Top-down analysemetode

top-down-analysis

Mange af jer læsere har forespurgt på en nærmere beskrivelse af den top-down analyse jeg ofte omtaler i min undervisning og mine analyser. I denne artikel finder du en nærmere beskrivelse samt to videoer omkring metoden.

Der er ikke noget magisk i metoden. Det er i sig selv blot en helt simpel gennemgang af de forskellige tidsrammer lige fra uge- og dagsgrafer og helt ned til 60- og 15-minutters grafer. Helt grundlæggende går det ud på at finde de gode trends på de lange tidsrammer, f.eks. 1-dags grafen og 4-timers grafen, og så time sine handler på 60- og 10-minutters graferne.

Top-down analysemetoden kan godt stå alene som tradingstrategi, men personligt bruger jeg den som ét værktøj blandt mange i værktøjskassen.

Rettidig omhu øger succesraten i daytrading

I weekenden bruger jeg altid en del tid på at danne mig et overblik over situationen i markederne og analyserer de store trends, den relative styrke blandt de forskellige valutakryds og mange andre forhold, der kan tænkes at have indflydelse på min daytrading i den kommende uge. Alle disse observationer bliver skrevet ned i min ugejournal, som jeg så flittigt benytter de dage, hvor jeg daytrader aktivt. For alle tilfældes skyld gennemgår jeg lige markederne igen på de korte tidsrammer for at se, om noget er forandret siden mine noter fra weekenden.

Daytrading i samme retning som markedet

Det betyder, at jeg ikke i dagligdagen sidder og stirrer mig blind på et tradingsetup for f.eks. at gå lang i DAX, hvis alt på de store tidsrammer peger på, at DAX skal nedad. Jeg kan se, at det forbedrer min win-rate (altså hvor mange procent af mine handler, jeg vinder) væsentligt. Jeg har samtidig væsentlig færre handler og dermed færre handelsudgifter.

Generelt passer det godt til min personlige psyke og temperament at daytrade i samme retning som størstedelen af markedet.

Videoer med top-down analysemetoden

Først en video op top-down analyse og derefter en video om anvendelse af top-down analyse i et marked, der kører sideværts.

Top-down analyse i et marked, der kører sideværts

I videoen nedenfor gives et eksempel på, hvordan man kan tjene penge på et marked, selvom det bevæger sig sidelæns på uge- og dagsgrafen. Der bruges ingen indikatorer, men kun pris og trendlinjer.

Hvis du ønsker at bruge metoden her, så kan du enten bruge den rent, som der vises i videoen, eller kombinere den med dine egne metoder efter behov.

Sammenfatning

Jeg håber videoerne kan give jer inspiration, I kan bruge i jeres egen daytrading.

Hvis der er spørgsmål til videoen, så skriv endelig under artiklen.

Hans Henrik Nielsen

Hans Henrik Nielsen is a very experienced day and swing trader, teacher and publisher, who in the last couple of years has produced 80-134% profit on his day trading.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *