Daytraderland i “Millionærklubben” om kildekritik

Onsdag den 16. november var vi igen på besøg i “Millionærklubben” på Radio 24/7.

Emnet var denne gang kildekritik, samt hvorfor det er så vigtigt at turde udfordre sine kilder, når man søger information på internettet.

Snakken var oprindeligt foranlediget af en diskussion om kildekritik i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg. Her så man, at flere falske sensations-posts på Facebook omkring kandidaterne blev delt op mod seks millioner gange i løbet af få timer.

Indenfor investering er det ligeledes vigtigt, at vi forholder os kritisk til de kilder, vi læser og ser på internettet. Skønt vi måske primært opsøger anerkendte finansmedier i vores søgen efter viden, så sker det også at disse medier bringer enten falske historier eller historier, hvor de har valgt en meget ensidig vinkel.

I radioudsendelsen er jeg er inde på en række spørgsmål, jeg ofte stiller mig selv, når jeg støder på en kilde om et emne, der er vigtig for mine investeringer. Disse spørgsmål er blandt andet:

  1. Kender jeg kilden (f.eks. Borsen.dk)? Og har denne kilde en troværdig historik?
  2. Hvem er afsenderen af artiklen?
  3. Kan afsenderen have en skjult dagsorden om at fremme sit eget synspunkt? Er det f.eks. direktøren i et firma, der selv roser firmaet?
  4. Har jeg selv en bias (er jeg forudindtaget)? Hvis jeg f.eks. er Vestas-aktionær, opsøger jeg så primært de kilder, Facebook-grupper m.m.,der understøtter min egen holdning?
  5. Er der kilder, der siger det modsatte? Og i så fald, hvordan ved jeg, hvem jeg skal stole på?

Det kan selvfølgelig være et stort arbejde at forholde sig til alle kilder, og især når man skal tage en hurtig investeringsbeslutning. Men vores budskab er, at vi bør være mere kildekritiske både i vores investeringsarbejde og i vores daglig færden rundt på internettet.

Besøg Radio 24/7 på linket her og find udsendelsen fra den 16. november, hvis du vil høre indslaget omkring kildekritik på “Millionærklubben”.

Hans Henrik Nielsen

Hans Henrik Nielsen is a very experienced day and swing trader, teacher and publisher, who in the last couple of years has produced 80-134% profit on his day trading.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *