Sådan bruges Stochastics indikatoren i daytrading

saadan_bruges_stochasticsI første del af denne artikel om Stochastics-indikatoren beskrev vi, hvordan den var opbygget og udregnet.

Nu skal vi til at kigge på den lidt mere interessante del. Nemlig hvordan man med fordel kan daytrade med Stochastics.

Den første del af artiklen er dog vigtig at læse først, idet vi altid anbefaler, at man kender sine indikatorer helt til bunds. På den måde får man et meget bedre indblik i, hvornår de virker, og især hvornår de ikke kan anvendes.

Tradingmetode med Stochastics indikatoren – et konkret eksempel fra min daytrading

Hvis du har læst andre af mine artikler, så ved du, at jeg er stor tilhænger af at bruge flere forskellige tidsrammer i min daytrading. Det kunne f.eks. være 5-min og 1-min grafer. Når jeg trader, så sikrer jeg mig altid først, at jeg trader med den generelle trend. Så hvis markedet stiger kraftigt, så kunne jeg aldrig finde på at shorte med denne metode.

Eksemplet her er taget fra min egen daytrading i det tyske DAX-indeks. Grafen afbilledet nedenfor 1-min grafen, men jeg havde selvfølgelig først sikret mig, at trenden var gunstig på 5-min. grafen.

stochastic4

På grafen overfor ser du DAX-indekset sammen med Stochastics (10,10,3).

Som du også kan se, så har jeg angivet nogle af de bunde, hvor Stochastics indikatoren og kursen følges nogenlunde ad.

Den første røde pil angiver en top, hvor jeg i princippet godt kunne været gået short, idet vi har en lavere top på kursen og en vending i Stochastics fra et ret højt niveau. Personligt vil jeg gerne have Stochastics op over 50 (midten) før en vending, hvis jeg skal gå short. Derudover skal prisen holde sig under de vigtige glidende gennemsnit (her bruger jeg 10, 20 og 50 EMA).

Denne short-handel tog jeg dog ikke.

Det rigtige setup kommer

Herefter begyndte vi at kunne se en vending i trendsene. På 5-min grafen (ikke vist her) kunne jeg se trenden være ret fornuftig. Da dette sammentræf indtraf, kunne jeg så begynde at spotte det rigtige setup på 1-min grafen. Nummer tre røde pil kunne jeg godt have tolket som long-signal, men jeg var ikke 100% sikker på trenden på daværende tidspunkt, og det er jo under alle omstændigheder nemmere at se nu – bagefter.

Ved den fjerde røde pil var trend stærk og veletableret. Vi kan se et lille retracement ned mod de glidende gennemsnit, hvorefter kursen bryder op gennem den grønne nedadgående trendlinje, samtidig med at Stochastics indikatoren vender ved et lavpunkt omkring de 20. Dette er for mig et drømme-setup, og jeg var ikke et sekund i tvivl om, at jeg skulle long.

Jeg gik long i kurs 9.787 og lod mine glidende gennemsnit fungere som støtte og Stop-loss. Her er det vigtigt at sige, at jeg ikke automatisk går ud af en handel, bare fordi Stochastics kommer over 80 eller blot fordi, den bryder ned gennem 80. Dette er der mange ,der bruger som signal, men i min erfaring kommer man ofte alt for hurtigt ud af en god handel med den metode.

Så jeg afventede svaghedstegn i Price-action, hvor kursen begyndte at antyde svaghed, som her ved en lavere top og brud ned gennem de glidende gennemsnit. Dette skete samtidig med at Stochastics indikatoren var vendt rundt og indikerede pres nedad.

Jeg kom ud af handlen i 9.819 og tjente dermed 32 point i DAX.

Konklusion

Som sagt kunne jeg sagtens være kommet ind tidligere. Set i bagklogskabens klare lys kunne jeg også være blevet der lidt længere.

Men 32 point er nu en glimrende handel, og derudover et godt eksempel på, hvordan Stochastics kan bruges til bekræftelse af det, man i forvejen ser i grafen.

Hans Henrik Nielsen

Hans Henrik Nielsen is a very experienced day and swing trader, teacher and publisher, who in the last couple of years has produced 80-134% profit on his day trading.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *