Mind over Money dokumentar

mind-over-money

Mind over Money er en af de bedste dokumentarfilm om investeringspsykologi, jeg nogensinde har set.

I dokumentaren Mind over Money gennemgås en lang række psykologiske aspekter, som alle er med til at gøre de finansielle markeder irrationelle. Rent teoretisk burde vi alle investere ud fra kolde beregninger om, hvad der bedst kan svare sig på lang sigt. Men det viser sig gang på gang, at det slet ikke er sådan, vi opfører os, når vi agerer på finansmarkederne.

Vi er alle irrationelle

I Mind over Money ser vi bl.a. hvordan studerende bliver sat i et simuleret miljø, der minder meget om aktiemarkedet, og hvor deltagerne lynhurtigt begynder at betale mere for aktierne, end deres underlæggende værdi er sat til.

Vi ser også den enorme forskel i folks værdiansættelse af et aktiv (i dette tilfælde en kaffekop), alt efter om de skal købe den – eller sælge den. Et af de mest overraskende eksempler i dokumentaren er et forsøg, hvor en række studerende bliver bedt om at byde på en 20-dollarseddel. Buddene ender langt over 20 dollar.

Mind over Money går i dybden med netop nogle af de faktorer, der forårsager de ovenstående irrationelle handlinger, og som også er med til at skabe bobler i verdenøkonomien, i råvarer, i aktier og meget mere.

Dokumentarfilmen kan varmt anbefales til alle daytradere

Jeg vil anbefale jer alle at bruge en lille times tid i selskab med dokumentarfilmen Mind over Money for at blive klogere på, hvorfor vi som mennesker slet ikke tænker logisk og rationelt, når det kommer til investering og daytrading.

Jeg er overbevist om, at I vil kunne genkende nogle af jeres egne handlingsmønstre, uanset om I er langsigtede investorer eller kortsigtede daytradere.

God fornøjelse!

Hvad synes du om Mind over Money?

Del gerne din mening nedenfor.

Hans Henrik Nielsen

Hans Henrik Nielsen is a very experienced day and swing trader, teacher and publisher, who in the last couple of years has produced 80-134% profit on his day trading.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *