Robert Pedersen

I vores artikelserie om danske daytradere har redaktionen på DaytraderLand.com fået lov til at stille Robert Pedersen fra Lucrum Trading 10 spørgsmål om daytrading.

robert pedersen daytrader

1. Hvornår prøvede du at daytrade for første gang?
I slutningen af 2011 placerede jeg mine første daytrade-handler, men det var først i 2014, at jeg handlede regulært. Forinden havde jeg handlet aktier i en periode – både danske og amerikanske.

2. Hvor lang tid gik der, før du havde din første profitable måned som daytrader?
Det skete forholdsvist hurtigt i 2012, men det er først i 2015, jeg konsekvent blev profitabel.

3. Hvad var din største fejl i starten?
I starten (2012) kunne det meste tilskrives held.

Jeg tror, at mange i starten bliver forblændet af gode perioder og dermed tro på egne evner. Dengang hvilede mange strategier på en intuitiv forståelse af markedet og gentagelse af tidligere handler, som få gange havde vist sig at give vindere. Det er en meget farlig cocktail. Derudover så var et begreb som risikostyring en by i Rusland for mig.

4. Hvilke markeder handler du primært i for tiden?
Jeg handler primært indeks (DAX, og DOW JONES) og valuta (majors).

Den praktiske årsag er, at jeg har tilpasset en række strategier til de omtalte instrumenter. Derudover så er der forholdsvist små udsving og stor likviditet. Hvis man daytrader eller swingtrader aktier, så skal man også forholde sig til selskabsspecifikke risici – og spreadet er som regel større.

5. Hvor mange handler har du i gennemsnit om ugen?
Generelt er antallet af handler faldet en del. For tiden handler jeg ca. 5 gange om ugen, men det varierer meget.

Generelt har antallet af mine handler været faldende fordi mine strategier er blevet mindre aktive. Det er de konkrete setups og signaler, der er styrende for hvor aktiv en handelsuge bliver. Det er man desværre ikke selv herre over.

6. Hvad er den vigtigste egenskab hos en succesfuld daytrader?
Jeg synes ikke der er én – men flere.

En vigtig egenskab er tålmodighed. Man skal kunne tåle at se på en dag, hvor der ikke er nogle setups uden at man febrilsk prøver at klemme nogle pips ud af markedet.

Derudover så skal man være disciplineret i forhold til sine stops og sine targets. Respekterer man ikke sine stops, så kommer kontoen hurtig til at lide. Det samme gør sig gældende, hvis man tager profit før tid.

Sidst men ikke mindst, så skal man have en strategi. som man har testet og stoler på. Har man ikke det, så er det endnu sværere at være tålmodig og forblive disciplineret.

7. Hvordan håndterer du de rigtig dårlige dage?

Jeg ser på, om det var en personlig fejl, eller om det var min strategi, der havde en dårlig dag. Er det førstnævnte, så tager jeg en pause. Er det min strategi, der havde en dårlig dag, så ser jeg på statistik. Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort. For mig er det vigtigt at tage en pause. Ikke mindst fordi, at det er ret hårdt for psyken at tage tab.

8. Hvad er dit bedste råd til folk, der gerne vil lære at daytrade?

Få praktisk erfaring ved at starte med en lille konto. Ting tager tid – og man bliver ikke god til noget fra den første dag.

Mange vil lave de samme fejl i starten, og det er trods alt bedre at gøre det med en mindre konto.

Derudover så kan en mindre konto være udmærket at prøve strategier af på i praksis. Jeg har stadig en mindre konto, som jeg prøver idéer af på.

Et andet råd må være ikke at bruge for mange penge på kurser, indikatorer eller mentor-forløb. Branchen er fyldt med folk, der lover (lidt for) meget. Et bedre alternativ er fx at bruge TradingView.com, hvor man kan se på, hvordan andre folk handler. Så er der gode muligheder for at se, hvor gode de er til det. Husk at være nysgerrig på viden!

9. Hvor meget startkapital kræver det at komme godt i gang med daytrading?

Det kommer lidt an på ens stil og strategi, men 10.000 kr. er udemærket. Det er selvfølgelig ikke noget, men kan tjene gode penge på, men du kan få den føromtalte erfaring.

10. Hvad laver Robert Pedersen om 5 år?

Jeg håber stadig at have noget med de finansielle markeder at gøre.

Vi siger tak til Robert Pedersen for interviewet.

Robin Roy Krigslund-Hansen

Robin Roy Krigslund-Hansen is a serial entrepreneur interested in pattern recognition, high-speed trading and exchange-traded funds (ETFs), who has been trading for more than 25 years. Robin Roy Krigslund-Hansen is writing about technical analysis, risk management, trading strategies on DaytraderLand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *