Algoritmehandel – daytrading på millisekunder

algoritmehandel

Ordet algoritmehandel – og kaldet algo-trading i daglig tale – er i stigende grad begyndt at indfinde sig i mange daytraderes ordforråd og er ofte til debat.

Algoritmehandel er defineret ved, at handler bliver foretaget af en computer ud fra en fastlagt matematisk udregning.

De færreste er klar over, hvor hurtigt supercomputere rent faktisk foretager algoritmehandel i de professionelle markeder samt udbredelsen af deres anvendelse. I USA foretages 65% af alt handel af computere baseret på algoritmer.

Uanset om man selv benytter algoritmehandel eller ej i sin daytrading, så er det vigtigt at sætte sig ind i, hvordan en af de største kræfter i markedet opererer. Her er fysikeren Sean Gourleys video nedenfor et glimrende sted at starte.

algoritmehandel

I Sean Gourley’s video nedenfor beskrives de seneste års udvikling i matematiske algoritmer indenfor daytrading med algoritmehandel, på internettet og i vores fysiske hverdag. I afsnittet om algoritmehandel får vi et spændende indblik i, hvorfor computernes analytiske evne slår den menneskelige med længder grundet deres responstider i millisekunder og ser eksempler på forskellige metoder, som computerne anvender til at slå markedet med.

Sean Gourley beskriver i videoen desuden en velbegrundet bekymring over, at computerne efterhånden kan påvirke meget jordnære ting som f.eks. vores daglige pris på naturgas til opvarmning.

Hvad er din holdning til algoritmehandel ?

Vi vil gerne høre din holdning nedenfor.

Robin Roy Krigslund-Hansen

Robin Roy Krigslund-Hansen is a serial entrepreneur interested in pattern recognition, high-speed trading and exchange-traded funds (ETFs), who has been trading for more than 25 years. Robin Roy Krigslund-Hansen is writing about technical analysis, risk management, trading strategies on DaytraderLand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *