Tradingplan – uge 26

Sidste uge var en rigtig spændende uge med Brexit-afstemningen i torsdags. Det står nu klart, at Storbritannien forlader EU efter det meget overraskende resultat i folkeafstemningens.

Fredag så vi store fald i mange store aktieindeks – og især i det britiske pund. Vi fik dog hentet en del af fredagens tab tilbage i løbet af fredagen.

Fun fact: FTSE100 lukkede 7 ticks højere i fredags end forrige fredag. Så helt katastrofalt står det altså ikke til.

Spørgsmålet er – som altid – hvor skal vi hen nu?

Det er der selvfølgelig ingen, der ved med sikkerhed. Jeg er selv ret usikker på det. Men der er dog et par niveauer og muligheder i den kommende uge, som jeg holder godtøje med. Derudover kigger jeg på gaps i valutamarkederne her søndag nat.

Her er hvad jeg kigger på i den kommende uge:

Aktieindeks

DAX + FTSE

Jeg er forholdsvist neutral på DAX og FTSE og kommer til at se ugen an. Men jeg er mere bullish – end jeg er bearish. Jeg kigger efter at købe ved fredagens bund, hvis vi skulle komme derned.

SP500

På SP500 er jeg mere bearish end på de europæiske indeks. Vi har en Bearish Engulfing Candlestick på både uge- og dagsgrafen. Konkret kigger jeg efter at sælge 2.083, men jeg kommer også til at holde øje med swing-punktet i 2072,5, samt hvad der sker, hvis vi bryder det.

Råvarer

Guld

Jeg tror, at vi ser en korrektion nedad i guld i den kommende uge.

Jeg kigger efter at købe omkring 1.271. Alternativt kigger jeg efter at sælge omkring 1331.5, hvis den rette price-action opstår.

Olie

På dagsgrafen er vi brudt ud og lukket udenfor den opadgående trendkanal.

Olie ser ud til at skulle korrigere ned til omkring de $42. Jeg kigger derfor efter at sælge, men lige nu er der ikke noget oplagt setup. Dog ser jeg en mulighed for en hurtig lang handel, hvis vi på timegrafen bryder 46.7 og lukker over. Men mit bias for ugen er bearish, så jeg er mere tilbøjelig til at gå kort – end lang.

Sølv

Ligesom på guld, så ser det ud til at vi skal korrigere nedad. Som det ser ud lige nu, så kunne jeg godt se prisen på sølv nede omkring de 16.53. Der vil jeg være en køber eftersom, at det er stærkt niveau.

Jeg kigger efter at sælge 17.97, hvis vi bryder og lukker under. Jeg vil sælge 17.65, hvis vi bryder pænt under og kan re-teste niveauet.

Valuta

Generelt ser jeg mange af de samme mønstre og setups i lidt forskellige varianter.

Jeg er derfor ret afventende og vil se, hvad mandagen byder på. Jeg vil holde øje med gaps i markedet og prøve at gå efter et gap-fill, hvis de opstår. Jeg vil være ret varsom med at handle, indtil at vi har brudt fredagens range.

EURJPY

Her kigger jeg efter at gå kort, hvis køberne fejler omkring de 115.45.

Alternativt kigger jeg efter at købe omkring fredagens bund i 109.265, hvis sælgerne fejler et udbrud.

EURUSD

EURUSD er lukket uden for den opadgående trendkanal. Vi har også en Bearish Engulfing Candlestick på både uge- og dagsgrafen. Jeg kigger derfor efter at sælge, men der er ikke noget setup, som det ser ud lige nu.

GBPUSD

Vi fik et ordentligt fald i fredags, men jeg tror ikke vi skal frygtelig meget længere ned.

Jeg vil se efter købsmuligheder ved fredagens bund i 1.3217, hvis den rette price-action opstår. Ellers kigger jeg efter en hurtig short handel omkring 1.3980.

Video

 

Det var alt det for denne gang.

Disse tradingplaner viser et øjebliksbillede af markedet ud fra min tilgang og strategier. Det billede kan hurtigt ændre sig som dagene skrider frem i næste uge. Hvis der kommer nogle rigtig gode setups i løbet af ugen som ikke er nævnt i videoen ovenfor, så vil jeg poste dem nedenfor i kommentarfeltet.

Jeg ønsker alle held og lykke i den kommende uge og håber at alle er kommet nogenlunde igennem Brexit.

Gustav Mejlvang

Gustav Mejlvang is experienced day trader particular interested in trading algorithms, strategy development and software.

3 kommentarer til “Tradingplan – uge 26

  1. Vi har her til aften fået et rimeligt godt setup i sølv. I går var en “Inside Day” (inside bar på dagsgrafen) og vi har i dag fejlet et brud nedad. Det betyder, at der er shorts som er fanget på den forkerte side af markedet og der er en god sandsynlighed for at vi ser den anden side af inside baren blive taget ud enten i morgen eller over morgen. Jeg har lagt en købsordre ind i 17.685. https://new.tradingview.com/x/BRt25Kv5/

  2. I videoen snakkede jeg kort om gaps i valutamarkedet. Vi fik en del af dem her i søndags og der er stadig et par af dem som ikke er blevet lukket endnu. Jeg kigger efter at købe Cable (GBPUSD) på en re-test af det tidligere modstandsområde i 1.3422. Jeg venter lige et par timer med at lægge ordren ind, men det ser ret godt ud. Gap’et har en høj sandsynlighed for at blive fyldt (74%). https://www.tradingview.com/chart/GBPUSD/2cjJa84m-Cable-looks-really-good-for-a-long/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *