Anders Egsvang Rasmussen

anders egsvang

I vores artikelserie om danske daytradere har redaktionen på DaytraderLand.com fået lov til at stille Anders Egsvang Rasmussen de sædvanlige 10 spørgsmål om daytrading.

Læs det spændende interview med Anders, der startede med daytrading ved siden af studierne.

1. Hvornår prøvede du at daytrade for første gang?

Det gjorde jeg for ca. 4 år siden, da jeg startede i 1.g og fik øjnene op for trading branchen.

2. Hvor lang tid gik der, før du havde din første profitable måned som daytrader?

Der gik ca. 2 år før jeg begyndte at tjene penge jævnt. I starten hoppede trading-kontoen meget op og ned, uden de store regler.

3. Hvad var din største fejl i starten?

Min største fejl var nok at tro, at trading var nemt. Min første dag i markedet forøgede jeg min konto med 20%, hvilket var det værste, der kunne ske. Det gjorde, at jeg fik storhedsvanvid, og næste dag tabte jeg 25%.

4. Hvilke markeder handler du primært i for tiden?

Jeg handler primært DAX, Dow, EURUSD og WTI Crude Oil.

5. Hvor mange handler har du i gennemsnit om ugen?

Det er meget forskelligt, men jeg er en rimelig konservativ trader, så nok i gennemsnit 10 handler om ugen.

6. Hvad er den vigtigste egenskab hos en succesfuld daytrader?

At de har en gennemtestet strategi og følger den lige meget om de taber eller tjener penge. Det handler om at tænke langsigtet hele tiden, selvom man er daytrader.

7. Hvordan håndterer du de rigtig dårlige dage?

Jeg plejer for det meste at gå en tur de første par gange, jeg fejler i træk. Hvis jeg efter min lille gåtur bliver ved med at tabe penge, så stopper jeg for dagen og tager en pause. Inden jeg så ser mine fejl igennem i løbet af aftenen for at være igen klar til næste dag.

8. Hvad er dit bedste råd til folk, der gerne vil lære at daytrade?

Daytrading er ligesom en hvilken som helst anden branche. Det kræver noget uddannelse, for at man kan træffe de rigtige beslutninger. Samtidig skal man være tålmodig og tænke langsigtet. Det er lige meget, hvad der står på kontoen i dag, i morgen og om en uge. Det handler om, hvad der i slutningen af måneden og året.

9. Hvor meget startkapital kræver det at komme godt i gang med daytrading?

Jeg startede selv med 14.000 kr. Og synes det var en okay startkapital. Det var nok det beløb, som jeg ville sige er det mindste, man kan bør starte med. Et sted mellem 10-30.000 kr. er anbefalelsesværdigt.

10. Hvad laver du om fem år?

Om fem år laver jeg det samme som nu – bare i en større skala. Jeg lever af at daytrade, swingtrade og undervise andre i at blive profitable tradere. Jeg vil også gerne foretage aktive investeringer i start-ups.

Vi siger mange tak til Anders for interviewet.

Anders Egsvang Rasmussen driver selskabet Egsvang Trading, der bl.a. tilbyder uddannelse og sparring til nye daytradere.

Hvis du har spørgsmål til Anders, så stil dem nedenfor.

Robin Roy Krigslund-Hansen

Robin Roy Krigslund-Hansen is a serial entrepreneur interested in pattern recognition, high-speed trading and exchange-traded funds (ETFs), who has been trading for more than 25 years. Robin Roy Krigslund-Hansen is writing about technical analysis, risk management, trading strategies on DaytraderLand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *