FXCM tvunget ud fra USA og idømt stor bøde

FXCM er en af verdens største retail brokere. De har været i industrien i mange år, men i løbet af de sidste to år er det gået en del ned af bakke for dem.

I mandags (6.2.2017) blev de idømt en bøde på 7 millioner dollars for at have snydt deres kunder, og også tvunget til at opgive deres forretninger i USA igen (kilde).

Nedenstående billede giver et meget godt overblik over FXCM’s sidste to års tumult.

Helt specifikt har de ikke været transparente i forbindelse med deres udmelding i forhold til deres handelspolitik. De har handlet imod kunderne (som de fleste brokere gør), mens de har sagt at de har en “No Dealing Desk” politik. Konsekvensen af dette er bøden, samt en ophørelse af deres forretninger i USA fra den 21. februar af.

Aktiekursen er faldet med 60%

En anden konsekvens af denne udmelding fra CFTC (US Commodity Futures Trading Commission) og NFA (National Futures Association) er, at FXCM’s aktiekurs er faldet med 60% fra i fredags til i dag (9.2.2017), som kan ses på grafen herunder.

Hvad det fremover kommer til at betyde for FXCM er endnu uvist, men alle de tradere jeg følger på Twitter som har været kunder hos FXCM har i hvert fald trukket deres penge derfra. Personligt ville jeg nok også trække mine penge hvis jeg var kunde hos dem. Ikke fordi at de har handlet mod deres kunder som mange brokere gør, men mere fordi at de har løjet om det.

Vi på DaytraderLand har revideret vores anmeldelse af dem og nedgraderet dem grundet de sidste par dages nyheder.

Gustav Mejlvang

Gustav Mejlvang is experienced day trader particular interested in trading algorithms, strategy development and software.

2 kommentarer til “FXCM tvunget ud fra USA og idømt stor bøde

  1. Hej Thomas.

   Det er ret standard for CFD brokere at have både en A og en B book for deres kunder. Normalt starter man som B-book kunde (det vil sige, at dér tager brokeren den anden side af ens handel og fungerer som en Market Maker). Det er der sådan set ikke noget galt i (efter min mening), og fører oftest til en bedre execution for kunden og større profit for brokeren eftersom at de fleste tradere taber penge over lang tid. Men hvis man så er profitabel så vil man blive rykket til deres A-book, hvor brokeren vil dække sig af i markedet.

   Hvis du vil være absolut sikker på at din broker ikke tager den anden side af din handel, så skal du have en som er “ECN”. Du kan læse mere om de forskellige typer af brokere http://www.financemagnates.com/forex/technology/market-making-stp-and-ecn-what-they-are-pros-and-cons/ , samt fordele og ulemper (Market Maker, STP og ECN).

   God aften,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *