Tradingplan – uge 29

Man må sige, at vi har haft noget af en turbulent uge på markedet.

Vi havde tre vigtige events sidste uge.

  1. BOE’s renteudmelding, hvor de valgte at bibeholde renten på 0.5% til stor overraskelse for markedet.
  2. Det forfærdelige terrorangreb i Nice.
  3. Det mislykkede statskup i Tyrkiet.

Markedet lukkede fredag aften med informationer om, at militæret mere eller mindre havde taget kontrollen flere steder i Tyrkiet. Det medførte en stigning i dollaren og guldet, et fald i euroen – og selvfølgelig den tyrkiske lira.

Det bliver spændende at se i morgen, hvordan markedet åbner søndag nat.  Jeg tror personligt, vi kan se nogle gode gaps i valutamarkederne – specielt i EURUSD. Hvis der er én ting markedet hader, så er det usikkerhed, hvilket må siges at være tilfældet fredag aften.

Situationen ser dog noget mere afklaret ud nu, men om det er godt eller skidt for markederne er for tidligt at gætte på. Jeg forventer i hvert fald en volatil uge med gode muligheder for daytrading.

Her er hvad jeg kigger på i denne uges video:

Aktieindeks med daytrading potentiale

Som sædvanligt kigger vi på DAX og SP500.

DAX

Volatiliteten er begyndt at dale, og vi dannede fredag en Inside Bar på dagsgrafen.

Jeg tror dog sagtens, at vi kunne se en bull-trap, hvis vi bryder bunden af Inside Baren og tage et sidste ryk op for at rydde nogle stop-losses og lave en dobbelt top, inden en korrektion videre ned. Dog tror jeg, at vi inden længe har fået sneglet os op og fyldt Brexit-gappet.

Jeg er fortsat bullish her i starten af næste uge og vil kigge efter at gå lang.

SP500

Ligesom på DAX, så har vi en Inside Bar på dagsgrafen. Forskellen mellem de to setups er, at SP500 ligger i all-time-high, samt at der ikke er nogle modstandsniveauer over markedet.

Jeg prøver personligt ikke at forudse, hvornår vi topper. Jeg tror – lidt ligesom på DAX – at vi godt kunne se en bull-trap ved et brud nedad fra Inside Baren, samt at vi skal danne en dobbelt-top – før at vi korrigerer nedad.

Råvarer med daytrading potentiale

I den kommende uge er guld interessant at daytrade.

Guld

Guld ser teknisk set ret bullish ud.

Vi ligger inde i et Bull-flag på timegrafen og med fredagens luk , så ser det ud til, at vi skal videre op.

For at jeg kan gå lang, så skal jeg se lidt videre optur, og så lægger jeg en ordre ind til at købe i 1336.25 og går efter et target op i næste modstandsniveau i 1.350.

Valutapar med daytrading potentiale

I den kommende uge er der flere interessante valuta-par at daytrade.

AUDJPY

AUDJPY ser ud til at skulle korrigere nedad. Sker det, så har jeg har to niveauer, som jeg gerne vil shorte AUDJPY på.

Det første er 79.80 og det andet niveau ligger lidt længere nede i 78.95. Jeg har også et modstandsniveau, som er brudt og nu burde fungere som støtte nede i 76.26.

AUDUSD

AUDUSD ser også rigtig god ud i forhold til short-positioner.

På dagsgrafen har vi fake-breaket sidste vigtige swing-high på dagsgrafen og fredagen dannede en Bearish Engulfing Candlestick på dagsgrafen.

Jeg vil gerne lige se prisen dykke lidt mere ned, og vil så sælge i 75.800 på en re-test. Udfra dagsgrafen ser det ud til, at vi skal ned i 74.06, hvilket så vil være mit target.

GBPUSD

Vi har et tidligere modstandsniveau – som vi har brudt – og som nu burde være støtte for kursen.

Jeg planlægger at gå lang på 1.3017 og tage et target i 1.3103 med et stop-loss i 1.2950.

Risk-to-reward ratioen er forholdsvis lav (1:1.1), men jeg mener styrken i niveauet gør op for det forhold.

EURUSD

Vi har stadig vores Inside Week Failure i spil, hvor target er nede i 1.0969.

EURUSD blev solgt ned den sidste time i fredags, da informationerne omkring kuppet i Tyrkiet begyndte at komme ud. På det tidspunkt var situationen meget foruroligende, så det er forventeligt, at euro bliver solgt – og dollaren bliver købt.

Situationen er nu en anden end fredag aften, så jeg kunne sagtens se at vi gappede op søndag aften, når vi åbner.

Jeg planlægger at gå short i 1.1088 med et stop oppe i 1.1112.

USDCAD

USDCAD ser rigtig spændende ud i forhold til en lang position.

Jeg er ret overbevist om, at vi i løbet af ugen bryder modstandsniveauet oppe i 1.315. Det jeg gerne vil se er, at vi bryder over det nuværende niveau i 1.2977 og kommer tilbage og re-tester niveauet. Da vil jeg helt klart være lang, hvis det sker.

Sammenfattende video

Det var det, jeg havde her i starten på noget, der godt kunne tegne til at blive en ret stor og volatil uge på markederne.

Hav en rigtig god handelsuge og trade safe!

Disclaimer:

Vores ugentlige trading plan er en helt gratis analyse af interessante muligheder for at daytrade i den kommende uge samt et meget optimistisk forsøg på at forudsige udviklingen i en række finansielle markeder med udgangspunkt i teknisk analyse, så du nemmere kan holde øje med interessante trading setups, hvis de opstår i markederne.

Men husk på, at vi ikke har en tidsmaskine og derfor ikke kan forudsige markederne syv dage frem, samt at markedet kan ændre sig drastisk i ugens løb i forbindelse med større begivenheder.

Du handler altid på egen risiko.

Gustav Mejlvang

Gustav Mejlvang is experienced day trader particular interested in trading algorithms, strategy development and software.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *