Daytrading med fraktaler

Når vi underviser i daytrading rundt omkring i landet, så er fraktaler altid en fast bestanddel af pensum.

Fraktaler er med til at gøre det nemmere og mere objektivt, hvor man skal sætte sine trendlinjer, støtte- og modstandsniveauer osv. Ofte er et af kritikpunkterne af Teknisk Analyse netop, at det er alt for subjektivt. Eller sagt med andre ord, så afhænger det af øjet, der ser. Så hvis en daytrader tror, at markedet skal stige, så har man tendens til at få øje på de trendlinjer og indikatorer, der fortæller, at markedet skal op.

Dette kommer man i store træk udover, når man arbejder med fraktalerne som støttepunkter. Så lad os kigge på, hvad der danner et fraktalpunkt.

Hvordan dannes en fraktal?

Et fraktalpunkt er det højeste eller det laveste punkt indenfor fem barer i en graf.

Som du kan se i eksemplet nedenfor, så har vi en fraktal-low, hvor de to barer før og de to barer efter begge har en højere “low” på baren. Dette gør punktet til et fraktalpunkt.

fraktal1

For at danne en fraktal-high, så skal dette være lige modsat, altså hvor fraktalpunktet er det højeste punkt indenfor fem barer, med to lavere barer både før og efter.

Hvordan bruger man fraktalpunkterne?

Der er mange måder at benytte sig af fraktalpunkterne på. Man kan tegne trendlinjer fra punkt til punkt, eller man kan bruge dem som støtte- og modstandsområder.

Her kan du se en video med nogen af de metoder, som jeg bruger sammen med fraktalpunkterne i min daglige daytrading.

I videoen anvendes TradingView, som vi har lavet en række videoguides om. Du kan læse mere om EMA og glidende gennemsnit i denne artikel.

Har du spørgsmål til daytrading med fraktaler?

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til fraktaler, så skriv endelig nedenfor.

Hans Henrik Nielsen

Hans Henrik Nielsen is a very experienced day and swing trader, teacher and publisher, who in the last couple of years has produced 80-134% profit on his day trading.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *