Et godt værktøj – The Playbook

Et rigtig godt værktøj at have som trader er en “Playbook” – en mappe, hvor man gemmer alle eksempler på +A setups, så kun de allerbedste setups hvor alt spillede. Det behøver ikke alle sammen være handler man har taget, det er også helt okay at notere missede handler her.

Formålet er nemlig, at blive bedre og bedre til at identificere disse +A setups i realtid.

Jeg har så en mappe for de forskellige setups jeg handler (jeg har to).

Her til morgen missede jeg f.eks et rigtig godt setup på DAX’en, fordi jeg sad og lavede statistik. Det er ikke noget jeg som sådan er ærgerlig over, da jeg ikke havde planlagt at handle i dag alligevel, men når jeg ser sådan nogle setups så skal de noteres uanset hvad.

Her er eksemplet fra DAX fra i morges som havde været nemme +2.6R:

Jeg holder altid meget øje med dagens første 60 minutters range (fra 08-09). Dette kaldes i Market Profile terminologi “Initial Balance” (der kommer en artikel og video om Initial Balance senere på måneden). Jo smallere denne range er, jo større er sandsynligheden for at vi bryder begge sider samme dag.

Derfor er jeg næsten altid på udkig efter at fade et breakout til den ene side, eftersom vi rigtig ofte vender rundt og bryder den anden side. Dog er der undtagelser, især hvis jeg har et stærkt bias fra dagsgrafen. Men selvom jeg har denne statistik, så skal der selvfølgelig stadig være en entry for mig og et gyldigt setup, ellers handler jeg ikke.

Det er vigtigt at huske på med disse statistikker, at man jo ikke aner hvor langt prisen går før at vi bryder den anden side. Derfor skal man efter min mening blot bruge det som et target hvis man får et setup i den retning.

Men jeg vil helt klart anbefale alle tradere at have en mappe hvor i har screenshots med noter på af alle de bedste handler.

Gustav Mejlvang

Gustav Mejlvang is experienced day trader particular interested in trading algorithms, strategy development and software.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *