Tradingplan uge 1 – Trends i 2017

Så er vi tilbage og klar til at handle igen. Vi håber, at i alle har haft en god jul og et godt nytår.

Vi slog rekord med mandagens webinar med hele 102 registrede og 85 deltagere. Det kunne vi takket være SpreadMarket som sponsorerer vores webinarer og for nyligt har opgraderet vores software så der nu er plads til 100 deltagere.

I årets første webinar kiggede vi på markederne i et lidt større perspektiv end normalt og på nogle af de markeder som kunne trende i starten af 2017. Vi kiggede på følgende setups:

 

Aktieindeks

Generelt er jeg bullish på aktier. Dog er Dow Jones og FTSE steget en del mere i forhold til DAX, så det bliver spændende at se, om det er DAX der kommer til at indhente de to, eller om de to andre falder tilbage.

DAX

Vi afsluttede 2016 med en stigning på +7% for året, hvilket er meget pænt efter faldet i starten af året. Jeg er bullish og vil købe på korrektioner tilbage til gode støtte/modstandsniveauer. Skulle vi komme tilbage til det store niveau i 10800 vil jeg helt klart købe det på en retest. Jeg tror sagtens at vi kunne se en ny All Time High på lidt længere sigt. Dog holder jeg øje med, om vi danner en dobbelttop ved ATH. 

FTSE100

FTSE steg 13,2% i 2016, godt hjulpet på vej af stigningen i olieprisen og faldet i pundet. På ugegrafen ligger vi netop nu ved et ret markant modstandsniveau. Spørgsmålet er selvfølgelig om vi kan bryde det og fortsætte optrenden eller om vi bliver afvist og skal korrigere nedad. Jeg tror personligt at vi bryder det, men jeg venter med at købe til vi er brudt op fra niveauet og har lukket et par dage over niveauet på dagsgrafen. Kan vi det, så vil jeg købe niveauet på en retest.

 

Råvarer

Guld

Guld startede 2016 med en sublim stigning men har tabt det meste af den i løbet af november og december. Det ser dog ud til at vi er ved at finde støtte nede i 1125. Jeg ser et potentiale for en dobbelt-bund dér. Får vi det, så vil jeg helt klart kigge efter købspositioner. Jeg kunne sagtens se, at vi skulle korrigere op mod det tidligere støtteniveau i 1200.

Olie

Olien har klaret sig super godt i 2016 og afsluttede året med et plus på hele 42,3%. Lige nu er der ikke en helt klar trend, men kan vi bryde over 54,5$ vil jeg købe niveauet på en retest. Jeg tror dog vi får problemer med at komme igennem det tidligere støtteniveau på dagsgrafen i 56,5-58$. Dette vil være mit target for long positioner. Skulle vi derimod blive afvist ved nuværende niveau vil jeg kigge efter at sælge 53,4$ på en retest.

 

Valuta

EURGBP

EURGBP er et valutapar som jeg holder skarpt øje med i denne uge. Vi har stadig et stort åbent gap fra Brexit i 2016 som sagtens kunne blive fyldt i starten af 2017. Derudover har vi en mulig Skulder-Hoved-Skulder formation på ugegrafen. Kan vi bryde det nuværende støtteniveau i 0.849 på timegrafen succesfuldt vil jeg helt klart sælge det på en retest.

NZDUSD

NZDUSD er også et par som jeg godt kunne forestille mig ville trende en del i 2017. Vi har brugt hele 2016 på at ligge i et bear-flag på ugegrafen. Kan vi lukke uden for flaget vil jeg aktivt kigge efter short handler.

EURUSD

Der er blevet snakket en del om EURUSD på det sidste, og især om vi får paritet.

Vi har brugt de sidste to år på at handle frem og tilbage i en stor konsolideringszone. I december brød vi bunden af den zone men har ikke rigtig kunne fortsætte videre ned. Kan vi bryde 1.065 tror jeg at vi forbliver i zonen og vil kravle stille og roligt opad. Men bryder vi under 1.035 vil jeg helt klart kigge efter short handler. Indtil at vi bryder et af de to niveauer vil jeg sidde på hænderne.

USDJPY

Det sidste valutapar som jeg kigger på i denne uge er USDJPY. Trenden er utrolig stærk og det ser ud til vi fortsætter den opadgående trend. Vi er netop brudt op fra et bull-flag på dagsgrafen og jeg vil købe et retracement tilbage til det tidligere modstandsniveau i 117.04. Stop er 116.78 og target er 118.

Video

Her er optagelsen af mandagens webinar med en deltaljeret gennemgang af markederne.

Spørgsmål eller kommentarer?

Tak for alle jer deltog i mandagens webinar og jeres kommentarer – de er værdsat 🙂 Skriv endelig hvis i har nogle spørgsmål eller kommentarer.

God trading!

Gustav Mejlvang

Gustav Mejlvang is experienced day trader particular interested in trading algorithms, strategy development and software.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *