Daytrade Bitcoins – Derfor skal du daytrade bitcoins

daytrade bitcoins

Vil du daytrade Bitcoins med succes?

Jeg vil i denne anden artikel om Bitcoins følge op på den første artikel introduktion til bitcoins og gå i dybden med beskrivelsen af Bitcoins, så du kan forstå værdiansættelsen og den fremtidige prisdannelse og forhåbentlig også dele med store passion for at daytrade Bitcoins.

Daytrader – Kend dit marked

Uanset hvilket marked man vælger at handle, så bør man kende til både de fundamentale forhold omkring produkt og prisdannelsen i markedet samt have et vis kendskab til teknisk analyse.

Det er vigtigt at forstå, hvordan markedet opfører sig ved større nyheder, den generelle price-action, samt hvilke kursmønstre, der virker i markedet, samt hvilke der ikke gør.

Mit håb er, at du efter at have læst denne artikel kan blive klogere på at daytrade af Bitcoins.

Værdisættelse af Bitcoins 

Bitcoins har udelukkende en værdi, fordi en del mennesker rundt omkring i Verden har givet den denne pris.

Lad mig illustrere min pointe med en lille historie.

Hvis 100 mennesker bor på en ø uden kontakt til omverdenen og alle aftaler at netop én bestemt slags sten, der kun findes 1.000 af på øen har en værdi på 20 kroner, så er værdien dette. Det er på ingen måde afgørende for prisdannelsen, at denne sten ikke kan benyttes til noget som helst andet, end at fungere som en slags valuta for beboerne på øen. Systemet fungerer, fordi der netop er en meget begrænset antal sten på øen.

Bitcoins vil forsat stige i værdi i fremtiden

Bitcoins har et meget begrænset udbud. Der bliver produceret nye Bitcoins af såkaldte miners cirka hver 10. minut, men kun indtil det maksimale antal mulige Bitcoins på 21 mio. styk er opnået. Herefter kan der matematisk set ikke produceres flere Bitcoins.

Det er indlysende for alle, at når udbuddet kun er svagt stigende og matematisk begrænset per definition, og efterspørgslen er stigende, så vil der opstå en stigende prisinflation af Bitcoins.

Jeg betragter Bitcoins, som den største revolution siden skiveskåret brød og tror på, at Bitcoins kan ændre fremtiden.

Min skråsikkerhed i Bitcoins fortsatte succes bunder i det forhold, at der lige nu er måske 10 mio. mennesker, der anvender de ca. 15 mio. Bitcoins, der er i omløb. Men tænker man 10 år frem, så er det ikke usandsynligt, at 100 mio. mennesker – eller endnu flere – anvender Bitcoins. Men til den tid er udbuddet af Bitcoins stadig begrænset. Kursen på Bitcoins er i skrivende stund $650, men vurder selv, hvordan prisen vil udvikle sig, hvis efterspørgslen stiger med 1.000% – eller endnu mere.

Hvordan fungerer teknologien bag Bitcoins?

Bitcoins ligger på en teknisk platform, som kaldes for en block-chain teknologi, hvilket gør det muligt at flytte data og informationer rundt imellem aktørerne i markedet, således at Bitcoins kan fungere som en virtuel valuta. Block-chain er forsimplet beskrevet et system hvorpå en nøgle – i form af Bitcoins – kan flyttes sikkert fra en base til en anden.

Block-chain har forskellige primære hovedopgaver:

  • Produktion af nye Bitcoins ved såkaldt mining, hvilket i praksis betyder, at der til gengæld for, at der stilles CPU kraft til rådighed for at block-chain systemets drift, udstedes nye Bitcoins til folkene bag dette arbejde. Der bliver lavet en ny block-chain indholdende alle Bitcoin-transaktioner fra 2008 til dato cirka hvert 10. minut. Alt denne data er offentlig tilgængelig, men selvfølgelig i anonymiseret form.
  • Tilsikre overførslerne og sikre at de bliver lavet i overensstemmelse med koden for Bitcoins samt verificere hver eneste overførsel. Man betaler et mikroskopisk beløb for hver overførsel for denne service.
  • Sikkerhed i form af bl.a. verificering af alle overførsler samt sikring mod hackere m.m.

Kort fortalt, så er det vigtigt at vide, at en Bitcoin består af en offentlig og en privat nøgle. Den offentlige nøgle fungerer i praksis på samme måde som en e-mailadresse, som du frit kan dele med andre. Den private nøgle er koden til din Bitcoin-konto og anvendes til at benytte eller sende Bitcoins.

Bitcoins opbevares i en såkaldt wallet, en form for online pengepung.

Værd at vide om at daytrade Bitcoins

Mange har den misopfattelse, at Bitcoins er fuldstændig anonyme. Det er de ikke. Alle transaktioner er offentlige. Det samme er din wallet og værdien af denne.

I Danmark er Bitcoin ikke betragtet som en valuta og er derfor skattefri at handle, medmindre det sker i erhvervsmæssig forstand. Det er helt klart en fordel for os daytradere.

Bitcoins har ingen central myndighed eller styring, men er helt og aldeles decentraliseret, hvilket betyder at det er utrolig sikkert. Omvendt er ulempen, at det ikke er muligt at gå til nogen form for myndighed, hvis ét eller andet skulle gå galt.

Sammenfatning

Jeg vil i de kommende artikler skrive om, hvorfor det er så interessant at daytrade Bitcoins samt mulighederne for dette.

Hvis du har spørgsmål til Bitcoins eller denne artikel, så spørg endelig nedenfor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *