kendskab med Bitcoins tilbage i 2009, hvor jeg købte en smule. I 2013 begyndte jeg at trade Bitcoins – og siden 2014 har jeg daytradet Bitcoins på fuldtid.

2. Hvor lang tid gik der, før du havde din første profitable måned som daytrader?
Der gik næsten 9 måneder, hvor jeg handlede fuldtid hver dag, før jeg var profitabel. Det var en stor dag, da jeg kunne lukke en måned i plus, og tjene de første 500,- kroner.

3. Hvad var din største fejl i starten?
For store positioner og for lidt erfaring med markedsimpulser.

Selvom mange ikke tør fortælle om det, slet ikke som teknisk analytiker, så føler jeg, at der en vis grad af impuls i marked. Når man lærer den at kende, hvilket man kun kan med år bag skærmen, så bliver det hele nemmere. Måske er det i virkeligheden bare, når du opnår så stor viden, at du kan tage flere imput ind i din overvejelser, inden du laver en entry.

En mere jordnær fejl er at starte for stort, lidt den der med at ville være millionær om en måned. Som daytrader tænker man altid i procentvis gevinst eller tab. Det er i princippet lige meget, om man handler 500,- eller 2 millioner kroner.

4. Hvilke markeder handler du primært i for tiden?
Jeg handler kun kryptovaluta af den simple grund, at det er nemmere. Markedsdeltagerne er i gennemsnit dårligere til at trade. Det er en kedelig grund, men jeg gik fra at være en okay trader i Futures og tjente udmærkede penge på det til at være i top blandt traderne af kryptovaluta.

Jeg lavede et simpelt regnestykke. Hvis pengepræmierne er det samme i de to markeder, så vil jeg hellere være i top 1% her – end middelmådig i SP500.

5. Hvor mange handler har du i gennemsnit om ugen?
Det er meget forskelligt. Jeg handler både intra-day, kortsigtet, swingtrader og akkumulerer mønter.

Det kan være alt fra to handler op til ca. 50 om ugen. Jeg tror meget på, at man skal lade markedet komme til en – og ikke presse ens teorier ned over det. Jeg er blevet spist og spyttet ud for mange gange til at gøre det længere.

6. Hvad er den vigtigste egenskab hos en succesfuld Crypto trading?
Tålmodighed, stålfast strategi og at kende sig selv.

Strategien er så vigtig.

Jeg læser mange gange folk, der skriver “tænk, hvis jeg bare havde”. Min tanke er altid: Ja, men ville du være ligeså sur, hvis den faldt 20% i stedet? Optimalt set, så bør man altid være glad, når man laver en entry, hvis man følger ens strategi. Om markedet falder eller stiger efterfølgende bør ikke påvirke én.

Det er selvfølgelig teori. Jeg vil jo også helst have succes, men at handler går imod mig betyder ikke længere det store, fordi jeg inderst inde ved, at min strategi virker. Man bør næsten tænke, at hvis ens strategi virker 60% af gangene, så er det kun godt, at den går imod en, fordi så er der kun 39 ud af 100 handler tilbage, der bliver dårlige.

7. Hvordan håndterer du de rigtig dårlige dage?
Byg din strategi og følg den. Hvis markedet går op uden dig, så lad vær med at være sur, hvis din strategi ikke gav dig købssignal. Gå videre til den næste.

Hvis jeg føler mig ramt, så afslutter jeg dagen og slukker computeren. Chancen for at  man laver en vinder, når man selv er rystet er lille – og ikke en måde at komme op på hesten igen.

8. Hvad er dit bedste råd til folk, der gerne vil lære at handle crypto?
Start småt.

Daytradere tænker altid i procentvis profit og tab. Hvis du kan lave en entry for 500,- kr., så gør det og vær glad, hvis du tjener 10% på en handel. Hvis du derimod taber 10%, så er du ikke rystet og kan fortsætte dagen efter med at opbygge og følge din strategi.

Det gælder om at lære dig selv at kende, opbygge og lære din strategi at kende samt at lære markedet at kende.

Jeg anbefaler stort set ingen bøger om trading, da de tit er forældede, når de når ud til boghandlen. Dog vil jeg anbefale “Trading in the zone” af Mark Douglas, der handler om psykologien bag trading. Den bliver aldrig forældet.

9. Hvor meget startkapital kræver det at komme godt i gang med Crypto Trading?
Du kan princippet starte for 100 kroner.

Som jeg allerede har sagt, så ville jeg selv starte meget småt og lære børserne, overførslerne og hele systemet at kende. Selvom kryptomarkederne er nemmere end mange andre markeder, så er systemet meget anderledes end andre finansielle markeder, da du selv har ansvaret for din kapital – inklusiv sikkerheden.

For at handle, som jeg gør det fuldt ud, så vil jeg anbefale 10.000,- kroner i startkapital, da du så kan opdele det med kort- og langsigtede samt hedge sin kapital, når det er nødvendigt.

For at gøre det fuldtid med en acceptabelt løn, så vil jeg anbefale 200.000,- til 300.000,- kroner.

10. Hvad laver Jacob H. Skaaning om 5 år?
Jeg vil helt klart være en del af Bitcoin-familien. Om jeg trader fuld tid kan jeg ikke sige. Jeg er utrolig bullish langsigtet og hele formålet med min trading er at akkumulere flest mulige bitcoin.

Jeg er begyndt at bruge flere kræfter på at lærer fra mig og synes, at det er spændende at få flere ind og arbejde med det her produkt. Jeg vil nødig være en, der kun lærer andre om trading – og ikke selv trader aktivt – men indtil videre fungere det rigtig godt.

Vi siger mange tak til Jacob H. Skaaning for interviewet og ser meget frem til at følge udviklingen i Bitcoins og kryptomarkederne fremover.

Du kan læse artikler om Bitcoin og kryptotrading af Jacob H. Skaaning her:

Hvad er Bitcoins?
Derfor skal du daytrade Bitcoins
Sådan daytrader du Bitcoins
Hvordan bør du tænke, når du daytrader Bitcoins?
Webinar om Bitcoins

Har du spørgsmål til Jacob H. Skaaning? Skriv en kommentar nedenfor.

Robin Roy Krigslund-Hansen

Robin Roy Krigslund-Hansen is a serial entrepreneur interested in pattern recognition, high-speed trading and exchange-traded funds (ETFs), who has been trading for more than 25 years. Robin Roy Krigslund-Hansen is writing about technical analysis, risk management, trading strategies on DaytraderLand.

2 kommentarer til “Jacob H. Skaaning

 1. Hej Jacob, vi er en gruppe fra Mølleskolen i Ry der arbejder med cryptocurrency i denne uge. Vi har nogle spørgsmål til et interview her, det ville være fedt vis du kunne svare på dem.

  * Hvad er cryptocurrency?
  * Hvordan fungerer cryptocurrency?
  * Hvorfor er bitcoins kurs så ustabil?
  * Hvem er bruge cryptocurrencies, og hvad bruger de dem til?
  * Kan cryptocurrencies spores?
  * Hvad er blockchain?

  Mvh Tobias Sørensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *