Brexit-analyse af GBP-par

Denne artikel er en opfølgning på vores artikel om Daytrading og Brexit fra daytrader Mads Brandt.

Først til det politiske aspekt af afstemningen. Fra et politisk perspektiv håber jeg, at England melder sig ud af EU, men jeg tror desværre ikke det er bliver udfaldet af afstemningen.

Så til daytrading og et par interessante muligheder i forbindelse med en så vigtig afstemning giver.

Daytrading strategi i forbindelse med Brexit

Jeg sidder desværre ikke med de vise sten og har som sådan heller ikke planlagt nogen vild og voldsom strategi hverken op til, under, eller umiddelbart efter afstemningen. Men jeg planlægger dog, at handle mere varsomt, efterhånden som vi nærmer os afstemningen den 23. juni.

I uge 25 regner jeg med helt at holde mig fra GBP og EUR – og muligvis lidt længere end det. Nu ved jeg jo endnu ikke, hvor store udsving vi får, men jeg vil have ro på vandene, før jeg begynder at handle de to store valutapar igen.

Så jeg regner ikke med de helt store handler fra min side i hele uge 25 og vil mere eller mindre forholde mig passivt og bare se til fra sidelinjen.

Hvad angår andre valutaer end GBP og EUR, så har jeg umiddelbart ikke tænkt mig at skifte strategi, men dog være en smule mere varsom end sædvanligt – og kun gå efter perfekte setups.

Forventninger til Pundets påvirkning af Brexit-afstemningen

Vi har set et par forskellige meningsmålinger den sidste måneds tid, hvor GBP steg, da EU-siden havde et udmærket forspring. Omvendt faldt GBP ligeledes, da en ny meningsmåling viste, at forspringet ikke længere var helt så stort.

Så lidt forsimplet mener jeg, at GBP vil stige, hvis de forbliver i EU og falde, hvis de smutter.

Men selv om jeg ikke har nogle vild og voldsom strategi, så kan jeg godt have en mening om det tekniske billede. Jeg har derfor strikket et lille filmklip sammen med mit syn på et par interessant GBP-par.

Når jeg sidder og kigger på den tekniske del af analyserne og ser helt bort fra spekulationerne om udfaldet af afstemningen, så ser jeg nogle ret klare støtte/modstandsområder, der skal holdes øje med.

Hvis vi ser helt bort fra afstemningen den 23. juni, så ser jeg på kvartals- og månedsgrafen nogle meget klare tegn på, at vi på de lange tidsrammer vil komme til at se en optur på i hvert fald 6 måneder. Men når jeg zoomer ned på de lidt lavere tidsrammer på uge- og dagsgrafen, så er der et lidt mere rodet billede. De fleste kryds viser en veletableret bear-trend på ugegrafen, hvorimod dagsgrafen for de flestes vedkommende viser pundet i en nogenlunde fin optrend. Dette billede kan sagtens skyldes, at især dagsgrafen bliver meget påvirket af dagsnyheder, meningsmålinger m.m.

Normalt daytrader jeg på de lidt kortere tidsrammer, men disse skal gerne bekræftes af de lange tidsrammer. Så derfor vil jeg gerne have, at de fleste af tidsrammerne er enige om den kommende retning. Da det ikke er tilfældet her, så jeg vælger at holde mig ude af handlerne indtil efter afstemningen, idet udfaldet af afstemningen kan få markedet til at hoppe så kraftigt i begge retninger, at det er svært at køre en fast strategi med fornuftige stop-loss niveauer.

Pundet skal op senere i 2016

Så alt andet lige, så vil jeg vurdere at pundet i de fleste kryds vil være steget om 4-6 måneder. Men hvis englænderne stemmer nej og hele finansverden tolker det meget negativt, så kan analysen nemt skulle revurderes igen efter den 23. juni.

Læs også Hans-Henrik Nielsen´s artikel om Brexit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *