Aleksander Edemann

Aleksander EdemannI vores artikelserie om danske daytradere har redaktionen på DaytraderLand.com fået lov til at stille Aleksander Edemann 10 spørgsmål om daytrading.

Læs det spændende interview med Aleksander, der først startede med daytrading i 2015, men tjente penge allerede efter blot to måneder.

1. Hvornår prøvede du at daytrade for første gang?

Jeg daytradede for første gang i februar 2015. Det var efter en længere periode med Swing Trading, hvor jeg holdt aktier i op til en uge af gangen. I starten var det meget sporadisk daytrading, hvor jeg handlede få gange om ugen. Efter de sidste eksaminer i sommers startede jeg for alvor op med daglig struktureret handel af det tyske DAX indeks.

2. Hvor lang tid gik der, før du havde din første profitable måned som daytrader?

Efter to måneder – med én minus og én break-even måned – begyndte jeg at blive profitabel. Jeg havde stadig mange tabsgivende handler, men forskellen var, at jeg forstod at holde mine tab små og lade vinderne løbe så meget som muligt.

3. Hvad var din største fejl i starten?

Min største fejl var, at jeg ikke forstod vigtigheden af Risk ift. Reward. Jeg tænkte ikke over, om jeg ville tage den risiko for at vinde det antal point. Jeg havde derfor til tider et negativt Risk/Reward, hvor jeg kunne tabe mere, end jeg potentielt kunne vinde. Hvis du handler flere gange om dagen med et negativt Risk/Reward, så er det kun et spørgsmål om tid før kontoen står i minus.

4. Hvilke markeder handler du primært i for tiden?

Min trading i øjeblikket er lidt på standby indtil januar 2016, hvor jeg kommer hjem fra udveksling. Der starter jeg op igen med at handle DAX dagligt. Jeg handler kun DAX, da min trading plan er tilpasset det indeks. Jeg kigger dog også på S&P500, Nikkei225 og EURUSD før jeg handler DAX for at få en fornemmelse af dagens retning.

5. Hvor mange handler har du i gennemsnit om ugen?

Det varierer meget. Min trading plan er bygget op omkring Harmonic Patterns, som er mønstre, der består af 5-ben med bestemte fibonacci-ratioer. Disse patterns opstår tit i et sidelæns marked, hvor vi bevæger os inden for et snævert interval. De opstår dog sjældent i et trending marked. Derfor hvis DAX trender, så bliver jeg på sidelinjen. Det betyder, at jeg kan have en uge med relativt få handler og andre uger, hvor jeg har omtrent 5 handler om dagen.

6. Hvad er den vigtigste egenskab hos en succesfuld daytrader?

At kunne indrømme at man tager fejl. Man er aldrig klogere end markedet.

Derfor:

Hvis man ligger på den forkerte side af markedet, så er det ekstremt vigtigt, at man indrømmer fejlen og lukker handlen omgående.

Dette understreger vigtigheden af psykologien inden for trading, som tit er et undervurderet aspekt.

7. Hvordan håndterer du de rigtig dårlige dage?

Jeg har haft dage, hvor flere tabende handler har gjort, at jeg begynder at overtrade og tage flere risikable handler for at komme tilbage i nul. Det var specielt i startfasen, hvor jeg ingen klar plan havde for at håndtere et tab. Jeg har sidenhen defineret et regelsæt, hvor jeg maksimalt må tabe tre handler i stræk og ikke handle imod trenden mere end tre gange. Hvis det sker, så stopper jeg straks og tager resten af dagen fri.

8. Hvad er dit bedste råd til folk, der gerne vil lære at daytrade?

At det kræver hårdt arbejde, og at det kan sidestilles med at starte en virksomhed op. Det er relativt få, der lever af daytrading.

Mit bedste råd er dog, at man altid skal bruge et stop-loss.

På den måde kan du minimere dine tabende handler og blive i gamet i lang nok tid til, at du finder din edge i markedet. Derudover, så find én strategi og hold dig til den – Der findes ingen hellig gral.

9. Hvor meget startkapital kræver det at komme godt i gang med daytrading?

Jeg startede selv med en start kapital på 10.000kr, hvilket efter min mening er rigeligt som studerende. Startkapitalen skal være tilpas stor til, at du kan lave et fornuftigt afkast, samtidig med at du kan tillade dig at tabe det hele. Du skulle gerne blive i gamet i lang tid og derfor kan man starte med en lavere kapital og derefter bygge på, indtil man har en gennemtestet trading plan, som giver et stabilt afkast over længere tid.

10. Hvad laver du om fem år?

Det bliver 100% noget, som er relateret til finansiering, investering og trading. Om jeg er selvstændig daytrader eller ej, kan jeg ikke svare på. Jeg håber dog på, at drive det langt inden for den branche og samtidig dele ud af min viden.

Tak til Aleksander for interviewet!

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til Aleksander, så stil dem nedenfor.

Robin Roy Krigslund-Hansen

Robin Roy Krigslund-Hansen is a serial entrepreneur interested in pattern recognition, high-speed trading and exchange-traded funds (ETFs), who has been trading for more than 25 years. Robin Roy Krigslund-Hansen is writing about technical analysis, risk management, trading strategies on DaytraderLand.

2 kommentarer til “Aleksander Edemann

 1. Hej Aleksander.

  Spændende at høre lidt om dig. 🙂 Men hvor gammel er du?
  Og hvad er det for en uddannelse du har? er den finans relateret.? 🙂

  God pinse
  Mvh Jakob Fuglsang

  1. Hej Jakob

   Jeg er 21 år, og er i gang med det sidste semester på min bachelor i HA. Psyk på CBS. Jeg har læst Finance i Canada, så jeg har en blanding af psykologi og økonomi fra skolebænken. Jeg skriver pt. om Behavioral Finance i mit bachelorprojekt, som netop berører den spændende blanding mellem økonomi og psykologi. Derudover tager jeg online fag i Financial modelling, som jeg bl.a. også skal have på sommerskole 🙂

   Tak og i lige måde!
   – Aleksander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *