Sådan kommer du i gang med Social Trading

Denne artikel er en opfølgning på vores første artikel om Social Trading hos SpreadMarket, så vi anbefaler du først læser den artikel for at blive bekendt med konceptet samt dets fordele og ulemper.

Social Trading – også kaldet Copy Trading – bliver stadig mere populært i Danmark blandt dygtige daytradere, der ønsker at tjene penge på at investere andre folks penge, samt privatpersoner og virksomheder, der ønsker et langt højere afkast, end hvad bankerne tilbyder.

Som beskrevet i den første artikel omkring Social Trading konceptet, så har konceptet mange fordele og ganske få ulemper. Ved at følge dygtige daytradere med en solid performance over længere tid spares tiden foran skærmen samtidig med, at man kan sprede sin risiko og sandsynligvis få et langt højere afkast på sin kapital, end man selv kunne skabe.

I denne artikel skal vi kigge nærmere på, hvordan man kommer godt i gang med Social Trading samt hvordan, man vælger hvilke daytradere at følge.

Få adgang til Social Trading

For at kunne komme i gang med Social Trading kræver det, at du har en konto hos SpreadMarket. Det er helt gratis og uforpligtende.

Du kan oprette dig igennem denne formular og skal herefter indsende en elektronisk kopi af dit pas samt dokumentation for din adresse. Hvis du er hurtig – og en smule heldig – bliver din ansøgning godkendt indenfor et døgn.

Når du er godkendt som kunde hos SpreadMarket, så logger du blot ind på din profil og trykker pålyspære-ikonet i topmenuen og vælger “registrer nu“. Så trækkes alle ens oplysninger automatisk ind på Social Trading platformen.

copy1

Herefter skal du oprette dig og vælge kontotype. Du kan vælge imellem enten at være “Follower” eller “Toptrader“. Follower betyder, at du gerne vil kopiere handlerne hos andre tradere.

Valg af Toptrader

Du finder toptradere ved at klikke på menupunktet “Find Top Traders”. Det bringer dig til søgeside, hvor du kan indstille dine ønskede kriterier for de personer, du ønsker at følge.

Søgesiden ser sådan her ud.

copy3

Lad os gennemgå punkterne ét af gangen.

In this time period

Her kan du vælge hvor lang tid tilbage i tiden, du vil se statistik for. Det kan generelt anbefales, at du vælger minimum ét års historik på hver toptrader, da du gerne vil have så udførligt et beslutningsgrundlag som muligt.

Career level

Disse små flag illustrerer, hvor mange krav den enkelte toptrader har opfyldt i systemet.

For at nå level 5 – det højeste niveau – skal en toptrader bl.a. have handlet i systemet mindst et år med et positivt afkast og haft meget begrænsede tab undervejs. Man kan læse mere om hver enkelt flags betydning på websitet.

Klassificeringen sikrer os, at der er tale om en dygtig trader, der er i stand til at skabe positive resultater set over længere sigt og altså ikke blot har været heldig i en måned eller to.

Som udgangspunkt anbefaler vi, at man vælger toptraders fra level 3 til 5 for at sikre en vis soliditet i performance.

Risk score

Social Trading platformen hos SpreadMarkt deler toptraderne op i forskellige risikokategorier alt efter deres win-rate, draw-down osv. Her kan du overordnet vælge mellem en riskscore på 1-4, 5-7 eller 8-10. Bemærk at risiko og afkast oftest hænger sammen. Så hvis du vælger niveau 1-4 , så er der flere tradere at vælge imellem. De har måske et lavere afkast, men også en væsentlig lavere risiko.

RMT / POP

RMT står for “Real Money Trader“, hvilket betyder, at traderne ikke blot handler på en demokonto, men rent faktisk handler for egne penge også. Vi anbefaler, at du vælger at kopiere tradere, der rent faktisk handler for rigtig midler, da de oftest tager det noget mere seriøst.

POP er et søgefilter, hvor du finder de mest populære tradere, hvis du ønsker at se, hvad andre har valgt.

Trader name

Her kan du vælge at søge efter en specifik trader, hvis du i forvejen kender navnet på en toptrader, du ønsker at  følge.

Yderligere søgekriterier

Under disse første udvælgelseskriterier finder du en lang række “skydere”, hvor du kan definere mere præcist, hvad du ønsker at søge efter. Her kan du vælge at præcisere minimumsafkast, risikoscore, antal vindende måneder, maksimalt drawdown, antal følgere, profit per handel, antal handler per måned og meget mere.

Eksempel på valg af toptrader

Nedenfor ses et eksempel på en søging, hvor vi har udvalgt en række kriterier i den lidt mere risikable ende, hvor vi tillader et højt draw-down, høje månedlige udsving (volatilitet) m.m.

copy4

Søgeresultatet giver følgende toptradere.

copy5

Man kan trykke sig videre ind på profilen for hver Toptrader, hvis man ønsker at vide mere om vedkommende.

Nedenfor ses nr. 4 i listen ovenfor. Han har karierelevel 5, en risikoscore på 2, et overskud på ca. 30% p.a., et draw-down på -18,59% og ca. 43 handler per måned.

copy6

Profilen giver adgang til yderligere information. Vi kan se hans samlede kapitalkurve og udviklingen i denne. Vi kan se, at han har en risikoscore på 2, har 640 followers, samt har tjent 44,75% siden starten for cirka et år siden osv.

På denne måde kan vi gå ind på hver toptrader og vurdere, om vi synes deres performance er acceptabel og passer til vores valgkriterier.

Når vi har gennemgået alle de udvalgte toptraders og godkendt dem, så kan vi enten trykke på “Follow” ud for hver af dem eller i første omgang lave en demoportefølje, hvor vi følger dem over tid uden at give dem rigtig penge at handle for.

Demoportefølje

Nedenfor ses, hvordan vi har samlet de fem udvalgte toptradere for at tracke deres samlede performance.

copy7

De nederste streger i diagrammet illustrerer udviklingen hos hver toptradere, og den blå stiplede linje er porteføljens samlede performance over det seneste år. Som du kan se, så har denne portefølje lavet et imponerende afkast på over 100% på ét år. Det skyldes, at vi har valgt nogle relativt risikovillige traders.

Nu kan vi så vælge at vælge denne portefølje på en demokonto eller at aktivere den på din livekonto (den grønne knap nederst til højre).

Risikospredning med Social Trading

Risikospredning er altid en god ting.

Indenfor social trading kan du sprede din risiko ved at vælge flere toptradere (op til fem) samt at vælge toptradere, der handler på forskellige markeder. Sidstnævnte spredning gør, at din portefølje ikke har en stor eksponering i samme marked.

I eksemplet overfor viser den samlede graf, at vores mix af toptradere supplerer hinanden fornuftigt. For skønt de hver især har haft drawdowns i porteføljen mellem 10-20%, så udviser den samlede portefølje ikke nogle kraftige drawdowns, der indikerer, at alle har tabt penge på samme tid.

Sammenfatning på Social Trading

Social trading er kommet for at blive. Det skaber kontakt imellem de allerdygtigste daytradere, der ønsker at tjene penge på at investere andre menneskers penge uden at skulle gå igennem en masse unødig administrative processer, og personer, der ønsker et passivt afkast af deres penge, men stadig ønsker at påvirke porteføljens sammensætning.

Hvis du har spørgsmål til social trading, så skriv en kommentar nedenfor.

9 kommentarer til “Sådan kommer du i gang med Social Trading

 1. Hej DaytraderLand!
  Godt site og altid spændende at følge Jer 🙂
  Spørgsmål:
  1. Investerer man i forholdet 1 : 1 med sin top-trader eller bestemmer man selv beløbets størrelse?
  2. Får Toptraderen del i den evt. profit der genereres?

  Mvh Steen O.

 2. Hej

  Er det korrekt, at man ikke har adgang til at prøve Social Trading, hvis man kunne har oprettet en demo konto hos SpreadMarket?

  Mvh.
  Søren

 3. Hej DaytraderLand,

  Jeg har oprettet en en real money account ved spread marked (og har handlet) men har ikke linket (Register now) til Social Trading under Ayonda, skal jeg gøre noget speciel for at få linket frem? Eller er det fordi jeg ikke opfylder nogle bestemte kriterier.

  MVH
  Morten

  1. Hej Morten.

   Jeg ved at de er ved at opdatere hele deres Social Trading side. Linket bør være tilgængeligt igen inden ikke så længe. Ellers så prøv at skriv til Spreadmarkets support.

   Vh,

    1. Hej Steffen,

     Social trading platformen er snart oppe at køre for SpreadMarket. Vi melder ud så snart det bliver tilgængeligt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *