Introduktion til candlesticks

intro-to-candlesticks

Hvad er candlesticks?

Candlesticks er en anden meget udbredt metode til at vise markedsdata på. En normal linjegraf viser kun lukkekursen, hvor candlesticks både viser open, low, high og close. Den ekstra information gør, at candlesticks kan give et mere detaljeret og vigtig billede af psykologien i markedet.

candlesticks

Forholdet mellem åbnings- og lukkekursen udgør kroppen på candlesticket. Hvis lukkekursen er højere end åbningskursen, så er det et grønt/hvidt candlestick og kan kategoriseres som et bullish candlestick. Omvendt, hvis lukkekursen er lavere end åbningskursen, så er det et rød/sort candlestick og kan betegnes som et bearish candlestick. Hvis kursen har været under eller over kroppen, så dannes der væger. Vægerne repræsenterer den mest ekstreme bevægelse i det enkelte candlestick. De er disse væger eller manglen herpå, som man skal være opmærksom på når man handler. De kan vise hvornår køberne eller sælgerne kommer ind i markedet. candlesticks_daytrader

På ovenstående billede kan man se, at kroppen nu er lille i forhold til vægerne. Det betyder, at der er tvivl blandt købere og sælgere og ingen har overtaget. Her er selve farven på kroppen mindre vigtigt. Man skal være påpasselig, når disse opstår i markedet.

På nedenstående billede kan man se forskellen på vægerne ved bunden og toppen af markedet. Her skal man også lægge mærke til kroppene i bevægelsen op. Her dominerer køberne, men efterhånden bliver kroppene mindre, hvilket indikerer, at sælgere begynder at komme ind i markedet.

candlesticks

Hvor stammer begrebet candlesticks fra?

Oprindelig blev candlesticks anvendt til rishandel i Japan helt tilbage i 1850erne. Siden candlesticks for alvor blev udbredt i Vesten gennem Steve Nison, så er der blevet introduceret over 100 forskellige typer af candlesticks.

Men de er ikke alle lige relevante.

Ifølge Thomas Bulkowski og bogen Encyclopedia of Candlestick Charts, så er ikke alle candlestick mønstre profitable. Ifølge Bulkowski´s undersøgelser er det kun blot 10% af alle candlesticks, som er pålidelige mindst 60% af gangene. Hvis man ønsker en succesrate på hele 66%, så er det blot 6% af samtlige candlesticks, der har en værdi.

Hvilke candlesticks bør enhver daytrader kende?

Nedenstående liste viser hvilke candlesticks, der ifølge undersøgelserne er værd at lære at kende.

  • Above the stomach
  • Belt hold, bearish and bullish
  • Deliberation
  • Doji Star, bearish
  • Engulfing, bearish
  • Last engulfing bottom and top
  • Three outside up and down
  • Two black gapping candles
  • Rising and falling windows

Disse candlesticks fungerer efter hensigten. Det vil sige, at prisen enten vender eller fortsætter i den forventede retning. Det er værd at bemærke, at en Bullish Engulfing og en Bullish Doji ikke er med på listen ovenfor.

Vi vil løbende beskrive samtlige candlesticks her på DaytraderLand.com og placere artiklerne under Teknisk Analyse i menuen ovenfor.

Spørgsmål til candlesticks?

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv en kommentar nedenfor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *