Hvor meget kan man tjene på daytrading?

daytradingmoney

Hvor meget kan man tjene på daytrading?

Mange spørger os om, hvad man kan komme til at tjene på daytrading. Det er der selvfølgelig ikke kun ét svar på.

Men lad os tage et regneeksempel:

Hvis du med almindelige aktieinvesteringer kan tjene 10-20% om året i afkast, så vil det på en million kroner investeret give dig et årligt afkast på 100.000-200.000 kroner. Det er et flot afkast og mange penge, men ikke helt nok til at leve af for de fleste mennesker.

Som dygtig daytrader er det ikke umuligt at tjene 5-15 % i afkast om måneden (med deraf følgende større risiko), hvilket på en million giver omkring 50.000-150.000 kroner om måneden. 
Det er omvendt de færreste, der ikke kan få deres økonomi til at hænge sammen med en månedlig indkomst i det niveau.

Den store forskel imellem afkastet på aktieinvesteringer og daytrading gør det muligt at leve af sin kapital ved langt lavere niveauer.

Er det urealistisk at lave et afkast på 5-15% om måneden?

Det er langt fra alle daytradere, der kommer op i denne indtjeningsklasse, men med de rigtige værktøjer og en koncentreret og længerevarende indsats for at lære faget over mindst 6-12 måneder, så er det slet ikke umuligt. Men det koster sandsynligvis nogle lærepenge undervejs.

I vores artikelserie om danske daytradere har flere nævnt, at de ligger på dette månedlige niveau. Vores skribent på DaytraderLand.com – Hans Henrik Nielsen – lavede også 134.7% afkast i 2015 med 5/1-metoden ved blot at daytrade et par gange om ugen.

Gearing gør en stor forskel

Fordelen ved daytrading er ligeledes, at man kan geare sin investeringer og dermed har mulighed for at handle for f.eks. 1 million kroner, selvom man kun råder over 100.000 kr. at investere for.

Din risikoprofil bliver altså altafgørende for dit afkast.

Denne form for gearing er selvfølgelig også behæftet med stor risiko, da man risikerer at tabe flere penge, end man råder over. Der er desværre mange eksempler på folk, der har sat deres økonomi helt over styr ved at handle med en for stor gearing og tage for store risici. Det er derfor vigtigt, at du altid undersøger med din broker og handelsplatform, om du kan risikere at skylde dem flere penge, end du har indsat på din konto. Vi anbefaler dig udelukkende at handle hos selskaber, hvor du er sikker på, at du ikke kan tabe flere penge, end dit indestående på kontoen.

Vi anbefaler dig at læse denne artikel for at se, hvad renters rente kan blive til over tid.

 

Robin Roy Krigslund-Hansen

Robin Roy Krigslund-Hansen is a serial entrepreneur interested in pattern recognition, high-speed trading and exchange-traded funds (ETFs), who has been trading for more than 25 years. Robin Roy Krigslund-Hansen is writing about technical analysis, risk management, trading strategies on DaytraderLand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *