Brugen af flere tidsrammer i daytrading

brugen_af_flere_tidsrammer

I denne artikel vil jeg berøre et emne, som mange tradere først stifter bekendtskab med ret sent i deres træning, men som ofte kan være med til at forøge chancen for profit dramatisk.

Mange tradere har hørt citateterne:

Let the trend be your friend

og

Handel aldrig imod trenden

Men hvordan lader man “trenden være ens vend” og hvordan undgår man at “handle i mod trenden”?
Et af svarene er at bruge flere tidsrammer, når man handler.

Brugen af flere tidsrammer

Konceptet med at bruge flere forskellige tidsrammer i den daglige Trading er ret simpel. Her arbejder jeg med begreberne “trendgraf” og “timingsgraf”. Trendgrafen er den graf med den længste tidsramme og timingsgrafen er den med den korteste tidramme.

Ideen går ud på at bruge en tidsramme (den længste af de valgte) til at spotte den overordnede trend i markedet, og så bruge den anden (den korte tidsramme) til at time dine handler med.

En tommelfingerregel er, at din “trendgraf” skal være ca. 3-6 gange så lang en tidsramme som din “timingsgraf”.

Det betyder altså, at hvis du ønsker at time din Trading på en 5-min graf, så skal din trendgraf være på 15-30 min.

Hvis din foretrukne graf er på 15 min, så vil f.eks. en 1-times graf være god som trendgraf.

Lad mig give dig et eksempel.

5- og 1-min graf i Trading

5-1-min

Her ser du to grafer sat sammen.
Til venstre har vi en 5-min graf (hver bar på grafen er svarer til 5 min.), og til højre ser vi 1-min grafen (hver bar er 1 min. data).

Det man skal sørge for, når man trader er, at man ikke kommer til at side og “gå long” (dvs. man satser på at markedet skal stige), imens det overordnede marked er faldende.

I eksemplet har jeg nederst markeret en tidsramme på 90 min. med en pil, så du kan se, hvilket tidsrum jeg her arbejder med. Så den korte pil på den venstre graf svarer tidsmæssigt til den lange pil på den højre graf.

Når man så har spottet en bull-trend (opadgående trend) på 5-min grafen til venstre, så er grundreglen, at man kun på tage bull-handler (satse på stigninger) i grafen til højre.

Så hvis vi er overbevist om at markedet er på vej op ad, så skifter vi over til 1-min grafen og kigger efter nogle bølger i markedet, hvor kursen er faldet lidt tilbage og nu tegner til at ville til at stige igen. Her må vi altså kun kigge efter vendinger opad og så tage en handel i den retning.

Hvis vi ser et setup på 1-min grafen der tyder på, at vi skal til at nedad, så skeler vi lige igen til 5-min grafen. Hvis den stadig er i en overordnet opadgående trend, så må vi aldrig tage en short-handel (satse på et fald), idet vi så handler imod den generelle markedstrend.

Du kan se lidt flere detaljer om, hvordan jeg bruger disse koncepter i min daglige Trading i videoen her:

Hans Henrik Nielsen

Hans Henrik Nielsen is a very experienced day and swing trader, teacher and publisher, who in the last couple of years has produced 80-134% profit on his day trading.

4 kommentarer til “Brugen af flere tidsrammer i daytrading

 1. Hej Hans Henrik.

  Super fed video hvor du forklarer det rigtig godt 🙂 Har dog nogle spørgsmål:
  Hvad er point og hvordan måler du det?
  Hvilken broker sidder du og handler på og er der en demo til dette så man ikke behøves at handle med rigtig penge til at starte med.
  Sidste spørgsmål er om du kan linke nogle hjemmesider herinde fra som er godt at læse for en nybegynder (jeg har læst alle start guide artikler).

  Håber på svar

  Per

  1. Hej Per,
   Undskyld det sene svar. Jeg havde lige overset din besked.

   Når jeg taler om “point” eller “pips” så er det måden, jeg regner på, når jeg daytrader. Hvis jeg f.eks. satser på at DAX skal stige (dvs. jeg går long i Dax), så er prisen f.eks. på 10.000, når jeg går ind i handlen. Hvis Dax så stiger til 10.050, så har jeg tjent 50 point. Når man handler på spreadbetting, som jeg gør, så sætter man et antal kr. per point i spreadet. Det vil sige, at hvis Dax’en handlen til kurs 10.000/10.001 så er der 1 point i spread/afstand mellem købs- og salgsprisen på indekset. Jeg kan altså købe til kurs 10.001 og sælge til kurs 10.000. I det øjeblik jeg indgår i handlen, har jeg altså tabt 1 point, hvilket er det, brokeren tjener.

   Hvis jeg sætter 10 kr. per point (i spreadet), så koster handlen mig 10 kr.s i dette tilfælde. Hvis Dax så går 50 point i min retning, så har jeg tjent 50 x 10 kr. = 500 kr.
   Jeg håber det giver mening. Ellers skriver du bare igen.

   Lige pt. handler jeg på den broker, der hedder ETX. Men vi kommer også med et alternativ til dette i løbet af meget kort tid. Så her vil jeg anbefale dig lige at vente i ca. en uge, så har du lidt flere valgmuligheder. Og ja, brokeren har en demokonto, hvor man kan handle med papirspenge indtil man er lidt mere sikker i sin sag.

   Mht. links så regner jeg med, at vi snart laver en lille linksamling af både danske og udenlandske hjemmesider.

   Håber dette besvarer spørgsmålene nogenlunde 🙂

   Hans-Henrik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *