Bitcoins vanvittige optur – historien om en pizza til 22 millioner dollars

I den seneste tid har vi her på DaytraderLand afholdt en række webinars og skrevet artikler om de såkaldte Bitcoins, der er en elektronisk baseret valuta. Vores ekspert på området Jacob H. Skaaning har været ganske nøjagtig i sine forudsigelser om udviklingen og har blandt andet spået, at et brud på $2000-niveauet ikke var usandsynligt. Dette scenarie blev en realitet mandag, da kursen ramte $2.200 for én Bitcoin.

For at sætte dette lidt i relief, så lad os kigge lidt på kursudviklingen for Bitcoins siden opstarten i 2010.

Ved opstarten af Bitcoins var prisen for én Bitcoin 0,003 cent, hvilket svarer til, at 10.000 Bitcoins var omkring $30 værd.

Siden er der sket meget. Gennem 2013 og 214 steg prisen voldsomt til ca. kurs $1.200 for derefter at falde til kurs $200. På dette tidspunkt blev Bitcoins spået ude som endnu et modefænomen i den digitale verden. Men på grund af mange forskellige faktorer er kursen på Bitcoins siden da blot steget og steget – og er altså i dag over $2.200 værd.

En pizza til $22.500.000

Der er mange sjove historier forbundet til Bitcoins vilde ridt de sidste 7 år. En af historierne går på, at en fyr ved navn Hanyecz i maj 2010 købte en pizza til et stort Bitcoinforum, hvor de $30 for pizzaen blev betalt med 10.000 Bitcoins. Havde den sultne pizzaspiser sparet pengene og gemt sine Bitcoins, så ville han i dag sidde på en formue på i alt $22,5 millioner.

Nu tænker du måske, at der jo ikke er nogen, der har holdt deres Bitcoins under hele opturen. Men jo, nogen har.

Winkelvoss-tvillingerne

De to tvillinger Tyler and Cameron Winklevoss (kendt fra deres retssag mod Facebook-stifter Mark Zuckerberg om rettighederne til Facebook) købte i 2013 for $11 millioner Bitcoins til kurs $120. Mange grinede af dem, da prisen dernæst faldt betragteligt, men blot 7 måneder senere i efteråret 2013 var deres $11 millioner vokset til $35 millioner.

Det er uvist, hvor mange Bitcoins de to tvillinger ejer i alt, men et godt bud er mellem 100-200.000 opkøbt gennem flere år. Hvis disse tal er korrekt, så har brødrenes formue i Bitcoins idag en værdig i omegnen af $225 – $450 millioner. Ikke så dårligt endda.

Er det for sent at hoppe på Bitcoin-toget nu?

Mange vil i dag sige, at det er alt for sent købe Bitcoins nu. Argumentet er, at de er blevet alt for dyre. Problemet med dette argument er, at ingen kan se, hvornår noget helt præcist er for dyrt. Og da slet ikke med Bitcoins. For havde du købt i starten til 0,003 cents, så ville en stigning til 1 $ være vild, og mange ville sikkert mene, at prisen allerede dengang var for høj. Og siden da er prisen mere end 2.000-doblet.

Vores bedste råd til dig er at følge med i vores løbende webinars med Bitcoin-ekspert Jacob Skaaning, så du kan holde dig informeret om den kommende tids udvikling i Bitcoin og de andre spændende kryptovalutaer.

Hans Henrik Nielsen

Hans Henrik Nielsen is a very experienced day and swing trader, teacher and publisher, who in the last couple of years has produced 80-134% profit on his day trading.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *