Social Trading – trading på auto-pilot

Disclaimer: SpreadMarket er annoncør hos DaytraderLand. DaytraderLand modtager en kommission, hvis du tilmelder dig SpreadMarket igennem affiliate links fra denne artikel.

Mange af læserne har sikkert på et tidspunkt prøvet kræfter med den svære disciplin, der er at daytrade.

Nogle af jer har haft succes – og daytrader i dag aktivt. Andre af jer er lige startet med daytrading og er ved at teste jeres evner af, imens andre igen har prøvet at daytrade og fundet ud af, at det er for svært at lære, for hårdt for psyken eller måske bare for tidskrævende.

Men der er et interessant alternativ, som giver mulighed for både at få de gode afkast fra daytrading, samtidig med at du næsten slipper for alt det hårde arbejde.

Lyder det for godt til at være sandt?

Tja, virkeligheden er selvfølgelig ikke helt så rosenrød, men der ligger et spændende alternativ til daytrading i det, man kalder social Trading eller Copy Trading.

Hvad er Social Trading?

Hele ideen i Social Trading-konceptet er, at man kan koble sig på andres daytrading og swingtrading og så kopiere deres handler direkte på ens egen handelskonto.

Der findes i forvejen mange daytradere, der sidder og bruger det meste af deres tid på at handle. Hvad nu hvis, man du kunne finde en liste med disse daytradere, deres performance, deres risikoprofil osv. og så vælge at kopiere resultaterne fra de bedste, der opfylder ens betingelser?

Det kan faktisk lade sig gøre og er ganske nemt og billigt. I denne artikel skal vi kigge på SpreadMarket´s platform. Du kan læse mere om SpreadMarket i denne anmeldelse.

Sådan finder du de gode daytradere

Billedet nedenfor er fra den social trading-platform, som er integreret i SpreadMarket.

Toptraders

Her kan man hurtigt få et overblik over, hvor mange handler, de enkelte tradere laver, hvad de laver i overskud, deres maksimale tab osv.

De farvede flag ud for hver trader angiver, hvilke kriterier den enkelte trader har opfyldt. For at opnå alle fem flag skal der handles i mindst ét år, der skal skabes overskud, maksimale tab skal holdes under kontrol m.m. Hvis traderen bryder disse betingelser blot én måned, så ryger de ned på nul flag igen og skal starte forfra med at opbygge tillid og resultater.. Det betyder, at man som kunde kan være ret sikker på, at disse tradere er ret konstante i deres performance.

Hvis man vil mere ned i detaljerne, så kan man også sortere på bl.a. risikoprofil, så man kan vælge tradere med meget stor volatilitet fra for at gøre ens portefølje mere stabil.

social trading

Det er muligt at anvende social trading direkte fra sin smartphone.

Sådan sammensætter du din portefølje

Når man har udvalgt sig nogle interessante tradere, så kan man sammensætte dem i en samlet portefølje for at se, hvordan de samlet set ville have klaret sig i fortiden. Der kan ses månedlige data, udsving og meget andet. Man kan selvfølgelig sætte porteføljen på overvågning, så man kan følge dem uden at have penge investeret i starten.

social trading spreadmarket

Nedenfor et eksempel på en trader´s informationer.

Toptraderstats

Fordele og ulemper ved Social Trading

Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved denne form for trading.

Fordele:

 • Minimalt tidsforbrug.
 • Højere afkast.
 • Større risikospredning
 • Mulighed for selv at sammensætte sin portefølje ud fra egne succeskriterier som performance og risikoprofil.

Fordelen ved denne form for placering af dine penge, at du slipper for selv at skulle lære at daytrade helt fra bunden samt at være bundet til skærmen hver dag for at skabe afkast. Dine penge bliver handlet af erfarne tradere, hvilket sandsynligvis giver et langt højere afkast i sidste ende. Du kan vælge og vrage mellem tradere på platformen og selv bestemme, hvor risikofyldt din portefølje samlet set skal være.

Ulemper:

 • Andre trader dine midler.
 • Begrænset opbygning af viden om daytrading.
 • Lidt større handelsudgifter per handel.

En af de helt store ulemper ved denne form for placering af kapital er, at du ikke selv har kontrollen over, hvordan dine penge placeres. Ligeledes har du heller ikke en grundig beskrivelse af, hvorfor og hvordan den enkelte Toptrader vælger at trade. Det kan derfor virke som lidt en “Black box”, hvor du kun ser resultatet men ikke kan kigge ind i maskinrummet og følge aktiviteterne tæt.

Derudover kommer der lidt højere handelsudgifter på hver handel sammenlignet med, hvis du selv sad og tradede. Dette sker fordi toptraderne får en mindre provision per handel, hvilket selvfølgelig betales af kunden.

Når man holder disse fordele og ulemper op overfor hinanden, så skal man jo også tage med i betragtning, hvad man kunne tjene på at arbejde, hvis man ikke skulle sidde hele dagen foran skærmen. Så de lidt højere handelsudgifter kan formentlig godt retfærdiggøres ud fra synspunktet om, at du nu kan forlade skærmen og lave en anden form for indkomst, imens toptraderne bruger tiden foran skærmen til at skabe resultater for dig.

Men dette vil altid være et valg, du som daytrader skal gøre op med dig selv.

Vil du vide mere om Social Trading?

Du kan oprette dig på SpreadMarket og klikke dig in på Social Trading. Her kan du se alle de hundredvis af tradere samt deres afkast, risikoprofil og meget andet.

 

Hans Henrik Nielsen

Hans Henrik Nielsen is a very experienced day and swing trader, teacher and publisher, who in the last couple of years has produced 80-134% profit on his day trading.

6 kommentarer til “Social Trading – trading på auto-pilot

  1. Hej Anders,
   Vi er lige ved at lave en beskrivelse af, hvordan man kommer ind.

   Men hvis du går ind under “ressourcer og værktøjer” i toppen (ikonet med pæren) og så vælger linket ind til Ayondo, så kommer du direkte ind på socialtrading platformen. Hvis der er problemer med det så skriv lige igen.

 1. Hej Hans Henrik.
  Kan Social Trading være et alternativt sted at placerer likvide midler (jeg har op til 200.000) i stedet for i banken til 0%. Selv en minimal fortjeneste/forrentning er jo bedre end ingenting (og måske endda negativ rente i banken).
  På forhånd tak.

  1. Hej Jesper,
   Ja, social Trading kan absolut godt være et spændende alternativ. Og især når banken har 0% som bedste tilbud.
   Vi sætter selv en del af vores portefølje ind på social Trading i den kommende tid for at diversificere lidt mere. Der er flere rigtigt gode tradere inde på social Trading, men vær opmærksom på, at der også er stor forskel i risikoen hos de enkelte.

   Du er altid velkommen til at skrive til os med spørgsmål omkring oprettelse, valg af Toptradere osv.

   Hans-Henrik

 2. Hej

  I artiklen skriver Hans Henrik følgende: ” Derudover kommer der lidt højere handelsudgifter på hver handel sammenlignet med, hvis du selv sad og tradede.”
  Men på SpreadMarkets.com står der følgende under social trading: “I vores setup betaler du ikke mere i kommission, end hvis du selv handlede”
  Er derfor i tvivl. Vil der være højere udgifter ved social trading, end hvis jeg selv handlede på SM?

  Mvh.
  Søren

  1. Hej Søren,

   Tak for din besked. Det er måske beskrevet dårligt, i det du nævner det. Det vil jeg lige kigge på i morgen.
   Det der er pointen er, at du ikke får yderligere handelsudgifter pålagt. Selve spreadet, som den enkelt toptrader giver, er en lille smule højere end normalt, idet vedkommende selv får en lille provision på handlen.

   Men det resultat, du ser fra de daglige handler, er det reelle overskud. Der kommer ikke flere udgifter til bagefter.
   Jeg skriver lige til den tekstansvarlige, hvis der er noget, der skal ændres i formuleringen.

   Tak fordi du gjorde opmærksom på det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *