Tradingplan uge 5 – Styrkelse af dollaren

Så fik vi afholdt et vellykket webinar med en gennemgang af markederne og daytrading setups til denne uges handel. Generelt ser jeg en styrkelse af dollaren den kommende uge og dette er hovedtemaet for denne uges plan.

Her er hvad jeg kigger på i denne uge. Optagelsen fra webinaret kan ses i bunden af artiklen.

Aktieindeks

DAX

Sidste uge brød vi op fra vores trading range. Kan vi komme tilbage og reteste det tidligere modstandsniveau i 11608 vil jeg være en køber. Jeg er mest long biased grundet op-trenden så jeg vil primært kigge efter at købe.

FTSE100

FTSE har bouncet på et weekly level og vi har den sidste uge dannet en god base ovenpå den tidligere modstand. Kan vi få et breakout opad vil jeg købe en retest i 7185.

Dow Jones

Dow Jones brød ligesom dax’en også op fra en trading-range og har forstat den opadgående trend. Vi har et formidabelt level i 19955 (det er en zone af tidligere modstand, men jeg prøver som altid at identificere det bedst mulige entry med den højest mulige risk to reward) som jeg vil købe på en retest med target i 20046 og stop i 19920. Kommer vi helt ned i 19836 vil jeg også være parat til at købe blindt på det level vi har dernede.

Råvarer

Guld

Jeg har lidt blandede signaler på guld. På ugegrafen har dannet en Bearish Engulfing candlestick som jeg bruger som en reversal candlestick. Men, det er selvfølgelig vigtigt at vi har noget at reverse. Og det har i dette tilfælde på guld, eftersom vi har haft 4 grønne uger i træk. Jeg tror derfor godt vi kunne se en korrektion i løbet af ugen. Men på dagsgrafen har vi en ret bullish candlestick, nemlig en Lower Low, Higher Close bar som giver et target oppe i 1202. Jeg er derfor bullish her mandag, og vil gå lang på retesten af 1991$ hvis vi kan bryde det (obs: vi retestede niveauet søndag nat og er ikke interesseret i en long længere), men vil ellers kigge efter at sælge et rally når/hvis vi får vores LLHC target ramt. Kan vi komme op i 1211.3$ vil jeg sælge det gamle støtteniveau blindt med et stop i 1214.6 og target i 1202.6$.

Olie

Olien ser rigtig interesant ud denne uge. Vi har en fejlet Inside Bar på ugegrafen, hvilket giver mig et target nede i 50.8$. Bryder vi under de 52.55 vil jeg sælge en retest af niveauet.

Valuta

AUDUSD

På ugegrafen har vi et bearish reversal candlestick, nemlig en Higher High, Lower Close som har target nede i 0.7456. Vi har dog en bullish Inside Bar Failure på dagsgrafen, men grundet konteksten på ugegrafen er jeg mest bearish og vil kigge efter short positioner. Jeg går short på retesten af 0.7512 hvis det brydes.

USDCHF

USDCHF har tilbragt sidste uge i en trading range. Jeg tror vi får et breakout i denne uge. Jeg har dog ingen idé om hvilken vej vi bryder, men vil handle i retningen af breakoutet og gå lang/kort på retesten af rangen.

NZDUSD

Eftersom jeg er bearish både guld og AUDUSD er jeg også negativ på NZDUSD. Vi dannede i fredags en Inside Bar på dagsgrafen, og hvis vi mandag kunne stige op til 0.7312 vil jeg kigge efter en bull-trap og gå short hvis vi bryder over, men lukker under på timegrafen. Bryder vi i stedet under Inside Baren mandag vil jeg kigge efter at shorte en retest af 0.7232

Video

Her er optagelsen fra søndagens webinar

Som det måske kan ses, så er jeg generelt bullish dollaren denne uge. I forex er det nogle overordnede temaer som svækkelse/styrkelse af dollaren der typisk styrer den overordnede retning i de fleste par. Så hvis den antagelse er forkert så er der selvfølgelig en del af de nævnte setups som ikke vil være aktuelle.

Jeg skal nok komme med opdateringer i løbet af ugen hvis der opstår nogle spændende muligheder og hvis jeg kommer ind i nogle af de nævnte setups.

God trading uge til alle!

Gustav Mejlvang

Gustav Mejlvang is experienced day trader particular interested in trading algorithms, strategy development and software.

1 kommentar til “Tradingplan uge 5 – Styrkelse af dollaren

 1. Her kommer lige en opdatering af planen:

  Dow Jones: Jeg slettede min første købsordre grundet price action, hvilket viste sig at være en god idé.

  Dax: Jeg har ændret min købsordre til at gå lang i 11598, med samme stop-loss, men hvor target nu er 11660. Chart: https://www.tradingview.com/chart/GER30/ySLDTPB1-Bid-DAX-11608/

  USDCHF: Denne var ikke med i planen, men jeg har en salgsordre i 0.9981. Chart og begrundelse: https://www.tradingview.com/chart/USDCHF/fjP43zYL-Short-USDCHF/

  Jeg kommer med flere opdateringer i løbet af ugen. Det er også sidste handelsdag i januar, hvilket altid er en lidt spændende dag.

  God trading!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *