Sikkerhed når du handler Bitcoins

I denne artikel bruges en lang række fagudtryk. Vi er på vej med en ordbog til trading med Cryptovaluta, så det snart bliver muligt at slå de mest brugte termer op. 

Som I ved, har Bitcoin og Altcoin givet nogle vanvittige afkast de sidste måneder. Hele den decentraliserede tankegang, som disse valutaer bygger på, giver befolkningen i hele verden en større frihedsgrad. Frihed fra korruption, statslig indblanding osv. men med større frihed kommer også større grad af ansvar.
Hvis man ønsker sig en verden hvor staten ikke blander sig i hvem, hvad, hvor og hvornår man handler, så må man også forvente at staten ikke hjælper en når tingene går galt.

Cryptovalutaer er, som tradinginstrument, en fantastisk måde at hedge mod en verdensøkonomi, der svinger op og ned samt mod manipulation af økonomier, som vi har set tidligere. Men i en verden uden kontrol pålægges der større ansvar for enkeltpersoner. Alle, der er i cryptovalutamarkedet, bør være opmærksomme på de risici, der er opstået med denne nye type valuta.

Den største risiko man møder, når man handler disse cryptovalutaer, er hackerangreb. Man bør have sikkerhed som første prioritet, når man er i markedet, om det er som investor eller spekulant.

Hold din computer sikker

At have en dedikeret computer, hvor man kun handler cryptovalutaer på med Linux-operativsystemet er at foretrække. Men da det sjældent er muligt for den gennemsnitlige fritidstrader, bør man som minimum tænke over at holde ens windowsmaskine opdateret.

De fleste virusser har tendens til at vvære målrettet windowsbrugere. Antivirusprogrammer er ikke altid 100% effektive og kan sløve ens computer markant. Dog er det en nødvendighed, hvis man vil holde sin kapital sikker.

Hvis du surfer på internettet med et Windows-computer, skal du holde din krypto-relaterede aktivitet adskilt. Mac-computere har tendens til at være mere sikre, og Linux anses for at være den bedste løsning. Dette er hovedårsagen til, at de fleste servere i verden kører på Linux-operativsystemet.

Opdater din computer regelmæssigt

Opdateringer reparerer ofte fejl og sikkerhedsproblemer, så det er vigtigt at køre dem så ofte som muligt. Open source software har tendens til at have hyppige opdateringer, fordi der er flere, der reviderer koden. Mennesker udsætter nogle gange opdatering af deres computere, som efterlader dem modtagelige for hackere. Når sårbarheder bliver kendt, vil mange hackere skabe virusser for at udnytte dem.

 

Bruge stærke adgangskoder

De koder, som langt de fleste mennesker bruger på deres computere, er som regel ikke ret sikre.

Brugen af “force cracking” er den mest almindelige måde for hackere at få adgang til din konto. Folk begår ofte fejlen ved at bruge rigtig enkle adgangskoder som “andersand123”. En anden almindelig fejl er at bruge samme adgangskode på flere konti.

De bedste adgangskoder er mindst 16 tegn lange med en kombination af tal, bogstaver, og specialtegn. (ex mango23!spiste12rusland#) Hvis du finder dette for svært at huske, så brug måske en sætning, der er mindst 20 tegn lang.

 

Brug two-factor authentication

Hvis din adgangskode bliver hacket, forhindrer 2FA stadig, at hackeren får adgang til din konto. Dette er et ekstra sikkerhedsniveau, der genererer en sekundær adgangskode fra en App på dine telefon eller SMS-besked. Ikke alene skal angriberen stjæle dit kodeord, de har også brug for fysisk adgang til din telefon.

TWO-FACTOR AUTHENTICATION er et absolut must for at bruge Crypto exchanges.(hvis du ikke bruger dette, er du det nederst æble på træet, og du vil med stor sandsynlighed miste dine coins på et tidspunkt) Du kan også overveje at bruge det til din primære e-mail-adresse.

 

Dobbelt tjek alle webadresser & Wallet-Adressen

Du kan bruge alt sikkerhed i verden, men hvis du sender dine mønter til en falsk hjemmeside, vil du miste dine penge. Der er mange falske hjemmesider, der efterligner ægte Crypto-sider, men de ændrer et bogstav i domænenavnet for at narre folk. Du skal altid dobbelttjekke url og aldrig sende penge til et websted, der ikke er krypteret med https.

Når du sender bitcoins til nogen, er det altid vigtigt at dobbelttjekke adressen. Menneskelig fejl er også en almindelig fejl, og Crypto-transaktioner er endegyldig. Min hovedreglen er at jeg tjekker de første og sidste 3 tal i en adresse og ser om de passer.

 

BRUG EN HARDWARE WALLET

Bitcoin har en Hardware wallet som Trezor, som giver sikkerheden som cold storage men med brugervenlighed som en hot-wallet/exchange. cold storage betragtes som den bedste metode at holde ens private nøgler sikker, men kan nogle gange være tidskrævende at implementere.

Papir wallets kan ikke genbruges og kan være sårbare, når man ligger nøglen ind på en anden wallet. Hardware wallet kan være det perfekte værktøj til at hjælpe med at øge almindelig brugernes deltagelse i crypto, fordi de er sikre og nemme at bruge.

3. part risikoen er undervurderet

For at handle som spekulant eller investere på crypto-marked er det nødvendigt at overfører penge fra cold storage til en exchange. Når man gør dette udsætter man sig selv for 3. part risikoen. Grunden til dette er så snart du ikke har kontrol over din nøgle (private key) har du ingen magt men kun tiltro til exchangen at lægge dig op af.

Man skal blot tænke tilbage på GOX projektet eller et nyt tilfælde med bitfinex. Hvis exchangen bliver hacket, går konkurs, er nogle banditter eller andet, er der faktisk intet man kan gøre. Man kan nedsætte ens risiko for hele porteføljen ved

1. bruge flere forskellige exchanges
2. kun overføre de trading midler man skal bruge og have resten på cold storage.

Hold ikke coins på en exchanges, når du ikke handler aktivt
Brug kun 20-30% af dine coins på trading (hvis du er spekulant, dette er min hovedregel)
Diversificer dine coins blandt flere exchanges.
Undersøg altid exchanges for at sikre, at den har et godt omdømme i “crypto-samfundet”

KUN BRUG PHONE ELLER WEB WALLETS FOR PETTY CASH

Jeg bruger ingen software wallets (udover coinbase) eller mobil wallets da jeg ikke synes de er sikre nok.
Hvis man skal bruge en mobil wallet fordi man køber produkter IRL så bør man kun overfører det mindst mulige beløb man skal bruge

———————-

Hvad nu

De her råd er selvfølgelig blot mit input, andre kan kan have andre holdninger. Man bør dog altid være opmærksom på sikkerheden som et helt overskyggende projekt i crypto-marked.

Brug CFD’er til at trade Bitcoins med

En måde helt at undgå al usikkerheden ved Bitcoinhandel med er ved at bruge en CFD udbyder til trade hos. Når du vælger dette, så ejer du ikke på noget tidspunkt de Bitcoins, der trades, og de kan derfor heller ikke stjæles fra dig.

Dette kan selvfølgelig være en ulempe, hvis du ønsker at købe Bitcoins og holde dem i mange år. Men ønsker du blot at trade dem over kortere tid, så er Bitcoinhandel via CFD’er absolut en spændende mulighed. Det er endnu et ret nyt fænomen, men bl.a. Spreadmarket.com er på vej med et interessant produkt, som vi ser meget frem til at teste her i juni måned.

 

Hans Henrik Nielsen

Hans Henrik Nielsen is a very experienced day and swing trader, teacher and publisher, who in the last couple of years has produced 80-134% profit on his day trading.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *