Top-down analyse efter pundets nedtur

I de seneste dage har der været meget snak om, at det engelske pund har været udsat for et såkaldt flash crash, altså et meget hurtigt krak over ganske få minutter eller timer, hvorefter tingene vender tilbage til normalen.

Der er ingen tvivl om at pundets fald kom meget pludseligt forleden.

Nedenfor kan I se, hvordan et flash crash ser ud på en 1-times graf over GBPJPY (engelske pund overfor japanske yen).

pundets fald1

Der har været mange spekulationer om, hvad dette crash skyldtes. Der var både nogle udtalelser fra en fransk politiker om Brexit, og så er der jo altid standardforklaringen om, at det var computernes skyld. Der er ingen tvivl om, at når kursen først falder en del, så sættes der gang i en lang række salgsordre over hele verden via automatiske computerhandler, hvilket igen presser prisen.

Men som I måske har læst i vore artikler de seneste dage, så findes der jo også computerprogrammer, der automatisk køber op, når prisen falder. Så computerne har ikke hele skylden. I dette tilfælde kan man også stille spørgsmål ved, om tingene er vendt tilbage til normalen efter krakket. Mange havde regnet med at kursen på pund stille og roligt ville stige tilbage mod tidligere højder, men sådan er det slet ikke gået.

Forleden sad vi en flok Forex-tradere og skrev sammen på Facebook, om hvordan vi ville handle på pundet i de kommende dage. Denne analyse får I lige en del af her, idet det er et fint eksempel på, hvordan vi arbejder med Top-Down analysen i det daglige.

Hvis vi først kigger på pundet på en 1-dags graf, så ser vi, at den faldende trend er ret massiv.

pundets fald2

Når vi laver Top-Down analysen normalt kigges der også på ugegrafer og 4-timers grafer for at bekræfte den overordnede trend. Men her får I lige den korte version, og den siger, at trenden er nedadgående.

Denne analyse lavede vi som sagt efter flash-crashet var sket, men i det sidste par måneder har kursen holdt sig fint under 34-EMA det meste af tiden, så vi har kun kigget efter short-setups.

Når der så skal kigges efter et godt short setup, så zoomer vi ned på 1-times grafen eller måske endda helt ned på 15-min grafen. Det vi gerne vil se er et fald på 1-timesgrafen efterfulgt af et retracement op mod 34 EMA for så at bryde ned igen. Netop dette setup fik vi den 10. oktober om eftermiddagen. Men det vi gerne vil se så er en relativ skarp nedtur efter opturen til 34 EMA. Men som jeg har skrevet på billedet herunder, så var nedturen ikke helt skarp nok til, at jeg ville tage den som swingtrade.

pundets fald3

Set i bagklogskabens lys, så skulle denne handel jo have været taget. men det kan man jo altid se bagefter. Når jeg nu stadig har et short setup på uge- og dagsgrafen, så må jeg zoome et trin ned og se efter lignende setup på 15-minuttersgrafen.

pundets fald4

Her ser vi to setups lige efter lærebogen.

Da vi ikke fik et godt setup på 1-timesgrafen afventede vi og fik to retracements op til 34 EMA, hvor de opadgående trendlinjer blev brudt skarpt nedad. Her kan der sættes et stop-loss ganske tæt ved. Alt efter hvilken metode man vælger til profit-target eller trailing stop-loss, så burde der være mindst 4:1 til 6:1 i reward-to-risk i denne handel.

Detaljerne i Top-Down analysen

Nu har jeg blot gennemgået min Top-Down analyse meget hurtigt ovenfor. Hvis du kunne tænke dig at lære mere om, hvordan detaljerne i denne metode kan bruges i din egen daytrading og swingtrading, så afholder vi kurser i Aarhus og København i november måned.

Du kan læse mere om kurserne her:

Kursus i daytrading

Top-Down Analysen har også været en af grundstenene i vores netop afsluttede 6-måneders kursus, hvor mange af deltagerne oplevede at metoden var med til at give dem en høj grad af stabilitet i de daglige analyser og ikke mindst i overskuddet af deres handler.

Hans Henrik Nielsen

Hans Henrik Nielsen is a very experienced day and swing trader, teacher and publisher, who in the last couple of years has produced 80-134% profit on his day trading.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *