134,7% i afkast på daytrading i 2015

134,7_afkast2015 har været et forandringens år i min daytrading.

Når jeg gør året op og læser min logbog igennem, så kan jeg se, at jeg har skiftet og tilrettet min handelsstrategi af flere gange i løbet af året.

Jeg kan også læse i logbogen, at jeg til tider har skullet jonglere med tiden imellem mit almindelige firma, min familie og så min daytrading.

Men alt i alt kan jeg kigge tilbage på et overordnet tilfredsstillende år med 134,7 % i afkast og ikke én eneste tabsgivende måned.

Der har været tabsgivende uger, men de er alle blevet hentet ind på ca. 1 uges daytrading, og så har der igen været ny fremgang på kontoen.

Afkast måned for måned

Årets afkast ser således ud måned for måned.

Hvis de enkelte måneder lægges sammen giver det mindre ind 134%, men idet jeg hver måned har ændret min indsats per investering ud fra den samlede kapitals størrelse, så er indsatserne steget løbende hen over året, og derfor er det samlede afkast højere.

Afkast-måned

Som det kan ses, så har jeg ikke været særlig aktiv i sommermånederne. De vilde udsving i august og september kan også aflæses i grafen.

Som nævnt ovenfor, så ville der også have været minusser, hvis vi havde taget performance på ugeplan. Månedernes resultat er ikke direkte sammenlignligt, idet der løbende er blevet ændret i metoderne og systemer.

De sidste fem måneder er der dog primært blevet daytradet med 5/1-metoden.

Der har også været forskellige risikoprofiler året igennem, idet jeg langsomt er begyndt at øge risikoen per daytrade fra måned til måned, efterhånden som jeg fik opbygget handelshistorik på min nye metode og fik bekræftet, at den virker rigtig fornuftigt.

Udvikling i porteføljen

Formueudvikling2015

Med de ovenfor nævnte månedsafkast, så ville en formue på 100.000 kr. per den 1. januar 2015 have udviklet sig til i alt 234.693 kr. ved udgangen af 2015.

De præcise tal for min portefølje foretrækker jeg at holde privat.

Som tests og resultater ser ud her primo 2016, så forventer jeg som minimum samme resultat for året 2016 og formentlig omkring de 200% afkast.

Så kan man leve af daytrading?

Som du kan se ovenfor, så kan det godt lade sig gøre at skabe et fornuftigt afkast på at daytrade.

Men spørgsmålet, som mange søger er, om man kan leve af det. Vi har tidligere skrevet en række artikler om emnet, men her er endnu et par kommentarer.

For det første kommer det jo helt an på, hvor meget du tjener for at kunne leve af lønnen fra daytrading. Hvis du skal bruge 500.000 kr. om året til dine faste udgifter, og du kan lave f.eks. 100% om året, så skal du jo bruge minimum 500.000 kr. for at kunne tjene din egen løn hjem.

Men hertil skal jo lægges, at du også risikerer at tabe penge på din daytrading. Især indtil du er blevet god og stabil nok i din daytrading. Men selv om du har udviklet gode metoder, god disciplin, god psykologi osv. så vil der desværre stadig komme uger og måske endda også måneder, der giver tab.

Hvis du kun har lige præcis nok på kontoen til at 100% forrentning kan give dig den nødvendige løn, så vil jeg godt garantere dig for, at du kommer til at fejle.

For det første, så er det slet ikke alle år, hvor du vil kunne lave 100% i forrentning. For det andet vil selv år med 100% byde på store udsving, og der vil være måneder, hvor du ikke vil kunne tjene nok til at kunne trække en løn ud.

Så min anbefaling vil være, at du i en lang periode daytrader ved siden af dit almindelige job, så du ikke skal trække løn ud overhovedet. Det giver dig også den psykologiske frihed til at kunne modstå en tabsgivende måned uden at skulle overveje, hvor penge til mad og husleje skal komme fra.

Når alt kommer til alt

Konklusionen på spørgsmålet må blive: Ja, det kan lade sig gøre for nogen at leve af at daytrade.

Det er en dejlig fri beskæftigelse med ubegrænsede muligheder, men også med ubegrænset risiko.

Så pas på jer selv og jeres penge derude. Tro på, at det kan lade sig gøre, uddan jer konstant og tag din udvikling stille og roligt skridt for skridt.

God daytrading til jer alle derude!

PS. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så kan du stille dem nedenfor.

 

 

Hans Henrik Nielsen

Hans Henrik Nielsen is a very experienced day and swing trader, teacher and publisher, who in the last couple of years has produced 80-134% profit on his day trading.

8 kommentarer til “134,7% i afkast på daytrading i 2015

 1. Hej Hans Henrik,
  Tak for nogle gode artikler som simpelt fortæller hvordan du trader. Du nævner at du er blevet mere risikovillig efterhånden som tiden er gået kan du definere det lidt mere? Er det størrer indsatser eller har du sænket dit krav om maks 2% af kapitalen pr trade?

  Jacob

  1. Hej Jacob,
   Jeg risikerer faktisk kun omkring 0,5% af min kapital per handel.
   Men da jeg timer mine handler på 1-min graf, så kan jeg holde mit Stop-loss lidt tættere på og så lave en lidt højere indsats.

   1. Tak for svar. Har selv flirtet lidt med 5/1 metoden men oplever som mange at man enten for købt ligesom det vender og dermed bliver stoppet ud. Men interessant og ikke let i disse volatile tider.
    Jacob

    1. Hej Jacob,
     Jeg skal nok komme med nogle flere 5/1-videoer snart. Der er en del små tricks, som øger sandsynligheden for en succesfuld handel en del.

     Så hold øje med siden og FB, så håber jeg at få et par stykker online her i uge 7.

     God Trading

     HH

 2. Godaften Hans Henrik,
  Jeg er lige startet som trader med Real money, efter at jeg har trænet på diverse øvelses- platforme i 2 år. Det har været meget lærerigt og jeg er rigtig godt klædt på. Det jeg efterlyser er artikler og videoer omhandlende scalping. Jeg har fundet ud af at scalping er et godt redskab for en travl familiefar med job, transport, hus, osv. Tak for en god gennemgang af scalping.
  Erik

  1. Hej Erik,
   Du har ret i, at scalping kan være dejlig belejligt, idet handlerne varer kort tid. Dog skal der falde en lille advarsel. Ved scalping vil du i sagens natur handle ret aktivt, hvilket giver store handelsomkostninger også.
   Når det er sagt, så benytter jeg det selv en del, og blandt andet 5/1-metoden har jeg gode resultater med. Den kan du finde mere om her:

   https://www.daytraderland.com/daytrading-videoer/daytrading-med-51-metoden/

   Lad mig høre, hvis du har brug fore mere.

   HH

 3. Hej Hans Henrik,
  Jeg er “i lære” som daytrader, altså jeg læser endnu blot artikler og strategier herom.
  Har i rigtig mange år handlet aktier og optioner, men vil gerne supplere med at være mere aktiv dagligt.
  Der findes jo mange forskellige software til styring, hvilke vil du anbefale ?
  Jeg har set et firma der hedder Trade so easy, kender du dette software ?

  Tak for en meget oplysende hjemmeside, glimrende til os der er “i lære” 🙂

  1. Hej Michael,
   Du har helt ret i, at det er lidt en jungle at finde rundt i.

   Jeg kender ikke selv firmaet “Trade so easy”. Men jeg har hørt fra flere, at det ikke virker specielt godt, og at det er for simpelt til at kunne virke ordentligt. Men som sagt har jeg kunne dette fra andre, så jeg kan ikke sige det med 100% sikkerhed.

   Personligt laver jeg mine analyser i Tradingview, som du også kan søge på her på siden. Vi har en lang række videoer om denne side, der gratis i basisversionen. Den er jeg meget begejstret for.
   Der findes tusindvis af forskellige softwarepakker på markedet der lover “den nemme løsning”. Men min erfaring er, at det kræver hårdt arbejde og mange timer ved skærmen.

   mvh

   Hans-Henrik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *